ΒΟΜΒΑ: Το κινέζικο μέλι είναι σε μεγάλο βαθμό ένα προιόν της βιομηχανίας και όχι της μέλισσας - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

ΒΟΜΒΑ: Το κινέζικο μέλι είναι σε μεγάλο βαθμό ένα προιόν της βιομηχανίας και όχι της μέλισσας


Για πολλά χρόνια, η κινεζική δράση στην διεθνή αγορά μελιού έχει αμφισβητηθεί σοβαρά (ανεπίσημα), υποστηρίζοντας ότι προωθεί κατώτερης ποιότητας μέλι, αν και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η παραγωγή είναι τεχνητή.
Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα μας μίλησε ο Alejandro Malti, εκπρόσωπος προώθησης μελιού της διεθνούς φήμης εταιρείας Chaco.
Ο Alejandro Malti χωρίς δισταγμό δήλωσε ότι....
Αυτή η συνεχής αύξηση της Κινέζικης παραγωγής ποτέ δεν συμβάδισε για παράδειγμα, με τον αριθμό των κυψελών, επειδή το κινέζικο μέλι είναι κατά μεγάλο μέρος το αποτέλεσμα του έργου της βιομηχανίας και όχι της μέλισσας.

Η Κινεζική παραγωγή έχει διατηρήσει σταθερή ανάπτυξη για δεκαπέντε χρόνια.
Ο Malti είπε ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιούν σιρόπι ρυζιού, το οποίο στην κοινή ανάλυση δεν ανιχνεύεται,  ενώ τόνισε για την ανάγκη δημιουργίας μιας παγκόσμιας ομάδας παραγωγών που θα αναδείξει όλα αυτά τα θέματα.

Ο Alejandro Malti
Το κινέζικο μέλι βρίσκει τρόπο και εισχωρεί σε αγορές παρότι ορισμένες από αυτές απαγορεύουν την εισαγωγή του, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, όπου απαγορεύεται το κινέζικο μέλι, αλλά αυτό εισέρχεται μέσω του τριγώνου (Ταϊβάν, Ταϊλάνδης και Τουρκίας). Υπάρχουν χώρες μάλιστα που δεν έχουν παραγωγή μελιού, αλλά εισάγουν αυτό το προϊόν και μετά βγαίνει στην αγορά με την ετικέτα της χώρας αγοραστή.
Είναι μια παράνομη διαδικασία, η οποία δυστυχώς πραγματοποιείται με αρκετές παραγωγές, και όχι μόνο σε ότι αφορά το μέλι...(..)

Φίλοι μου ποιος άλλος σας τα λέει αυτά;
Που αλλού τα διαβάζετε;
Μήπως σας τα λένε οι ερευνητές ως όφειλαν;
Μήπως τα διαβάζετε σε μελισσοκομικά περιοδικά που πληρώνετε και συνδρομή;

Μόνο ένας που κουβαλάει 7 καντάρια παλαβομάρα στο κεφάλι του τα γράφει.
Και ας κινδυνεύει να βρεθεί πεταμένος σε χαντάκι καμιά μέρα όπως κάποτε τον προειδοποίησε ένας φίλος...
Και τα γράφω αυτά μόνο και μόνο για να ξέρετε τι να απαντάτε, όταν οι πελάτες σας σας παραπονιούνται ότι στο καφενείο ένας πλανόδιος πωλούσε το τρίκιλο μόνο 15 ευρώ και έδινε και έξτρα 1 κιλό δώρο στον αγοραστή.
Ρυζόζουμο ταΐζουν τον κόσμο, που δεν ανιχνεύεται στις αναλύσεις.
Βέβαια θα πω και την κακιούλα μου, δεν μπορώ ο άνθρωπος να μην πω ότι πρέπει να κόψουν τον σβέρκο τους οι ερευνητές και να βρουν τον τρόπο να ανιχνεύουν αυτό το πράγμα.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...