Για τους μελισσοκόμους του Αιγαίου - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Για τους μελισσοκόμους του Αιγαίου


Φίλοι μελισσοκόμοι από το Αιγαίο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι και στην πλάτη σας παίζεται ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι. Κάποιοι θέλουν να σας κόψουν και την λιγοστή ζάχαρη που σας παρέχει η Ε.Ε για να μπορείτε να ασκείτε μελισσοκομία στον τόπο σας.
Δεν γνωρίζουν πως είναι να κάνεις μελισσοκομία σε ένα νησί που έχει μήνες να βρέξει και τα θυμάρια είναι ξερά. Δεν γνωρίζουν πως είναι να φυλάς τον τόπο σου σε πείσμα των Τούρκων που τον ορέγονται. 7 κιλά ζάχαρη τον χρόνο σας δίνουν, όσο κοστίζει μισό κιλό μέλι, και θέλουν να σας την κόψουν και αυτή, και έχουν σταλεί και σχετικές εκθέσεις στο Υπουργείο, οι Συνεταιρισμοί σας τα γνωρίζουν αυτά ρωτήστε τους.
Κάποιοι καλοθελητές δυσφημίζουν το μέλι σας, το θυμαρίσιο μέλι, το καλύτερο μέλι του κόσμου κατά γενική ομολογία. Και έχουν παει στο δικαστήριο για αυτή την δυσφήμηση και αυτό το γνωρίζουν οι Συνεταιρισμοί σας. Το λιγοστό μέλι που παράγετε, το ευωδιαστό και τόσο ωφέλιμο για τον άνθρωπο δεν έχει γίνει καν ΠΟΠ ως σήμερα, όπως θα έπρεπε, όπως επιβάλλεται. Πρώτο μέλημα σας θα πρέπει να είναι η ανακήρυξη ως ΠΟΠ του μελιού που παράγουν τα νησιά σας, ώστε να γίνει αυτό γνωστό στα πέρατα του κόσμου.
Ύστερα η περαιτέρω στήριξη σας από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να μείνετε στον τόπο σας επιβάλλεται.
Μπορείτε να πετύχετε στήριξη καθ έτος και κατ εξαίρεση, μέσα από το Εθνικό απόθεμα, για ένα πόσο δηλαδή που θα σας δίδεται κάθε χρόνο προς ενίσχυση σας σε κάθε έναν ανάλογα πόσα μελίσσια έχει, πέρα από την μικροποσότητα ζάχαρης που παίρνετε. Για να γίνουν αυτά όμως πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν όλοι για την σπουδαιότητα του επαγγέλματος σας στον επαπειλούμενο τόπο σας, και όχι να σας κατηγορούν και να σας συκοφαντούν.
Οι μέρες που διανύουμε για τον κλάδο μας είναι κρίσιμες. Να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά και να είστε σε επαγρύπνηση.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...