Καιρός: Τριήμερο «φωτιά» 40 βαθμοί και χαιρετάμε έλατο και βελανιδιά... - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Καιρός: Τριήμερο «φωτιά» 40 βαθμοί και χαιρετάμε έλατο και βελανιδιά...


Υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να ξεγράψουμε τόσο τον έλατο όσο και την βελανιδιά.
Ο έλατος για ευνόητους λόγους δεν αντέχει αυτές τις θερμοκρασίες, ενώ η βελανιδιά όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει πάνω από 35C το μελίτωμα ξινίζει και οι μέλισσες δεν το συλλέγουν.

Καιρός "φωτιά" τις επόμενες μέρες - Καυτό τριήμερο αυτό που έρχεται σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο - Σκόνη και ζέστη θα κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, θερμοκρασία  θα φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς.
Ο καιρός ετοιμάζεται να μας δείξει το… καυτό του πρόσωπο. Και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο το επόμενο τριήμερο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όχι μόνο γιατί το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου αλλά και γιατί η ζέστη θα συνοδεύεται από σκόνη!


Είναι η πρώτη θερμή «εισβολή» αυτή που έρχεται τις επόμενες μέρες. Ο καιρός… καλοκαιριάζει απότομα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος, η θερμή εισβολή που… έρχεται, θα αγγίξει τα επίπεδα του καύσωνα και θα έχει διάρκεια σχεδόν τρεις μέρες.

Καιρός: Θα… λιώσουμε!
Από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο, οι θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική θα επισκεφτούν τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να «εκτοξευτεί» σε τιμές που είχαμε πολλούς μήνες να βιώσουμε.

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος, πριν λίγες ημέρες οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν ξεπερνούσαν τους 25-26 °C και ξαφνικά θα βρεθούμε αγκαλιά με τους 38-39 °C και τοπικά τους 40°C στη δυτική κυρίως Ελλάδα.

Τα 40αρια
Στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν οι πιο μεγάλες θερμοκρασίες, που δεν αποκλείεται να προσεγγίζουν ή και ακόμη τοπικά να ξεπεράσουν τους 40°C.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Πέμπτη έως και Σάββατο, οι περιοχές που κατά διαστήματα θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το κύμα ζέστης θα είναι οι παρακάτω:

– Πεδινά Θεσσαλίας
– Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας
– Αργολικός κάμπος
– Πεδινά Λακωνίας
– Πεδινά Μεσσηνίας
– Ηλεία – Αχαΐα – Αιτωλοακαρνανία – Πρέβεζα – Άρτα (την Παρασκευή)
– Κρήτη (κυρίως κεντροβόρεια του νησιού)
– Νησιά ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου (κυρίως το Σάββατο)

ΠΗΓΗ
https://www.newsit.gr


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...