Τα ψέμματα των μελισσοκόμων και πως να τα ξεχωρίζετε... - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Τα ψέμματα των μελισσοκόμων και πως να τα ξεχωρίζετε...

Είναι γνωστό σε όλους νομίζω ότι τα μεγαλύτερα ψέμματα τα λένε οι κυνηγοί και οι ψαράδες.
Αυτό συμβαίνει για να τονιστεί η αξία του ατόμου, για να ενισχύσουμε το εγώ μας βάζουμε λίγη σάλτσα παραπάνω και λέμε πόσα πολλά πουλιά χτυπήσαμε ή πόσο τεράστιο ψάρι πιάσαμε, ή δεν πιάσανε προκειμένου να μην δει άσπρη και ο άλλος.
Έτσι είναι.
Θα έλεγα ότι στην κατηγορία των ψευτών σιγά σιγά πρέπει να καταχωρηθούν και οι μελισσοκόμοι αφού ακολουθούν ακριβώς την ίδια τακτική.
Γνωρίζω μελισσοκόμους αρκετούς που πριν 2 χρόνια με ρωτούσαν πως να κόψουν παραφυάδες ενώ τώρα το παίζουν μάστερ του επαγγέλματος.

Ξέρω έναν αρκετά μεγάλο κύριο που έχει 13 μελίσσια όλα κι όλα.
Αυτός συστήνεται ως μεγαλομελισσοκόμος που έχει 2 χιλιάδες μελίσσια.
Τα ψέμματα του είναι παροιμιώδες.

Δεν διστάζει να πιάσει στο στόμα του τους πιο μεγάλους μελισσοκόμους ή βασιλοτρόφους της χώρας και να πει ότι αυτός τους έμαθε μελισσοκομία, και ότι πριν αυτός διδάξει μελισσοκομία στην χώρα οι μελισσοκόμοι σαλάγαγαν κατσίκια στα βουνά.
Κάθε φορά που περνάω από τα μελίσσια του τα δείχνω στην Φρόσω και τις λέω δες τα δυο χιλιάδες μελίσσια...
Αυτά άλλοτε είναι 13, άλλοτε λιγοστεύουν και γίνονται 8 κτλ.
Και αν και ξέρει ότι γνωρίζω πόσα μελίσσια έχει, αυτός το χαβά του, εξακολουθεί και μου πουλάει τρέλα ότι έχει 2 χιλιάδες μελίσσια.
Αυτή είναι η ψώρα του κι εγώ δεν θέλω να του το χαλάσω και τον αφήνω να μου λέει ψέματα συνειδητά αν από κακή τύχη ανταμώσουμε και δεν προλάβω να αλλάξω δρόμο.
Όχι ότι δεν ξέρει μελισσοκομική θεωρία, αλλά δεν μπορώ να ακούω μεγαλόστομες κουβέντες και καυχιάσματα ψεύτικα.

Κυνηγοί, ψαράδες, μελισσοκόμοι = ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ
Μιλούσα με έναν μεγάλο βασιλοτρόφο για αυτόν μια φορά που τον ξέρει και αυτός, και του λέω βρε φίλε ο αθεόφοβος να μου λέει ότι έχει 2 χιλιάδες μελίσσια εμένα που όχι μόνο ξέρω πόσα έχει αλλά ξέρω ότι και το μόνο όχημα που διαθέτει είναι μια Opel κούρσα της δεκαετίας του 1960.
Ακόμα κι αν είχε δυο χιλιάδες μελίσσια θα έπρεπε να διαθέτει τριαξονικό για τις ανάγκες των μεταφορών τους κι όχι Opel κούρσα της αρχαιολογίας.
Χαμογέλασε ο φίλος μου, και λέει την επόμενη φορά που θα στο πει, ρώτησε τον όχι πως τα κουβαλάει, ούτε πως τα επιθεωρεί, αλλά πως τα μετράει...

Φίλοι μου σήμερα υπάρχουν δεκάδες μελισσοκόμοι κυρίως στο ίντερνετ που το παίζουν μελισσοκόμοι των χιλίων μελισσιών και βάλε.
Σας συμβουλεύουν και σας πουλάνε φούμο.
Σας συνιστώ να μην τους πιστεύετε.
Το να γνωρίζει κάποιος μελισσοκομική θεωρία είναι εύκολο πράγμα και δεν αποτελεί απόδειξη οτι έχει πολλά μελίσσια, αφού αν ανοίξει ένα βιβλίο και το αποστηθίσει, μπορεί και το παπαγαλίζει εύκολα μετά, ακριβώς όπως κάνουν και οι Έλληνες ερευνητές...

Σας πληροφορώ ότι στην Ελλάδα ελαχιστότατοι είναι αυτοί που έχουν πάνω από χίλια μελίσσια.
Αυτοί που πράγματι έχουν πάνω από χίλια μελίσσια είναι κυρίως οι βασιλοτρόφοι, που τα κατέχουν για τις ανάγκες στήριξης με πληθυσμό των κυψελιδίων που παράγουν βασίλισσες, και ορισμένοι οικογενειάρχες μελισσοκόμοι που έχουν και παιδιά νέα και δυνατά από πίσω που ασχολούνται και αυτά με την μελισσοκομία.
Επίσης οι αληθινοί μεγάλοι μελισσοκόμοι των χιλίων μελισσιών έχουν και μόνιμο προσωπικό που ασχολούνται με την περιποίηση των μελισσιών.
Χίλια μελίσσια, να ξέρετε χρειάζονται 5-6 άτομα προσωπικό για να τα κουμαντάρει.
Χρειάζονται μεγάλο μελισσοκομικό φορτηγό, αν όχι φορτηγά.
Και χρειάζονται μεγάλες και σύγχρονες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις άνω των χιλίων τ.μ.
Πρέπει να ξέρετε ότι κάθε μελίσσι που κατέχουμε χρειάζεται και 1 τ.μ χώρου στην αποθήκη μας για τις ανάγκες αποθήκευσης μελιού, κηρηθρών, γύρης, πατώματος, για μηχανήματα αυτόματης γραμμής χιλιάδων ευρώ, απολέπισης ξεμελιάσματος κτλ.

Την επόμενη φορά που θα σας κογχάζουν λοιπόν για τα χιλιάδες μελίσσια τους, ρωτήστε τους για τα φορτηγά και τις αποθήκες που έχουν.
Μην τρώτε αμάσητα τα φούμαρα του κάθε φαντασμένου και να ξέρετε από εμένα ότι...
Αυτού του είδους οι άρρωστοι άνθρωποι έχουν πιστέψει ακόμα και οι ίδιοι ότι έχουν χιλιάδες μελίσσια, και επειδή θέλουν πολύ να αυξήσουν τα λίγα που στην πραγματικότητα έχουν, πολλές φορές φτάνουν ακόμα και στην κλοπή μελισσιών.

Φυλάξτε τα ρούχα σας δηλαδή όταν μιλάτε μαζί τους.

Melissocosmos

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...