Ζητάω ακρόαση Πρωθυπουργού για το θέμα των πετρελαίων των μελισσοκόμων - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Ζητάω ακρόαση Πρωθυπουργού για το θέμα των πετρελαίων των μελισσοκόμων


Επιστολή Melissocosmou στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα ονομάζομαι Βασίλειος Ξεσφίγγης, είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης σύμφωνα με βεβαίωση ΚΕΠΠΥΕΛ και κάτοχος της μελισσοκομικής ιστοσελίδας www.melissocosmos.com
Είμαι δικαιούχος αγροτικών επιδοτήσεων, και συνεπής προς το κράτος, δεν χρωστάω ΟΓΑ, δεν χρωστάω ΕΦΚΑ, δεν χρωστάω ΕΝΦΙΑ, δεν χρωστάω στην Εφορία, δεν χρωστάω στις τράπεζες, ούτε μια δραχμή.

Ωστόσο είμαι αγανακτισμένος και δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο για την συμπεριφορά του κράτους απέναντι μου, απέναντι στους μελισσοκόμους πολίτες του.

Συγκεκριμένα.


Για τους μελισσοκόμους υπάρχει μια ενίσχυση για την νομαδική μελισσοκομία για τα πετρέλαια δηλαδή που είναι περίπου 6 ευρώ ανα κυψέλη.
Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο όμως η δική σας κυβέρνηση έθεσε ως όρο προκειμένου να είναι κάποιος μελισσοκόμος δικαιούχος αυτής της ενίσχυσης ότι πρέπει να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης και να έχει εισόδημα μικτό τουλάχιστον 5 χιλιάδων ευρώ.
Τονίζω ότι τέτοιο κριτήριο δεν υπάρχει σε κανέναν άλλον αγροτικό κλάδο για κανενός είδους ενίσχυση.
Η Μελισσοκομία δυστυχώς και μόνον κατέχει αυτό το θλιβερό προνόμιο.

Επικοινώνησα με τον Προϊστάμενος Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας κύριο Μάριο Τζιτζινάκη για να του εκφράσω την αγανάκτηση μου, και με ενημέρωσε ότι ο όρος αυτός μπήκε απο τον α.Υ.Α.Α.Τ κύριο Ι.Τσιρώνη κατόπιν διαβούλευσης με την διεπαγγελματική μελιού και άλλους μελισσοκομικούς φορείς όπως η ΟΜΣΕ.

Κύριε πρόεδρε.

Το όριο των 5 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να τύχει ενισχύσεως ο κάθε μελισσοκόμος είναι επιεικώς απαράδεκτος.
Γιατί ο μελισσοκόμος έχει κάθε δικαίωμα να κρατήσει αποθηκευμένο το προϊόν του μέχρι να επιτύχει καλύτερη τιμή ίσως και μια ολόκληρη σεζόν.
Πράγμα που σημαίνει όμως ότι αν πράξει κάτι τέτοιο, αν κρατήσει το μέλι του και δεν το πουλήσει αποκλείεται από την ενίσχυση των πετρελαίων.
Κάτι τέτοιο ωστόσο θα συνέφερε πάρα πολύ τους εμπόρους οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τους μελισσοκόμους να πωλούν το μέλι τους σε εξευτελιστικές τιμές και να μην το κρατούν αποθηκευμένο.

Με ανησυχεί και με ενοχλεί τα μέγιστα η αναφορά του κυρίου Τζιτζινάκη ότι έγινε διαβούλευση με την διεπαγγελματική μελιού, καθώς σε αυτή συμμετέχουν και έμποροι αν όχι κυρίως έμποροι και η ΟΜΣΕ ή λεγόμενη ομοσπονδία των μελισσοκόμων που όμως ήδη έχει διαλυθεί εξαιτίας των αποφάσεων της που εξόργιζαν τους Έλληνες μελισσοκόμους.

Οι έμποροι δηλαδή της διεπαγγελματικής μελιού θα είχαν κάθε λόγο να μπει εισοδηματικό κριτήριο προκειμένου να δοθεί η ενίσχυση και ο Έλληνας μελισσοκόμος να μην αποθηκεύει το μέλι του και να τους το πουλάει κοψοχρονιά.

Πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα έχω στείλει ήδη επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και μου απάντησαν ότι την επιστολή μου την προώθησαν ξανά στο κύριο Τζιτζινακη προς απάντηση.

Η όλη υπόθεση δηλαδή γυρίζει ξανά σε αυτούς που την έλαβαν, για να μου απαντήσουν τι; Πάλι τα ίδια;

Κύριε πρόεδρε.
Θεωρώ ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις ως πρώτιστο σκοπό έχουν την στήριξη των οικονομικά αδυνάτων, και όχι τον αποκλεισμό αυτών και την στήριξη των οικονομικά ισχυρών, και ότι με την απόφαση αυτή το αποτέλεσμα είναι το ακριβώς το αντίθετο.

Ζητώ λοιπόν απευθυνόμενος σε εσάς να αρθεί η προϋπόθεση του εισοδήματος των 5 χιλιάδων ευρώ για να τυγχάνει κανείς την ενίσχυση αυτή.
Θεωρώ ότι η βεβαίωση του ΚΕΠΠΥΕΛ ότι κάποιος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης είναι υπέρ αρκετή ώστε να υπάρξει σιγουριά πως η ενίσχυση πάει όντως σε αγρότη.

Ζητάω να υπάρξει εξαίρεση του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών και να δοθεί πολιτική λύση.

Αιτούμαι ακρόαση πρωθυπουργού μαζί με ομάδα έγκριτων μελισσοκόμων προκειμένου να σας εξηγήσουμε την κατάσταση.

Προτίθεμαι δε να αποφανθώ και στην Ε.Ε προκειμένου να βρω το δίκαιο μου εφόσον η Ελλάδα δεν αποκαταστήσει την αδικία.

Επιθυμώ την απάντηση σας την οποια θα την κοινοποιήσω στους 40 χιλιάδες Έλληνες Μελισσοκόμους

Με τιμή

Βασίλειος Ξεσφίγγης