Παγκόσμια πρωτιά της ΟΜΣΕ: Ο πρόεδρος της συμβουλεύει το Υπουργείο πως να τιμωρεί τους μελισσοκόμους που δεν κάνουν δήλωση διαχείμασης... - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Παγκόσμια πρωτιά της ΟΜΣΕ: Ο πρόεδρος της συμβουλεύει το Υπουργείο πως να τιμωρεί τους μελισσοκόμους που δεν κάνουν δήλωση διαχείμασης...


Αδυνατώ να πιστέψω τα ίδια μου τα μάτια σε αυτό που διαβάζουν, στην επιστολή που έστειλε στο ΥΠΑΑΤ ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ Β.Ντούρας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Μ.Βήμα.

Η επιστολή μιλάει σχετικά με την δήλωση διαχείμασης των μελισσιών από τους μελισσοκόμους.
Ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ λέει στο Υπουργείο ότι η μη υποβολή της δήλωσης από όλους τους μελισσοκόμους πρέπει να τιμωρείται και μάλιστα η τιμωρία να μην είναι μόνο ο αποκλεισμός από τα πετρέλαια ή από το πρόγραμμα αντικατάστασης κυψελών, μα να γίνει αυστηρότερη και ο μελισσοκόμος να μην μπορεί να πουλήσει ούτε το μέλι του.


Λοιπόν ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό, ότι πουθενά δεν έχω διαβάσει δεν έχω συναντήσει συνδικαλιστή, συνάδελφο μελισσοκόμο ή όπως αλλιώς πείτε τον που να συμβουλεύει την πολιτεία να τιμωρήσει τους μελισσοκόμους.
Έχουμε τρελαθεί;
Ένας άνθρωπος να μαζέψει τον πρόεδρο δεν υπάρχει;

Θέλω μια ειλικρινή απάντηση.
Αν κάποιος μελισσοκόμος δεν πληρεί τα κριτήρια των 5.000 ευρώ ώστε να τύχει ενίσχυσης από τις δράσεις του προγράμματος, τι λόγω έχει τι κίνητρο έχει να πάει να κάνει την αίτηση διαχείμασης;
Και αφού δεν έχει κανένα κίνητρο σκαρφίζεται ένα ο πρόεδρος ότι χωρίς την αίτηση διαχείμασης ο μελισσοκόμος να μην έχει δικαίωμα να πουλάει νόμιμα το μέλι του.

Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;

Διαβάζω από το περιοδικό ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ
Επιστολή Β.Ντούρα


Ξέρετε γιατί γίνεται όλο αυτό;

Επειδή μέχρι πέρυσι η χώρα δήλωνε 1.2 εκατομμύρια κυψέλες στην Ε.Ε και τύγχανε ανάλογης επιδοτήσεως.
Επιδοτήσεις που κυρίως πήγαιναν σε μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς, μελισσοκομικά κέντρα, στην ΟΜΣΕ. στην έρευνα, και κάτι ψίχουλα έπαιρναν οι μελισσοκόμοι για αντικατάσταση κυψελών και πετρέλαια.


Ήταν τότε που η ΟΜΣΕ έλεγε ότι θα καταφέρει να πάρει πίσω αυτό το μέτρο.
Και επειδή δεν μπόρεσε να το πάρει πίσω τιμωρεί τους μελισσοκόμους.

Πλέον με την ετήσια δήλωση διαχείμασης δηλώνονται λιγότερες κυψέλες υπό τον φόβο της εφορίας ίσως, έτσι χάνονται χρήματα από την Ε.Ε
Μπροστά σε αυτόν τον φόβο ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ εισηγήθηκε στο Υπουργείο μια τερατώδη πρόταση.
Να μην μπορεί λέει να πουλάει νόμιμα το μέλι του ο μελισσοκόμος που δεν κάνει την δήλωση.

Αντί να δώσει κίνητρα σε όλους τους μελισσοκόμους να δηλώσουν τις κυψέλες τους, αντί να επιδοτηθούν όλοι οι μελισσοκόμοι που θα δηλώσουν τις κυψέλες τους, να τους δελεάσει δηλαδή...
Κάνει το ακριβώς αντίθετο.
Βάζει εισοδηματικό κριτήριο 5 χιλιάδων ευρώ ώστε να κρίνεται κάποιος δικαιούχος των προγραμμάτων, και επειδή κανένας μικρός δεν πιάνει το κριτήριο αυτό τους εκβιάζει με αφανισμό προκειμένου να συμμετέχει με το ζόρι κανείς στην δήλωση διαχείμασης.

Ούτε ένας στους έξι μελισσοκόμους δεν είναι δικαιούχος ενίσχυσης πετρελαίου, και όμως ο πρόεδρος ζητάει και από τους έξι να κάνουν δήλωση διαχείμασης.
Γιατί;

Ακούστε.
Προκειμένου τα κέντρα μελισσοκομίας, οι Μελισσοκομικοί Συνεταιρισμοί, η ΟΜΣΕ και οι μεγαλομελισσοκόμοι να παίρνουν επιδοτήσεις από την Ε.Ε εκβιάζεστε όλοι οι μικροί να κάνετε ετσιθελικά δήλωση διαχείμασης.

Πόσο δίκαιο είναι αυτό κύριε πρόεδρε;
Ο θάνατος σου η ζωή μου λοιπόν;

Εσείς κύριε αντιπρόεδρε έμαθα ότι δακρύσατε στις εκλογές της ΟΜΣΕ από την αγωνία σας για την μελισσοκομία, τι πράγματα είναι αυτά;

Νιώθετε καλά με την συνείδηση σας;
Θα ήθελα πάρα πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο να μου δείξετε ένα παράδειγμα που ο συνδικαλισμός εισηγείται την τιμωρία των μελών του.

Λυπάμαι πολύ για την κατάντια της ΟΜΣΕ.

Θα έλεγα πως αν είναι η ομοσπονδία, μας σκάβει τον λάκο, καλύτερα είναι να ρίξουμε αυτήν μέσα στον λάκο και να την θάψουμε κιόλας.

Μετά τις εκλογές της ΟΜΣΕ μέλη του ΔΣ επικοινωνούν μαζί μου και μου ζητούν στήριξη.
Τι στήριξη να δώσω βρε παιδιά;
Μου ζητάτε να βγάλω τα μάτια μου με τα δάχτυλα μου;

Ως μελισσοκόμος με αρκετά μελίσσια ενδεχομένως είμαι δικαιούχος επιδοτήσεων.
Δεν θέλω όμως τα χρήματα αυτά να προέρχονται εις βάρους των μικρών μελισσοκόμων, των αδυνάτων συμπολιτών μου, των φτωχών μεροκαματιάρηδων που αγωνιούν πως θα πουλήσουν 1 κιλό μέλι για να αγοράσουν το γάλα του παιδιού τους.

Μακριά από μένα τέτοια αδικία.

Εγώ δέχομαι ότι ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει και λάθη.
Όλοι κάνουμε λάθη.
Μαζέψτε τον όμως, γιατί τα λάθη παραέγιναν πολλά.
Ούτε είναι σωστό να κρύβεστε πίσω από τον πρόεδρο γιατί είστε συνυπόλογοι.
Μαζί συνδιαχειρίζεστε την κατάσταση, δεν στοιχίζεστε πίσω από τον πρόεδρο.
Το ΔΣ αποφασίζει και ο πρόεδρος υλοποιεί, αυτό προβλέπει το καταστατικό της ΟΜΣΕ.

Και στο φινάλε τι είναι η ΟΜΣΕ που νομίζει ότι μπορεί να μας βάλει το μαχαίρι στον λαιμό;Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...