Εμπλουτισμός μελισσοτροφικής χλωρίδας: Μπορεί να γίνει; - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Εμπλουτισμός μελισσοτροφικής χλωρίδας: Μπορεί να γίνει;


Πριν λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί μου μια εταιρεία και μου είπε.

- Βασίλη μπορούμε να κάνουμε εναέριο εμπλουτισμό μελισσοτροφικής χλωρίδας με σβόλους που θα φέρουν 6-7 μελισσοτροφικά φυτά που θα μας υποδείξουν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι.
Είναι μια διαδικασία που την κατέχουμε από παλιά, έχουμε τον τρόπο μέσα σε μισή ώρα με ελικόπτερο να εμπλουτίσουμε μια καμένη περιοχή, είτε μια περιοχή που θα μας υποδείξει το Δασαρχείο.
Τι λες για αυτό;

- Αυτό είναι πολύ καλό και πολλοί μελισσοκόμοι το ζητάμε χρόνια, ποιος θα χρηματοδοτήσει το ελικόπτερο και τα έξοδα όμως;
- Θα πούμε στο Υπουργείο να βγάζει ένα κονδύλι κάθε χρόνο ώστε να γίνονται τέτοιες ενέργειες.
- Τώρα σώθηκες...
- Γιατί;
- Γιατί κάθε χρόνο στην διαβούλευση με το Υπουργείο για τον διαμερισμό των κονδυλίων που διατίθενται για την μελισσοκομία, η ΟΜΣΕ αφήνει έξω το κομμάτι του εμπλουτισμού της μελισσοτροφικής χλωρίδας.
- Γιατί το κάνει αυτό;
- Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγω, μα υποθέτω για να πηγαίνουν περισσότερα χρήματα προς τα μελισσοκομικά κέντρα.
- Άρα πρέπει να μιλήσουμε με τον Ντούρα και με το Υπουργείο;
- Ναι, μα νομίζω ότι του Ντούρα δεν θα του αλλάξετε γνώμη, και το Υπουργείο θα σας απαντήσει ότι θα κάνει διαβούλευση με του μελισσοκομικούς φορείς και αν το δεχτούν τότε οκ.
- Μα είναι τρελό να μην γίνεται τίποτα παρότι το θέλουν οι μελισσοκόμοι.
- Δυστυχώς έτσι είναι και αυτό γίνεται σε όλα τα θέματα, αλλά πράγματα θέλουν οι μελισσοκόμοι και άλλα πράττουν οι καρεκλοκένταυροι μα προσπαθήστε μήπως και δεχτούν.

Φίλες και φίλοι αυτός ο διάλογος έγινε προ δυο ημερών.
Έτσι έχουν τα πράγματα.
Η Ε.Ε στέλνει κονδύλια για την Ελληνική Μελισσοκομία κάθε χρόνο, και οι συστάσεις της είναι ο εμπλουτισμός της μελισσοτροφικής χλωρίδας να στηρίζεται από τις ενισχύσεις αυτές.
Και το ΥΠΑΑΤ το θέλει και κάθε χρόνο το θέμα μπαίνει σε διαβούλευση.
Και κάθε χρόνο οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι, ή μάλλον αυτοί που εκπροσωπούν τους μελισσοκόμους αφήνουν έξω αυτή την δράση και σπρώχνουν τα κονδύλια αλλού.
Καθαρές κουβέντες.

Άσχετα αν με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορούσαμε να κάνουμε ρουά ματ.
Ξέρετε ότι τα μοναδικά δέντρα που δεν καίγονται από πυρκαγιές είναι οι Ακακίες και οι Λεύκες;
Ξέρετε ότι κανονικά έπρεπε να έχουμε αντιπυρικές ζώνες στα δάση μας φυτεύοντας μέσα σε αυτές τις ζώνες αυτά τα δέντρα ώστε οι πυρκαγιές να σταματούν εκεί με φυσικό τρόπο;
Και η μελισσοκομία θα έβγαινε κερδισμένη κατά πολύ, ειδικά με τις ακακίες.
Δεν μπορούμε να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στο κράτος μας.
Γιατί μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

Το κράτος ανα την Ελλάδα έχει κάνει δεντροφυτεύσεις με ευκαλύπτους.
Και στο χωριό μου ακόμα έχει φυτέψει ευκαλύπτους το δασαρχείο.
Κανένας δεν είπε στα δασαρχεία όμως, ότι το κάνετε που το κάνετε, τουλάχιστον φυτέψτε ποικιλίες ευκαλύπτων, Melliodora και   Sideroxylon που ευνοούν πολύ τις μέλισσες σε νέκταρ γύρη και μελίτωμα.

Το έχω ξαναγράψει νομίζω.
Πέρυσι στην κάτω Αχαΐα επισκέφτηκα τα φυτώρια Βασιλάκος.
Τεράστιες εκτάσεις εκατομμύρια φυτώρια, μόνιμο προσωπικό εργάτες που φροντίζουν τα φυτά.
Μου είπε ο άνθρωπος ότι κάθε χρόνο οι Τσιμεντοβιομηχανίες ΤΙΤΑΝ και ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ χρηματοδοτούσαν 150 χιλιάδες φυτά η κάθε μια να τα πάρουν οι πολίτες ή οι Σύλλογοι και οι Δήμοι και να τα φυτέψουν.
Αυτό γινόταν ως αντιστάθμιση στην καταστροφή που κάνουν οι δραστηριότητες των βιομηχανιών αυτών.
Επί δεκαετίες έτρεχαν αυτά τα προγράμματα και οι Δωρεές μου είπε ο Βασιλάκος και ήρθαν πολλοί και πήραν δωρεάν φυτά.
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Συνεπώς λοιπόν έχω δίκιο που λέω ότι υπήρξαν ή υπάρχουν ευκαιρίες αλλά εμείς συμπεριφερόμαστε σαν Γυφτοέλληνες, μη μπορώντας να δούμε πέρα από την μύτη μας και δεν φροντίσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες.
Χρησιμοποίησα τον όρο Γυφτοέλληνες γιατί αν ήμασταν αυθεντικοί Έλληνες με DNA των Αρχαίων Ελλήνων δεν υπήρχε περίπτωση να φερόμαστε έτσι.
Εκείνοι έβλεπαν πολύ μπροστά από την εποχή τους, δεν ήταν σαν εμάς.

Και το κακό είναι ότι φτάσαμε στην καταστροφή, φτάσαμε να υποδουλωθούμε οικονομικά ως έθνος, φτάσαμε να διαλυθούμε και ως μελισσοκομικός κλάδος αλλά επιμένουμε ακόμα στην ίδια συνταγή που μας κατέστρεψε.

Και το λέω αυτό καθώς θα δείτε ότι και φέτος ο τομέας της μελισσοτροφικής χλωρίδας θα μείνει έξω από τις δράσεις στήριξης της Ε.Ε.
Οπότε, λέω εγώ ο φτωχός ίσως και αφελής Ξεσφίγγης ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Είμαστε το μεγαλύτερο ρεζιλίκι της Ελληνικής φυλής που έχει περάσει ανα τους αιώνες, και οι επόμενες γενναίες θα κληρονομήσουν από εμάς εκτάσεις με καμμένη γη ή στην καλύτερη περίπτωση εκτάσεις με πικροδάφνες...Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...