Διαβάστε και φρίξτε: Κατά το ΥΠΑΑΤ η μελισσοκομία δεν είναι ευπαθή είδος στην κλιματική αλλαγή!!! Η ΟΜΣΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, πλέον δεν κάνει τίποτα... - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Διαβάστε και φρίξτε: Κατά το ΥΠΑΑΤ η μελισσοκομία δεν είναι ευπαθή είδος στην κλιματική αλλαγή!!! Η ΟΜΣΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, πλέον δεν κάνει τίποτα...


Λυπάμαι πάρα πολύ για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας.
Στενοχωριέμαι αφάνταστα που οι Έλληνες μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν παντού προβλήματα, και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για να τα λύσουν.
Θλίβομαι ειλικρινά που οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου μας ενώ βλέπουν την κατρακύλα έδωσαν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που μας έφτασαν σε αυτή την θέση.
Αναγνωρίζω ελαφρυντικά όμως, καθώς η αντιπολίτευση της ΟΜΣΕ είχε τις χειρότερες δημόσιες σχέσεις που θα μπορούσε να έχει.
Πλαισιωμένη από φατρίες και καιροσκόπους δεν μπόρεσε να πείσει και να κάνει την ανατροπή, και τώρα λουζόμαστε τον όλεθρο της καταστροφής.

Επικοινωνούν μαζί μου μελισσοκόμοι και μου ζητούν να κάνω κάτι.
Ένας φίλος μου έγραψε...ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΙΞΕΤΕ.ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΤΕ ΣΑΝ ΕΥΠΑΘΗ ΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.

Η μελισσοκομία λοιπόν κατά το ΥΠΑΑΤ δεν θεωρείται ευπαθή είδος στην κλιματική αλλαγή.
  • Το γεγονός ότι το κλίμα μας κοντεύει να γίνει τροπικό, δεν λέει τίποτα στο ΥΠΑΑΤ.
  • Το γεγονός ότι όλες οι ανθοφορίες ανοίγουν πρόωρα και δεν δίνουν μέλι και γύρη δεν αποτελεί πρόβλημα.
  • Το γεγονός ότι η μέλισσα καλείται να προσαρμοστεί σε ένα νέο καιρικό περιβάλλον, πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αποτελεί πρόβλημα.
  • Το γεγονός ότι το κλίμα έγινε ποιο υγρό και μας έχουν τσακίσει οι ασθένειες δεν αποτελεί πρόβλημα.
  • Το γεγονός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο όλα τα κράτη πονοκεφαλιάζουν για την κατάρρευση των μελισσοσμηνών, για το Ελληνικό ψευτορωμαίικο δεν αποτελεί πρόβλημα.
  • Το γεγονός ότι το μέλι βγαίνει όλο και ποιο λίγο, όλο και ποιο δύσκολα δεν αποτελεί πρόβλημα.  
Εδώ ένας λόγος παραπάνω να μην αποτελεί πρόβλημα καθώς φέρνουν εύκολα απ έξω σιρόπια και τα πλασάρουν ως μέλι στους Έλληνες καταναλωτές.

Και αν για το ΥΠΑΑΤ δεν αποτελεί πρόβλημα για την ανεκδιήγητη Ομοσπονδία μας δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα;
Δεν θα έπρεπε ήδη να είχε ζητήσει από το Υπουργείο όχι μόνο να θεωρήσει ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή την μελισσοκομία, αλλά και να την ανεβάσει στην νούμερο 1 θέση.
Ή μήπως έστειλε πάλι καμιά επιστολή στο Υπουργείο η ομοσπονδία μας αλλά αυτό δεν την έλαβε υπόψιν;
Μην τολμήσουν να μου ξαναπούν για επιστολές γιατί θα γίνω Τούρκος...

Δεν καταλαβαίνω μα το Θεό τον λόγο ύπαρξης της ΟΜΣΕ.
Δεν καταλαβαίνω αυτούς που την απαρτίζουν πως μπορούν και κοιμούνται τα βράδια όταν οι μελισσοκόμοι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα;
Εγώ θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω στον δρόμο.

Επικοινωνώ κάθε τόσο με το Υπουργείο και ξέρετε τι μου λένε;
Μου λένε ότι αν οι μελισσοκόμοι είχαν τόσα προβλήματα όσα τους αναφέρω, όλο και κάποιος θα τους έκανε παράπονα, όλο και καμιά επιστολή διαμαρτυρίας θα λάμβαναν.
Δεν κινείται τίποτα δηλαδή, δεν τους ενοχλεί κανείς, έχουμε αφεθεί στο έλεος του Θεού.

Όμως γιατί ο Θεός να μας δείξει έλεος;
Μήπως ο Θεός ψήφισε την ΟΜΣΕ;
Μόνοι τους ψηφίζονται και εμείς τους ανεχόμαστε.

Ως εκ τούτου τι να σου κανει κι ο Θεός.

Εγώ θα πω στον φίλο που μου έστειλε το μήνυμα, πως ότι μπορώ θα κάνω.
Δεν μπορώ και πολλά όμως, γιατί ότι προσπαθώ να πετύχω οι συνδικαλιστές μας εισηγούνται το αντίθετο στο Υπουργείο, οπότε το πράγμα δεν προχωράει.

Η θα συμβιβαστούμε με την μαύρη πραγματικότητα λοιπόν, ότι όλοι είναι εναντίον μας και το αποδεχόμαστε ή θα στήσουμε κρεμάλες να ξεμπερδέψουμε με τα βαρίδια και να τραβήξουμε μπροστά.

Όλο και ακούω για νέες κινήσεις όμως και τίποτα δεν βλέπω.
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...