Κώστας Παναγιωτίδης: Συμβουλές και εξηγήσεις για τον αφαιρούμενο πάτο video - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Κώστας Παναγιωτίδης: Συμβουλές και εξηγήσεις για τον αφαιρούμενο πάτο video

Φίλες και φίλοι όπως ήδη σας έχω ενημερώσει ο Κώστας Παναγιωτίδης της http://www.melissokomiakozanis.com/ θα μας δίνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα τις συμβουλές του γύρω από διάφορες μελισσοκομικούς μεθόδους, οι οποίες κρίνω πως είναι πολυτιμότατες αφού αποκτήθηκαν μετά από χρόνια πείρας.
Και είναι προς τιμήν του Κώστα που τις μοιράζεται μαζί μας.
Σήμερα θα μας μιλήσει για τους κινητούς πάτους, αφαιρουμένους τους ονομάζει ο Κώστας αλλά είναι το ίδιο.

Από ότι μου είπε είναι σημαντικό να μας πει ορισμένα λόγια τώρα, ώστε να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά, και έτσι αργότερα που θα μας μιλήσει για τον δικό του τρόπο παραγωγής βασιλικού πολτού να  έχουμε καταλάβει την σπουδαιότητα των αφαιρούμενων πάτων αλλά και για πιο λόγο τους χρησιμοποιεί.
Επιπλέον ο Κώστας μας μιλάει για την καταστολή της σμηνουργίας και την προετοιμασία των μελισσιών για την ανοιξιάτικη ανθοφορία.

Ο Κώστας νωρίς την άνοιξη χωρίζει μια θυγατρική παραφυάδα δίπλα από την μητρική, και τις εξισώνει, με γόνους από την μια στην άλλη.
Όταν δεκαρίσουν ή αυξηθούν αρκετά σε πληθυσμό είναι φυσικό να μην έχουν πλέον τάση σμηνουργίας, αφού ουδέποτε είχαν πρόβλημα από χώρο και συνωστισμούς.
Και τότε αφού εντοπίσει μια αξιόλογη ανθοφορία η οποία αποδεδειγμένα με βάση τα σημάδια και το τι λέει η ζυγαριά, ενώνει ξανά τα δυο μελίσσια, δημιουργεί ένα μεγάλο και παραγωγικό σμήνος και κατευθύνεται άμεσα στην ανθοφορία αυτή.
Δείτε λοιπόν το βίντεο και θα ακολουθήσουν κι άλλα.ΠΗΓΗ
http://www.melissokomiakozanis.com/


MELISSOCOSMOS ελάτενα γνωρισουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...