Τηλεφωνική επικοινωνία Βασίλη Ντούρα Melissocosmou - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Τηλεφωνική επικοινωνία Βασίλη Ντούρα Melissocosmou


Στο τηλέφωνο με κάλεσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ Βασίλης Ντούρας και μιλήσαμε εκτενώς για όλα τα θέματα που τρέχουν.
Εξέφρασα κάποιους προβληματισμούς στον πρόεδρο.
Του είπα ότι ενώ έχω 180 μελίσσια στο μελισσοκομικό μου βιβλιάριο αυτά δεν ενεργοποιούν δικαιώματα παρότι μου τρώνε πολλές εργατοώρες και ότι για να ενεργοποιήσω δικαιώματα πρέπει να ενοικιάζω χωράφια κάθε χρόνο, πράγμα που επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό άδικα.
Του είπα για την έκπληξη μου, όταν πήγα να καταθέσω χαρτιά για τα πετρέλαια και μου είπαν ότι υπάρχει πλαφόν 5 χιλιάδων ευρώ.
Μιλήσαμε για την υπόθεση του ΠΟΠ Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.
Μιλήσαμε για τις εκλογές της ΟΜΣΕ.

Τον ρώτησα γιατί δεν υπήρξε στήριξη σε άτομα όπως ο Γκουσιάρης ώστε να μπει τουλάχιστον στο ΔΣ της ΟΜΣΕ.
Τον ρώτησα τι θα γίνει τώρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση σχετικά με την ένσταση που έχει κατατεθεί για τις εκλογές της ΟΜΣΕ.

Η συνομιλία ήταν ιδιωτική και δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά.
Θα πω μόνον ότι ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ σχετικά με την αγωγή για τις εκλογές της ΟΜΣΕ που έχει γίνει θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει κάποια τύχη στο δικαστήριο.
Θυμίζω ότι η αγωγή αφορά ότι οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι έχουν κάνει εκλογές χωρίς την παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων οπότε τίθεται θέμα για τους εκλέκτορες που στέλνουν στην ΟΜΣΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΜΣΕ η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου δεν προβλέπεται από τον νόμο.
Μόνον στον 4015 προβλέπεται, μα αυτός ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί από κανέναν οπότε δεν εμπίπτει σε τέτοιο θέμα η διαδικασία.
Τόνισε όμως πως αν σε μια περίπτωση στο εκατομμύριο γίνει δεκτή η αγωγή από το δικαστήριο τότε το όλο σύστημα τινάζεται στον αέρα και την άλλη μέρα δεν θα υπάρχει ούτε ΟΜΣΕ ούτε Μελισσοκομικοί Σύλλογοι.

Εγώ να πω ότι μιλάω με την μια πλευρά η οποία με διαβεβαιώνει ότι η αγωγή θα γίνει δεκτή, ενώ όταν μιλάω με την άλλη πλευρά με διαβεβαιώνει ότι η αγωγή δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δέκτη.
Ως εκ τούτου δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα και τι τελικά θα ισχύσει.
Θεωρητικά μόνο θα πω ότι αν ήμουν δικαστής και ενημερωνόμουν ότι μια απόφαση μου τινάζει στον αέρα έναν κλάδο, τότε θα δυσκολευόμουν πολύ να την πάρω αυτή την απόφαση.
Αλλά αυτό είναι μια απλή υπόθεση.

Σε ότι αφορά τις εκλογές της ΟΜΣΕ, θα πω ότι από την κουβέντα που κάναμε κατάλαβα ότι αν οι τόνοι ήταν ποιο χαμηλοί, αν δεν υπήρχαν ιαχές και πολεμικό κλίμα, στο συνέδριο των Ιωαννίνων αλλά και μετά, τότε τα πράγματα στις εκλογές και στο ΔΣ της ΟΜΣΕ θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Αυτή η τακτική των υψηλών τόνων των βρισιών, των γιουχαρισμάτων έχει οδηγήσει την συμπολίτευση της ΟΜΣΕ να στυλώσει τα πόδια και να μην κάνει δεκτή την άλλη πλευρά.

Ως ένα σημείο το κατανοώ αυτό.

Λοιπόν αυτά είχα να πω, καλό είναι να μιλάς, ο διάλογος λύνει προβλήματα και δίνει ιδέες.Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...