04/28/18 - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Πώς θα γίνει η επιστροφή των εισφορών ΕΦΚΑ στους αγρότες μετά την διαδικασία της εκκαθάρισης, πώς θα πληρωθούν τα χρεωστικά υπόλοιπα

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
Πώς θα γίνει η επιστροφή των εισφορών ΕΦΚΑ στους αγρότες μετά την διαδικασία της εκκαθάρισης, πώς θα πληρωθούν τα χρεωστικά υπόλοιπα
Σε πέντε δόσεις θα κληθούν να καταβάλλουν χρεωστικά υπόλοιπα εισφορών ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) όσοι αγρότες δήλωσαν καθαρά εισοδήματα το 2016, παραπάνω από εκείνα του 2015, μετά την διαδικασία της εκκαθάρισης που θα προηγηθεί. Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν οι αγρότες στον ΕΦΚΑ το 2017 υπολογίστηκαν, για την περίοδο έως την εκκαθάριση, με βάση το καθαρό φορολογητέο τους εισόδημα έτους 2015.
Πλέον, τα εισοδήματα Μη Μισθωτών ασφαλισμένων έτους 2016 (δηλαδή και των αγροτών), εστάλησαν από την ΑΑΔΕ στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ και έχει δρομολογηθεί η εκκαθάριση εισφορών έτους 2017, κατά προτεραιότητα, για τους ασφαλισμένους που έχουν μία ή περισσότερες Επιχειρηματικές ή Αγροτικές δραστηριότητες.

Σήμερα δεν θα γίνει ανάρτηση ζυγαριών επειδδή κουβαλάμε μελίσσια

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
Σήμερα δεν θα γίνει ανάρτηση ζυγαριών επειδδή κουβαλάμε μελίσσια

Σε χθεσινή μας επιθεώρηση βρήκαμε ότι η Αριά ξεκίνησε να δίνει στο φύλλο και πως στις λευκές κηρήθρες ξεχωρίζει πλέον καθαρά το κόκκινο μελίτωμα.

Ο έλατος και το μέλι του: Όταν δουλέυει το μελίτωμα

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
Ο έλατος και το μέλι του: Όταν δουλέυει το μελίτωμα

Είναι γνωστό ότι ένα από τα καλύτερα μέλια της Ελλάδας βγαίνει στα ψηλά της βουνά και έχει κερδίσει εκατομμύρια καταναλωτές μελιού.
Ο μελισσοκόμος που έχει στην αποθήκη του μέλι ελάτου γνωρίζει πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα πουλήσει άλλου είδους μελιού αν δεν τελειώσει πρώτα ο έλατος.
Και ότι οι πελάτες θα ζητάνε επίμονα μέλι ελάτου όσες φορές κι αν τους πεις ότι τελείωσε.

Το μέλι αυτό που τόσο απλόχερα δίνει η φύση συλλέγεται από μέλισσες και μελισσοκόμους τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δύσκολα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της αλλαγής του κλίματος.

Φυσικά πρόκειται για μελούρα, για μελίτωμα δηλαδή που εκκρίνεται στα δέντρα με την βοήθεια και την συμβολή διαφόρων εντόμων που ευδοκιμούν στα βουνά.

2013: Όταν ο ανεμοστρόβιλος γκρέμιζε τα μελισσάκια μας!!!

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
2013: Όταν ο ανεμοστρόβιλος γκρέμιζε τα μελισσάκια μας!!!

Ήταν Οκτώβριος του 2013 και είχε προηγηθεί μια νύχτα όπου η φύση είχε ξεπεράσει τον εαυτό της.
Δέντρα είχαν σπάσει, ρέματα είχαν φουσκώσει, ποταμοί είχαν υπερχειλίσει.
Τα μελισσάκια μας βρισκόντουσαν στο φθινοπωρινό ρείκι και από πλευράς πλημμύρας δεν κινδύνευαν αφού ήταν σε ύψωμα.
Ήμασταν ανήσυχοι όμως και το επόμενο πρωί τρέξαμε να δούμε αν ήταν όλα καλά.
Πριν φτάσουμε, ένας πλάτανος που ήταν λίγο πριν τα μελίσσια μας έδωσε την βίαιη εικόνα που προηγήθηκε την νύχτα, αφού είχε κυριολεκτικά γίνει κομμάτια.
Όταν πήραμε την στροφή και κοιτάξαμε προς τα μελίσσια χλωμιάσαμε.
Διώροφα και βαριά μελίσσια είχαν μπατάρει.
Ευτυχώς που δεν αργήσαμε, που δεν έμειναν μέρες σε αυτή την κατάσταση.
Έτρεξα να τα σηκώσω, ήταν η μοναδική υπηρεσία που μπορούσα να τους προσφέρω εκείνη την στιγμή.

Αρχαία Ολυμπία: Σκότωσαν με θανατηφόρα ένεση φυτοφάρμακου τα πλατάνια [Εικόνες]

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
Αρχαία Ολυμπία: Σκότωσαν με θανατηφόρα ένεση φυτοφάρμακου τα πλατάνια [Εικόνες]

“Αν φέρονται έτσι στα δέντρα, τι μπορεί να κάνουν στον άνθρωπο;” Αυτό αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ευρισκόμενος μπροστά σε τρία μεγάλα πλατάνια στην πλατεία του Δρούβα, που άγνωστοι τα δηλητηρίασαν με ενέσεις άγνωστου υγρού και άρχισαν να ξεραίνονται…

Σύμφωνα με το ilialive.gr, το γεγονός έγινε αντιληπτό την Τεταρτη και την επόμενη ημέρα κλήθηκε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας για αυτοψία και διαπιστώθηκε πως σε κάθε δέντρο υπήρχαν τρεις με τέσσερις τρύπες στον κορμό χαμηλά προς το ριζικό σύστημα.

Εκτιμάται πως οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν φυτοφάρμακο, πιθανότατα Roundup, με αποτέλεσμα να ξεραθούν άμεσα τα δέντρα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχ. Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος ενημερώθηκε για το περιστατικό και στη συνέχεια ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιώργο Γεωργακόπουλο και τον δήμαρχο της πόλης. Αρχικά υπήρξε η εκτίμηση πως τα δέντρα είχαν επηρεαστεί από το γνωστό μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων. Όμως ο Δασάρχης διαπίστωσε πως υπήρχαν τρύπες στη βάση των δέντρων και δεν επρόκειτο για ασθένεια αλλά για δολιοφθορά. Για να αποσαφηνιστεί ποια ουσία χρησιμοποιήθηκε ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα σταλλούν στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών. Από την πλευρά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υποβλήθηκε μήνυση κατ΄αγνώστων στο Α.Τ. Αρχ. Ολυμπίας και σχηματίστηκε δικογραφία που θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Κατηγορηματικός ήταν ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα να σωθούν τα δέντρα. «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία κάναμε αυτοψία το μεσημέρι της Πέμπτη στα πλατάνια που είναι στην πλατεία Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας. Η εικόνα έδειχνε ξήρανση από ανθρωπογενή αίτια. Από την αυτοψία και την έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα δύο δέντρα υπήρχαν χαμηλά στο πρέμνο από πέντε τρύπες ενώ στο τρίτο πλατάνι υπήρχαν τρείς οπές οι οποίες υποδηλώνουν, ότι η ξήρανση έγινε με την χρήση φυτοφαρμάκου. Είναι ένας κλασικός τρόπος νέκρωσης δέντρων. Παρ όλα αυτά πήραμε και δείγματα για να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για το «μεταχρωματικό έλκος»που απειλεί τα πλατάνια. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για την ασθένεια αλλά για δολιοφθορά. Στείλαμε και δείγματα στο ινστιτούτο δασικών ερευνών για να πιστοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται για ασθένεια, αλλά για ανθρώπινη παρέμβαση. Είναι ένα τραγικό γεγονός για το οποίο ειλικρινά λυπάμαι, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να υποβαθμίσουν μία περιοχή με έντονη αισθητική και τουριστική αξία».

ΠΗΓΗ
https://www.ilialive.gr/
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...
Μελίτωμα στην Αριά 28/4/2018 video

Σάββατο, Απριλίου 28, 2018
Μελίτωμα στην Αριά 28/4/2018 video

Σήμερα πήγα στο δάσος να τσεκάρω την πορεία της Αριάς.
Το μελίτωμα είναι γεγονός και άφθονο.
Ξεκίνησα να κάνω βίντεο να το δείτε αλλά το τηλέφωνο δεν σταματάει λεπτό να χτυπάει οπότε και με διέκοψε και με ξενέρωσε.
Η ουσία είναι ότι το μέλι είναι πολύ και από το βράδυ θα μεταφέρουμε μελίσσια εκεί.
Δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό που δίνει το μέλι στην Αριά.