Ξήλωσαν σπείρα που είχε κλέψει χίλια μελίσσια στην Κύπρο - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ξήλωσαν σπείρα που είχε κλέψει χίλια μελίσσια στην Κύπρο


Στη σύλληψη σπείρας κλοπών κυψελών από επαγγελματίες μελισσοκόμους οδηγήθηκε η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες.

Οι κλοπές μελισσιών προβληματίζουν εδώ και μια δεκαετία του επαγγελματίες μελισσοκόμους οι οποίοι σύστηναν την προσοχή της αστυνομίας ώστε να βρεθούν οι αίτιοι της κλοπής της περιουσίας τους, ωστόσο το Σάββατο, 15 αστυνομικοί σε συντονισμένη επιχείρηση έπειτα από καταγγελία οδηγήθηκαν στην σύλληψη δύο υπόπτων.


Σύμφωνα με όσα ανάφερε στον Reporter ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, Μάριος Κωνσταντίνου, μελισσοκόμος στην επαρχία Λευκωσία κατήγγειλε στον αστυνομικό σταθμός Περισερώνας, την κλοπή 40 μελισσιών.

Η αστυνομία έπειτα από την καταγγελία, προέβη σε έρευνα, η οποία τους οδήγησε στους δύο ύποπτους. Εξασφαλίζοντας ένταλμα εναντίον τους, 15 αστυνομικοί σε συντονισμένη επιχείρηση έκαναν έρευνα στα υποστατικά των υπόπτων όπου βρέθηκαν όχι 100 αλλά 500 κλεμμένα μελίσσια στην κατοχή του καθενός ξεχωριστά από διαφορετικούς μελισσοκόμους. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων, σε ανακοίνωση του κάλεσε όλους τους μελισσοκόμους να οδηγηθούν στον αστυνομικό σταθμό για αναγνώριση των περιουσιών τους.

Πολλά από τα μελίσσια έχουν αναγνωριστεί από τους ιδιοκτήτες ενώ άλλα όπως μας αναφέρθηκε είχαν βαφεί από πάνω και είχε καλυφτεί ο αριθμός κατοχής τους.Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν την Κυριακή στο Επαρχιακό Δικαστήριο και τέθηκαν υπο κράτηση

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Εδώ και μία δεκαετία υπήρξαν πολλά κρούσματα κλοπής μελισσιών και ήταν κάτι που μας προβλημάτιζε όλους . Η αστυνομία αυτή την φορά έφτασε στην πηγή και συνέλαβε την σπείρα», ανάφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Σε ερώτηση μας ποιος ο λόγος που προέβη κάποιος στην κλοπή μελισσιών, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε πως η αξία κάθε κυψέλης υπολογίζεται στα 200 ευρώ. «Αντιλαμβάνεστε πως για αυτούς είναι καθαρό κέρδος. Έκλεβαν τις περιουσίες άλλων, αλλοίωναν τους αριθμούς, τα έβαφαν και μετά τα πουλούσαν σε άλλους μελισσοκόμους».

«Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους ώστε να αποφεύγονται οι κλοπές. Σφραγίζουμε τις κυψέλες με κερί και βάζουμε αριθμούς. Επίσης δοκιμάσαμε την τοποθέτηση GPS στις κυψέλες αλλά αν αυπολογίσετε πως κάθε ένα από αυτά στοιχίζει 200 ευρώ για να τοποθετηθεί, μιλάμε για πολλά χρήματα», τόνισε ο κύριος Κωνσταντίνου.

«Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες μου στην αστυνομία για τον τρόπο που έδρασε στην επιχείρηση. Αυτές οι συλλήψεις είναι μεγάλη ανάσα για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους. Έτσι νιώθουμε ποιο ασφαλείς για τις περιουσίες μας», συμπλήρωσε στο τέλος ο Πρόεδρος του Παγκύπιρου Συνδέσμου Μελλισοκόμων.

ΠΗΓΗ
http://www.reporter.com.cy/


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...