Σκοτώνουν την Ελληνική Μελισσοκομία: Πέρασε ο 852 - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Σκοτώνουν την Ελληνική Μελισσοκομία: Πέρασε ο 852


Με την ψήφιση του 852, ουσιαστικά το κράτος τελειώνει τον ερασιτέχνη μελισσοκόμο και περιορίζει σημαντικά τον επαγγελματία μελισσοκόμο.
Γνωρίζω ότι εδώ και 10 χρόνια το Υπουργείο προσπαθούσε να περάσει τον νόμο αυτό αλλά δεν μπορούσε.
Δεν μπορούσε γιατί έβρισκε σθεναρή αντίσταση από τους μελισσοκόμους.
Τώρα που αντιλήφθηκε ότι έχουμε προβλήματα διάσπασης στον κλάδο και δεν έχουμε κοινή γραμμή πέρασε εν μια νυκτί τον νόμο.
Ο νόμος αυτός έχει δυο βασικά σκέλη.
Το ένα λέει στους μεγάλους μελισσοκόμους ότι στην λιανική μπορείτε να πουλάτε μόνο ως 1.200 κιλά μέλι τον χρόνο.

Δεν έχουμε εικόνα ακόμα τι θα γίνει με αυτούς που έχουν πάγκους και με όσους πωλούν στην λαϊκή.
Το υπόλοιπο ή θα το πετάξετε ή θα το δώσετε στον έμπορο, μας λέει το υπουργείο.

Το δεύτερο σκέλος λέει ότι για να μπορεί να πουλήσει κάποιος πρέπει να έχει ένα στοιχειώδες συσκευαστήριο με πλακάκια, μπάνιο, νεροχύτη κτλ που να πληρεί τους κανόνες υγιεινής.
Στο δεύτερο σκέλος ουδείς μπορεί να φέρει αντίρρηση, όμως πρέπει να πούμε ότι αυτό θα σκοτώσει τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους.
Όσοι γίναμε μελισσοκόμοι εκ του μηδενός γνωρίζουμε ότι μεγαλώναμε την μελισσοκομική μας επιχείρηση, αυξάνοντας τα μελίσσια τις πωλήσεις, και τα έσοδα σιγά σιγά.
Δεν νομίζω ότι κάποιος νέος μπορεί να μπει στο επάγγελμα και να φτιάξει από την αρχή μελισσοκομικό εργαστήρι που θα του στοιχίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Ο μεγάλος μελισσοκόμος μπορεί να το κάνει αυτό, ο μεσαίος δύσκολα μεν αλλά θα το κάνει, ενώ ο μικρός δεν μπορεί να το κάνει.
Γι αυτό είπα ότι ναι μεν δεν μπορούμε να αρνηθούμε το ορθό του πράγματος, αλλά κανένας νέος δεν μπορεί και να το τηρήσει.
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κράτος που η ανεργία στους νέους καλπάζει, να βάζει περιορισμούς τέτοιους που να αποτρέπει σε έναν άνεργο να ονειρευτεί το μέλλον του στην Ελληνική μελισσοκομία.
Γιατί ακριβώς αυτό κάνει, στερεί το όνειρο σε όσους θέλουν να μπουν στο επάγγελμα.
Από εκεί που θα περίμενε κανείς από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει τις παράνομες Ελληνοποιήσεις, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και τα τόσα άλλα καυτά ζητήματα, βλέπουμε ότι ξαφνικά αποφασίζει να στραγγαλίσει τον μικρο μελισσοκόμο, και να περιορίσει σημαντικά και τον μεγάλο μελισσοκόμο λέγοντας του ότι μπορεί να πουλάει μόνο μέχρι 1.200 κιλά μέλι τον χρόνο.
Και την ώρα που όλα αυτά τα ωραία γίνονται νόμος του κράτους, βλέπω και πολλούς μελισσοκόμους και Συλλόγους ακόμα να συμφωνούν με όλα αυτά.

Ίσως όλα αυτά έχουν να κάνουν με την πολυφωνία που μαστίζει τον κλάδο τελευταία πάντως δεν βλέπω ότι τα μέτρα θα μας ωφελήσουν.
Και νομίζω ότι με δεδομένο ότι η ΟΜΣΕ επι πολλά χρόνια πολέμησε τα μέτρα αυτά επιφυλάσσομαι που το λέω αλλά η επίσκεψη στο Υπουργείο του Συνδέσμου στις 7/12, ίσως να ήταν η αιτία που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, αφού στο Υπουργείο διαπίστωσαν ότι οι μελισσοκόμοι έχουν πλέον κατακερματισθεί.
Γιατί μην νομίσει κανείς ότι οι πολιτικοί μας είναι κουτοί.
Προδότες μπορεί, κουτοί όμως δεν είναι.
Είδαν ότι διαλυθήκαμε, είδαν που ο κάθε ένας βάζει την δική του ατζέντα θεμάτων, άλλος μιλάει για ζυγαριές, άλλος μιλάει για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου, άλλος λέει ότι θέλει εξοπλισμό στα πανεπιστήμια.
Είδαν ότι δεν θα έχουν ξανά καλύτερη ευκαιρία και πέρασαν τον νόμο.

Είναι γεγονός πως μια ομάδα Μ. Συλλόγων, ο Σύνδεσμος δηλαδή πήγε στο Υπουργείο και προσπάθησε να καταργήσει την ΟΜΣΕ ζητώντας να αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος. Οι πολιτικοί είναι γατόνια τέτοιες ευκαιρίες ψάχνουν για να περάσουν τα αντίξοα μέτρα.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Ντούρας για το θέμα αυτό είχε πει στον Υπουργό ότι θα τον σύρει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αν τολμήσει να το περάσει.
Όμως ο Σύνδεσμος πήγε στο Υπουργείο και τα έκανε μαντάρα.
Και στο επόμενο τεύχος του ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ είμαι σίγουρος ότι θα μάθουμε περισσότερα για το παρασκήνιο γύρω από αυτό το καυτό θέμα, τουλάχιστον αυτό μαθαίνω.

Η ιστορία είναι αμείλικτη, καταγράφει και δεν αλλάζει.

 Κάποιοι του Συνδέσμου και δεν τους τιμάει καθόλου αυτό, δεν θέλουν να παραδεχτούν ούτε την πραγματικότητα ούτε τα ίδια τους τα γραπτά.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ είχε ανακοινώσει ότι στις 7 Δεκεμβρίου στην συνάντηση με τον υπουργό, του δώσαμε να καταλάβει ότι επαγγελματίες και ερασιτέχνες πρέπει να είμαστε μαζί.
Μα κύριοι αυτό ακριβώς ανακοίνωσε με τον 852 το Υπουργείο ότι οι ερασιτέχνες εξισώνονται με τους επαγγελματίες.
Μόνο που σε αυτή την εξίσωση οι ερασιτέχνες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Επίσης ο ίδιος ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι πήγε και συζήτησε το ενδεχόμενο νέου συνδικαλιστικού νόμου.
Και το έκανε αυτό γιατί με τον υπάρχον νόμο δεν μπορεί να ιδρυθεί και να υπάρξει άλλη ομοσπονδία πλην της ΟΜΣΕ.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...