Παγκόσμια είδηση: Τέλος η Fumagilin-B (Φουμιντίλ) κλείνει η εταιρεία που την παράγει!!! - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Παγκόσμια είδηση: Τέλος η Fumagilin-B (Φουμιντίλ) κλείνει η εταιρεία που την παράγει!!!


Την Πέμπτη, η Medivet Pharmaceuticals Ltd., η καναδική εταιρεία που παράγει και πωλεί το μόνο φάρμακο παγκοσμίως γνωστό ενάντια στην Νοζεμίαση, που ηταν εγκεκριμένο σε κάποιες χώρες και απαγορευμένο σε κάποιες άλλες, ανακοίνωσε ότι έκλεισε. Όχι απλά κλείνοντας τη μονάδα παραγωγής φαρμάκων, αλλά ολόκληρη την εταιρεία.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι γιατί θέλουν να διαφυλάξουν τον παγκόσμιο πληθυσμό από την ανθεκτικότητα κάποιων βακτηρίων στα αντιβιοτικά από ότι διαβάζω.

Ασφαλώς οι μελισσοκομικές οργανώσεις σε ΗΠΑ και Καναδά κάνουν ήδη λόγο ότι το έργο τους στην μελισσοκομία γίνεται πλέον ποιο δύσκολο αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί σκεύασμα που να μπορεί να αντικαταστήσει στο βαθμό της επιτυχίας που είχε η  Φουμαγιλίνη-Β ενάντια στην Νοζεμίαση.

Η εταιρεία Medivet Pharmaceuticals που το παρήγαγε ανακοίνωσε ότι όλα τα αποθέματα που είχε έχουν εξαντληθεί και θα κλείσει το εργοστάσιο εως τον Ιούνιο του 2018.
Το φάρμακο αυτό το οποίο εδω και κάποια χρόνια ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα χρησιμοποιούνταν τα τελευταία 70 χρόνια στην παγκόσμια μελισσοκομία.Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...