ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Εύγε στους Μελισσοκόμους της Καρδίτσας.
Έπιασαν τα θέματα από την αρχή.
Αυτά τα αυτονόητα που έπρεπε από χρόνια να είχε λύσει πανεύκολα η ΟΜΣΕ και που δεν τα άγγιζε καν.
Το να γίνει ΠΟΠ το νούμερο 1 σε παραγωγή μέλι της χώρας το πευκόμελο, πόσο ποιο αυτονόητο είναι αυτό;
Το να διαχωριστεί το Ελληνικό μέλι, και να μην γίνεται μίξη με τα εισαγώμενα πόσο ωφέλιμο είναι;
Το να ενταχθεί η μελισσοκομία και τα μηχανήματα που απαιτούνται για την εξάσκηση της στα σχεδια βελτίωσης πόσο δίκαιο αίτημα είναι;
Το να διαχωριστεί η Μελισσοκομία από την δημιουργία συνδικαλιστικών οργάνων ξέχωρα από αυτά των Αλιέων και των Κτηνοτρόφων καθώς είναι διαφορετικές οι ανάγκες μας πόσο σωστό είναι και αυτό;


Όλα όσα μίλησαν οι Γαλιατσάτος και Γκουσιάρης με τον Υπουργό είναι ολόσωστα και τα θέλουν ΟΛΟΙ οι μελισσοκόμοι της χώρας.
Έτσι γίνονται οι δουλειές, με συναντήσεις θέτοντας προ των ευθυνών τους τους πολίτικους, και όχι μέσω επιστολών που πετιούνται στα σκουπίδια χωρίς να διαβαστούν.
Και να σκεφτεί κανείς, πως μόλις προ μηνός η ΟΜΣΕ με τους ελεγχόμενους εκλέκτορες της άφησε εκτός ΔΣ αυτούς τους μελισσοκόμους.
Είναι φανερό Αλέξανδρε και Άρη ότι τους χαλούσατε την σούπα.
Μαγείρευαν ξανά σούπα κουτόχορτου και ήταν έτοιμοι να μας την σερβίρουν.

Συνεχίστε έτσι, δώστε την μάχη, και είμαστε μαζί σας.

Διαβάστε τι ζήτησαν από τον Υπουργό ο Άρης και ο Αλέξανδρος.

Συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου την Πέμπτη 15/3/2018 είχαν ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Καρδίτσας Αρης Γαλιατσάτος και ο μαθηματικός-μελισσοκόμος και επιμορφωτής μελισσοκομίας Αλέξανδρος Γκουσιάρης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καρδίτσα μαζί με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής και ενημέρωσης Νίκο Παππά για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου του και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αφορά την γεωργία ακριβείας και την χρήση νέων τεχνολογιών.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τους επόπτες μελιού,τις εκπαιδεύσεις και τα μελισσοκομικά σεμινάρια που γίνονται τους καλοκαιρινούς(αντί για τους χειμερινούς μήνες) απο τον ΕΛΓΟ Δήμητρα,την απουσία των μελισσοκόμων απο τα σχέδια βελτίωσης,την καθιέρωση του πευκόμελου ως ΠΟΠ η ΠΓΕ,τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, τις ελληνοποιήσεις των εισαγόμενων μελιών εις βάρος του καταναλωτή,τις δυνατότητες για την παραγωγή δηλητηρίου μέλισσας για φαρμακευτικούς σκοπούς και τέλος την καθιέρωση του ελληνικού σήματος στο μέλι για την προστασία των ελληνικών μελιών από τα εισαγόμενα που πωλούνται ως ελληνικά.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός από τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Νίκο Βάγια, οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Σπύρος Λάππας, Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα, Βράντζα Παναγιώτα, καθώς και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κος Γιώργος Πετράκος.

Τέλος ο υπουργός δεσμεύτηκε να έχει και δεύτερη συνάντηση με τους μελισσοκόμους στην Αθήνα όπου θα τεθούν όλα τα θέματα εξ αρχής μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της μελισσοκομίας στην χώρα.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...