Εφέτος σε πολλά μέρη της Κεντρικής Μακεδονίας το αδηφάγο πράσινο σκουλήκι κυριολεκτικά καταστρέφει τις βαμβακοκαλλιέργειες. Στην περιοχή μου στο Πλατύ Ημαθίας οι απεγνωσμένοι βαμβακοκαλλιεργητές έχουν ρίξει εκατομμύρια λίτρα δηλητηρίων, χωρίς να καταφέρουν να αναχαιτίσουν την επέλαση του σκουληκιού, το οποίο κατέτρωγε το λουλούδι της βαμβακιάς. Για αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους το πράσινο σκουλήκι έδειξε τρομερή ανθεκτικότητα στα κυκλοφορούντα δηλητήρια – εντομοκτόνα. Για πρώτη φορά τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων ξέμειναν κυριολεκτικά από δηλητήρια που χρησιμοποιούνται για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Νέο άρθρο
Πόσα κιλά μέλι μπορεί να μαζέψει ένα μελίσσι...
Αυτή είναι συνήθως μια ερώτηση που την κάνουν επίμονα κυρίως οι νέοι και άπειροι μελισσοκόμοι.
Αν και το ερώτημα αυτό είναι αρκετά θεωρητικό μπορούμε να έχουμε μια προσέγγιση βασισμένοι πάντα στην λογική αλλά και στην μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρουν πια οι μελισσοκομικές ζυγαριές.
Καταρχήν όπως θα έχετε διαβάσει πολλές φορές εδώ στο Blog των μελισσοκόμων, τα περισσότερα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.
Η δυνατότητα της νεκταροέκρισης και της μελιτοέκκρισης δηλαδή εξαρτάται από την θερμοκρασία και την υγρασία της ατμόσφαιρας καθαρά.
Τις χρονιές πάντως που θα είναι έντονη η νεκταροέκκριση θα δείτε ότι είναι έντονη και η ανθοφορία των φυτών.