172 εκατ. ευρώ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων από την ΕΕ - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

172 εκατ. ευρώ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων από την ΕΕ


Σχόλιο Melissocosmos
Θυμάστε την παλιά διαφήμιση που έλεγε Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
Τέτοια διαφημιστικά μηνύματα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε σε τηλεοράσεις και εφημερίδες.
Η ΕΕ θέλει να στηρίξει την ντόπια παραγωγή έναντι των τρίτων χωρών.
Παλαιότερα βεβαίως υπήρχε ένα ακόμα παρόμοιο κονδύλι με το όνομα Meli meli.
Αυτό είχε ως σκοπό την διαφήμιση του Ελληνικού μελιού.
Δεν είδαμε ποτέ τέτοια διαφήμιση όμως, και όταν τόλμησα να σκαλίσω το τι έγιναν τα χρήματα απειλήθηκα με μηνύσεις.
Επειδή στο Ελλάντα είναι περισσότεροι και ποιο ισχυροί αυτοί που θέλουν να προωθούν εισαγόμενα μέλια, δεν θα εκπλαγώ αν δω ότι δεν έγινε απορρόφηση αυτού του κονδυλίου.
Με λίγα λόγια δεν μας δεσμεύει η Ε.Ε σώνει και καλά να διαφημίσουμε τα Ελληνικά ή τα Ευρωπαϊκά προϊόντα.
Μας λέει ότι εγώ σου δίνω 172 εκατομμύρια, αν τα θες πάρτα και κανε διαφήμιση, αν πάλι δεν τα θες τα παίρνω πίσω.Δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι δεν πήραμε το κονδύλι.
Θα εκπλαγώ όμως αν μάθω ότι πήραμε το κονδύλι και η διαφήμιση γίνει σε τίποτα μελισσοκομικά περιοδικά ή και blogs.
Γιατί τι αξία θα είχε αν η διαφήμιση γινόταν σε μελισσοκομικά μέσα αφού εμείς οι Έλληνες μελισσοκόμοι ούτως ή άλλως γνωρίζουμε τι εστί Ελληνικό μέλι.
Επιπλέον θα εκπλαγώ επειδή τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχει κλειστό κλαμπ συνεννοήσεως, αλλά βγαίνουν όλα στη φόρα, υπάρχει το διαδίκτυο υπάρχουν και κάτι τρελοί που είναι για δέσιμο και φωνάζουν, οπότε θα ήταν βλακεία να μην γίνει σωστή διαχείριση.
Η είδηση έρχεται από την ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και φωτογραφίζει και το Ελληνικό μέλι αλλά δεν το ονομάζει συγκεκριμένα.
Εύχομαι να είναι μέσα και οι διαφημίσεις να λένε ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ, χωρίς να ονομάζουν ποιας εταιρείας το μέλι... εννοείται αυτό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παράσχει χρηματοδότηση ύψους 172,5 εκατ. ευρώ από τον γεωργικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων διατροφής στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι εκστρατείες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι ελιές και το ελαιόλαδο, καθώς και τα οπωροκηπευτικά, θα προωθηθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο αρμόδιος για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη Επίτροπος Phil Hogan δήλωσε:
«Η Ευρώπη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ποιοτικά προϊόντα διατροφής και τη μαγειρική της κληρονομιά. Οι παραγωγοί της ΕΕ μπορούν να βασίζονται στην υποστήριξη της Επιτροπής της ΕΕ για να βοηθήσουν στη διάδοση της λέξης στην Ευρώπη και πέρα από τα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, το Μεξικό ή η Κολομβία για να ανοίξουμε νέες αγορές για τα προϊόντα μας. Υπάρχει μεγάλο δυναμικό μπροστά μας».

Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους παραγωγούς της ΕΕ στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής να επικοινωνούν για την ποιότητα των προϊόντων τους, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων τους εντός της ΕΕ καθώς και το άνοιγμα νέων αγορών. Επικεντρώνονται σε ορισμένες προτεραιότητες, όπως η προβολή της ποιότητας των ευρωπαϊκών τροφίμων με γεωγραφικές ενδείξεις ή οι μέθοδοι βιολογικής παραγωγής.

Από τα 79 εγκεκριμένα προγράμματα, 48 από αυτά απευθύνονται σε χώρες εκτός ΕΕ. Ορισμένοι τομείς προϊόντων εκπροσωπούνται επίσης σημαντικά. Για παράδειγμα, 23 προγράμματα είναι αφιερωμένα στον τομέα των οπωροκηπευτικών. Άλλοι τομείς περιλαμβάνουν το τυρί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αυτό το έτος, διατέθηκαν συνολικά 97 εκατομμύρια ευρώ σε "απλά προγράμματα προώθησης", τα οποία υποβλήθηκαν από έναν ή περισσότερους προτείνοντες οργανισμούς από το ίδιο κράτος μέλος. Ένα πρόσθετο ποσό ύψους 75,5 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτήσει τα "πολλαπλά προγράμματα", τα οποία υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο προτείνουσες οργανώσεις από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από έναν ή περισσότερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Τα επιλεγμένα προγράμματα καλύπτουν αιτούντες από 19 κράτη μέλη.

Ιστορικό

Ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, όπως οι επαγγελματικές οργανώσεις, οι οργανώσεις παραγωγών και οι οργανώσεις γεωργικών ειδών διατροφής που είναι υπεύθυνες για τις δραστηριότητες προώθησης, ήταν επιλέξιμες να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση μέσω της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018. Τότε αξιολογήθηκαν και ταξινομήθηκαν από τους καταναλωτές της ΕΕ , υγειονομική, γεωργική και εκτελεστική υπηρεσία τροφίμων (CHAFEA) , με τη βοήθεια εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...