Σύρος: Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις μελισσοκόμων από την Πυροσβεστική για το κάψιμο κυψελών - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Σύρος: Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις μελισσοκόμων από την Πυροσβεστική για το κάψιμο κυψελών


Μετά το κλείσιμο των κατασκηνώσεων της Σύρου (δεν είχαν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις) και το αίτημα για απομάκρυνση των υπαίθριων πετρόκτιστων και αυτοσχέδιων πυρκαγιών στην παραλία Γριά Σπηλιά της Απάνω Μεριάς, ο νέος διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Αιγαίου, Σπύρος Πέτρου, έχει ζητήσει και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για τους μελισσοκόμους.
Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, η νομοθεσία προβλέπει ότι το κάπνισμα των κυψελών επιτρέπεται έως την 12η μεσημβρινή κι εφόσον ο δείκτης επικινδυνότητας της περιοχής είναι μέχρι 1 (μικρή) ή 2 (μέση). Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Πέτρου ισχυρίστηκε ότι μελισσοκόμοι της Σύρου αγνόησαν την παραπάνω διάταξη και επιχείρησαν να καπνίσουν κυψέλες σε μεταμεσημβρινές ώρες και με δείκτη επικινδυνότητας 3 ή και 4, δηλαδή σε περίοδο υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Για τον λόγο αυτό, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης προχώρησε σε επ’ αυτοφώρω συλλήψεις μελισσοκόμων του νησιού οι οποίοι παραβίασαν τις κείμενες διατάξεις.

Πάντως, από την πλευρά των μελισσοκόμων της Σύρου, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την στάση του κ. Πέτρου και της Πυροσβεστικής, θεωρώντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ιδιαιτέρως αυστηρά έως υπερβολικά, ενώ πότε κατά το παρελθόν δεν είχε επιδειχθεί τέτοια αυστηρότητα.

ΠΗΓΗ
https://cyclades24.gr/Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...