Πως θα γίνει η διαγραφή των 9 Μελισσοκομικών Συλλόγων από την ΟΜΣΕ στις 23 Φλεβάρη - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Πως θα γίνει η διαγραφή των 9 Μελισσοκομικών Συλλόγων από την ΟΜΣΕ στις 23 Φλεβάρη

Το 2019 αναμένεται ότι θα είναι έτος μελισσοκομικών εξελίξεων για τον κλάδο μας από πολλές απόψεις.
Η επανασύσταση της διεπαγγελματικής μελιού, ενδεχομένως η ίδρυση του Συνδέσμου ως νέου συνδικαλιστικού οργάνου, το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ ΟΜΣΕ με κάποιους Μελισσοκομικούς Συλλόγους, όπως και η ανάγκη ηρεμίας που επικαλούνται ορισμένοι ερευνητές για το συνδικαλιστικό τους όργανο θα είναι θέματα που θα συζητηθούν πολύ αυτό το έτος.
Σήμερα θα δώσω μερικές ειδήσεις για όσους επιθυμούν να λάβουν γνώση.
Γιατί κάποιοι είναι παραπληροφορημένοι ή τέλος πάντων έχουν λάθος εκτίμηση των πραγμάτων.

Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι επανασυστήθηκε η διεπαγγελματική μελιού.
Εκεί η ΟΜΣΕ σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού διπλασίασε τις έδρες της, ή αν θέλετε διπλασίασε τους ψήφους της με αποτέλεσμα να έχει πλέον πολύ δυνατό λόγο στα μελισσοκομικά πράγματα.
Το ρεπορτάζ μου λέει ότι στόχος της διεπαγγελματικής μελιού είναι να κρατηθούν οι τιμές του μελιού στα της προ κρίσης επίπεδα.
Και αυτό γιατί στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα αγροτικά προϊόντα οι τιμές από το 2009 έως σήμερα έχουν καταρρεύσει λόγω οικονομικής κρίσης.
Εδώ πρέπει να τονιστεί από εμένα γιατί ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης εδώ και 25 έτη, έχω μια μικρή πείρα από το εμπόριο αγροτικών προϊόντων, σας βεβαιώνω ότι η κρίση δεν είναι  ότι επηρέασε μόνο την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, αλλά το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν ότι οι τράπεζες έκλεισαν την στρόφιγγα της ρευστότητας προς το εμπόριο με αποτέλεσμα η αγορά να γονατίσει και το εμπόριο να μην μπορεί να λειτουργήσει, με πρώτο τρανταχτό παράδειγμα την κατάσταση στην τιμή του γάλακτος που έχει υποστεί σημαντική ζημιά.
Έτσι λοιπόν η διεπαγγελματική σύμφωνα με τις πηγές μου θεωρεί ότι η συγκράτηση της τιμής του μελιού θα είναι σημαντική παράμετρος για την σταθερότητα του κλάδου μας.
Ασφαλώς εμείς ως μελισσοκόμοι παραγωγοί το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να δούμε θα ήταν η πτώση των τιμών.
Θα δούμε αν θα κερδηθεί λοιπόν αυτός ο σημαντικός στόχος.
Στην διεπαγγελματική μελιού η ΟΜΣΕ ενισχύθηκε πολύ.
Κάποιοι έμειναν οριστικά απ έξω, και οριστικά δεν θα έχουν λόγο σε τόσο σημαντικά μελισσοκομικά ζητήματα που θα διαχειριστεί η διεπαγγελματική μελιού.
Η διεπαγγελματική μελιού είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο, και δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθεί κάποια άλλη, το τονίζω αυτό.
Αυτά όλα θα έλεγα ότι καλό είναι να τα πληροφορηθούν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι που καλώς ή κακώς καλούνται να επιλέξουν στρατόπεδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Γιατί επιτρέψτε μου να ξαναπώ ότι πολλοί Μελισσοκόμοι Σύλλογοι δεν είναι σωστά ενημερωμένοι.

Θέλω να μιλήσω και να αποκαλύψω τον τρόπο που θα γίνει η διαγραφή των 9 Μελισσοκομικών Συλλόγων από την ΟΜΣΕ.
Το ότι το κάνω σήμερα αυτό αποτελεί δική μου πρωτοβουλία χωρίς να έχω έρθει προηγουμένως σε συνεννόηση με κανέναν με την ελπίδα αυτό να μου βγει σε καλό, ή να βγει σε καλό για την ενότητα του κλάδου.
Θεωρώ ότι πολλοί Μελισσοκομικοί Σύλλογοι πιστεύουν ή έχουν ενημερωθεί λανθασμένα ότι η αποπομπή τους από την ΟΜΣΕ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να περάσει από την ΓΣ της ΟΜΣΕ στις 23 του Φλεβάρη.
Γι αυτό κάνω αυτό το άρθρο σήμερα ώστε να πω πως αν κάποιος το πιστεύει αυτό κάνει λάθος.
Το ΔΣ της ΟΜΣΕ θα αποφασίσει την διαγραφή των 9 Μελισσοκομικών Συλλόγων και θα κοινοποιήσει αυτή την απόφαση στην ΓΣ για κύρωση.
Στην ΓΣ της 23ης Φεβρουαρίου οι θιγόμενοι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, ενδεχομένως να μην προσκληθούν καν να συμμετάσχουν μάλιστα.

Η απόφαση αυτή είναι ειλημμένη, και τα όσα διαβάζετε σήμερα εδώ καλό θα ήταν να τα λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν και να μην τα αμφισβητήσετε.
Δεν θα τολμούσα ΠΟΤΕ να γράψω ανακρίβειες για ένα τόσο σπουδαίο θέμα αυτό το ξεκαθαρίζω.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες λοιπόν, και λάθος εκτιμήσεις της κατάστασης, οι πληροφορίες μου λένε ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα.
Προσωπικά αν ήμουν πρόεδρος ενός Μελισσοκομικού Συλλόγου θα εκτιμούσα την κατάσταση και θα ζύγισα καλά με ποιον φορέα ο Σύλλογος μου θα είχε όφελος να πορευτεί.

Η διαγραφή των 9 Μελισσοκομικών Συλλόγων από την ΟΜΣΕ θα στηριχθεί στο καταστατικό της και στο άρθρο 5 που λέει, ότι όποιος βλάπτει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας δύναται να διαγράφει.

Με λίγα λόγια να σας το κάνω λιανά.

Δεν έχει σημασία που ο Σύνδεσμος ακόμα δεν είναι αναγνωρισμένος νομικά.
Και μόνο που μια ομάδα Μελισσοκομικών Συλλόγων, έχει χαράξει δική της γραμμή, και προβάλει σε συναντήσεις με το Υπουργείο αιτήματα που δεν έχουν την έγκριση της ΟΜΣΕ αυτό είναι φάουλ καθώς αυτά μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με όσα παλεύει η ΟΜΣΕ και να επέλθει ζημιά.

Ήθελα αυτά να τα γράψω, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά και πως οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι που τους αφορά το θέμα θα έπρεπε να τα γνωρίζουν.

Θεωρώ δεδομένο ότι με την διαγραφή όλων ή κάποιων Μελισσοκομικών Συλλόγων που δεν θα συμμορφωθούν με όσα ζήτησε η ΟΜΣΕ θα ανοίξει ο δρόμος για την οριστική διάσπαση του κλάδου.
Η ίδρυση μάλλον του Συνδέσμου ως νέου συνδικαλιστικού οργάνου που θα στεγάσει τους διαγεγραμμένους Συλλόγους θα είναι μονόδρομος.
Το θέμα είναι και καλά θα κάνουν όλοι να το λάβουν υπόψιν αυτό, ότι για να φτάσει ο Σύνδεσμος και ο όποιος Σύνδεσμος το σημερινό επίπεδο της ΟΜΣΕ πρέπει να περάσουν 30 χρόνια.
Γιατί τόσα περίπου πέρασαν από την ίδρυση της ΟΜΣΕ.
Και εννοείται πως ο δρόμος αυτός δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, και πως επιπλέον, σε 30 χρόνια πάλι η ΟΜΣΕ θα βρίσκεται άλλα 30 χρόνια μπροστά.
Θέλω να πω ότι μάλλον προτιμότερο ή ευκολότερο θα ήταν θα φτιάξουμε καλύτερη την υπάρχουσα Ομοσπονδία μας παρα να κάνουμε μια άλλη από την αρχή.

Και βέβαια μπορεί κάποιος να πει ότι υπάρχουν άτομα στην ΟΜΣΕ που θέλουν την καρέκλα, ή που δεν επιτρέπουν την βελτίωση της, ή έστω ότι ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ δεν ακούει τίποτα.
Συγνώμη μα τέτοια άτομα και τέτοιες περιπτώσεις εγώ βλέπω και στον Σύνδεσμο επιτρέψτε μου να πω, και πως όσες φορές εγώ έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της ΟΜΣΕ δεν μου έδωσε ποτέ την εντύπωση πως δεν ακούει, μια χαρά συζήτηση κάναμε, οπότε προσέξτε λίγο καλύτερα τι πάτε να κάνετε.

ΥΓ
Ορισμένοι ανίδεοι από Blog με κατηγορούν ότι γράφω τέτοια άρθρα για τα κλικ.
Να τους ενημερώσω ότι αυτά τα άρθρα μου αφαιρούν κλικ παρα μου προσθέτουν.
Ούτε διαβάζονται πολύ, ούτε μου προσφέρουν τίποτα στην κατάταξη της Google.
Γράφονται από ενδιαφέρον για τον κλάδο και τίποτα περισσότερο.

Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...