Μελισσόκαιρος σήμερα 22/5/18 - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Μελισσόκαιρος σήμερα 22/5/18


Συνθήκες αστάθειας και σήμερα (Τρίτη 22/5/2018) θα δώσουν τοπικές καταιγίδες. Όχι όμως παντού, καθώς η αστάθεια θα περιοριστεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως όσον αφορά την ένταση/έκταση των κυττάρων.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ:

Εστίες καταιγίδων θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κατά μήκος του άξονα της Πίνδου (κόκκινο χρώμα) οι οποίες θα παραμένουν στάσιμες, ανατροφοδοτούμενες σε αυτή την ζώνη. Σε αυτά λοιπόν τα τμήματα θα εντοπίζονται σήμερα τα έντονα φαινόμενα με πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, σε καθαρά δηλαδή ορεινό ανάγλυφο.


Οι καταιγίδες αυτές, καθώς θα ‘απλώνονται’ ανατολικότερα θα εξασθενούν σημαντικά. Αυτό τονίζεται με τις άλλες δύο χρωματικές διαβαθμίσεις, την κίτρινη και την πράσινη αντίστοιχα.

Στις περιοχές με την κίτρινη χρωματική διαβάθμιση, προς τις πρώτες απογευματινές κυρίως ώρες, θα πρέπει οι καταιγίδες της Πίνδου, να καταφέρουν να δώσουν τοπικά αξιόλογες μπόρες ή και μεμονομένες νέες αναπτύξεις πυρήνων, όχι όμως κάτι ικανό να προκαλέσει προβλήματα τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Εστίες καταιγίδων θα αναπτυχθούν και στην Ροδόπη, με επίσης κίνηση ανατολική, χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η περεταίρω ανατολική κίνηση των κυττάρων αυτών σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας (πράσινο χρώμα) θα δώσει σε αυτά τα τμήματα μόνο συννεφιά και μικρή πιθανότητα για σύντομες βροχές/ψιχάλες, γενικά φαινόμενα που δεν θα χρήζουν προσοχής.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:

Ο αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάθοδο ψυχροτέρων – για την εποχή- αερίων μαζών στην περιοχή των Βαλκανίων και κατ επέκταση και στην χώρα μας. Η είσοδος αυτού του ψυχρού μετώπου, θα γίνει την Πέμπτη 24/4, προκαλώντας γενικευμένες καταιγίδες στο σύνολο της Ελλάδας. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της προγνωστικής περιόδου, η αστάθεια περιορίζεται, καθώς το πάνω χέρι θα το πάρουν πολύ ισχυροί βοριάδες στην περιοχή του Αιγαίου. Οι βοριάδες αυτοί, θα είναι και η αιτία που όλο το παραπάνω διάστημα, η θερμοκρασία θα βρίσκεται κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.
* Αξίζει να σημειωθεί, πως η βαρομετρική αυτή διάταξη, θα δώσει ανακουφιστικά ύψη βροχής στα ανατολικά ηπειρωτικά με έμφαση την Εύβοια, αλλά και την Κρήτη, η οποία φαίνεται να δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις στο παραπάνω διάστημα.

ΠΗΓΗ
http://www.northmeteo.gr/


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...