Διήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο στην Σάμο - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Διήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο στην Σάμο


Η περιφερειακή ενότητα Σάμου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα διοργανώσει διήμερο σεμινάριο-ενημέρωση για το μονοετές με δυνατότητα ανανέωσης ενός χρόνου έργο "Παροχή Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής βοήθειας στους Μελισσοκόμους της Σάμου για την βελτίωση της μελισσοκομικής τους επιχειρηματικότητας".

Το έργο περιλαμβάνει δράσεις όπως: Αναλύσεις γενετικού υλικού ώστε να καθοριστεί η ντόπια φυλή και να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της στο βαρρόα με σκοπό την αναπαραγωγή της, λήψη και αναλύσεις δειγμάτων για ασθένειες και εκπαίδευση μελισσοκόμων σε όργανα εργαστηρίου (μικροσκόπιο κλπ).
Το σεμινάριο θα γίνει Παρασκευή 1 Μαρτίου και Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Σάμου στην Πόλη της Σάμου. Εκπαιδευτής και υπεύθυνη του έργου είναι η Κ. Φανή Χατζήνα (βιολόγος-τακτική ερευνήτρια στο τμήμα Μελισσοκομίας- Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) και ο Λεωνίδας Χαριστός (Γεωπόνος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ). Το Σαββάτο 2 Μαρτίου και την Κυριακή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μελισσοκομία για συλλογή γενετικού υλικού.
Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό Σάμου.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...