Μια μέρα στο χωριό, αντιμέτωποι με την παράνοια - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Μια μέρα στο χωριό, αντιμέτωποι με την παράνοια


Προχθές αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το χωριό των πεθερικών μας, κάπου στα Γρεβενά όπου και διατηρούμε ένα κτήμα με αμυγδαλιές.
Αφού είδαμε το κτήμα, πήγαμε στο καφενείο του χωριού να πιούμε ένα τσίπουρο, το οποίο το διατηρεί ένας 80χρονος ήρωας, και διατηρεί την φλόγα του χωριού αναμμένη.
Στην συζήτηση που είχαμε μαζί του, ο 80χρονος καφετζής που φημίζεται για το ήπιον του χαρακτήρα του, εξοργισμένος πλέον μας ανέφερε τα εξής εξωφρενικά:
1ο) από το 2018 σταμάτησε η δωρεάν κοπή δέντρων για ιδία χρήση και πλέον αγοράζουν τα ξύλα που καταναλώνουν.

2ο) τον υποχρέωσαν, στο χωριό των 30 κατοίκων τον χειμώνα, και των 4-5 καφέδων την ημέρα, να βάλει POS το οποίο ο παππούς το κοιτάζει όπως η αγελάδα το τρένο...
3ο) καθημερινά περνούν από το καφενείο οι αστυνομικοί που κάνουν περιπολία στην περιοχή, για να δουν εάν καπνίζει κάποιος μέσα το καφενείο, το οποίο 9 στις 10 φορές το βρίσκουν άδειο!!! Αποτέλεσμα αυτού, ο καλοκάγαθος καφετζής να ζει με το άγχος μήπως κάποιος ανυπάκουος πελάτης καπνίσει και την πληρώσει ο ίδιος. Μάλιστα σε γειτονικό παρόμοιας πληθυσμιακής σύστασης χωριό, οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμο 600 € στον εκεί ηλικιωμένο καφετζή ο οποίος για να το ξεπληρώσει θα πρέπει να δουλεύει ακόμη και ...μετά την Δευτέρα Παρουσία...
Συμπερασματικά, καταλαβαίνει ο καθένας ότι αυτοί που είναι επάνω προσπαθούν με όλα αυτά, να εξαλείψουν και την έσχατη γραμμή αντίστασης (κατά το όνομα του φιλικού ιστολογίου) που υπάρχει στα μικρά εγκαταλελειμένα χωριά της ελληνικής επαρχίας και να τα αφανίσουν από τον χάρτη!
Το πιο τραγικό όμως είναι ότι οι σημερινοί διοικητές της αστυνομίας που κατάγονται από κάτι τέτοια "κωλοχώρια" όπως πλέον τα λένε υποτιμητικά που αντί να συμπεριφερθούν με διάκριση απέναντι στους τελευταίους ήρωες που ζούνε ακόμη σε αυτά, ενεργούν σαν γενίτσαροι και αρέσκονται να εξασκούν πάνω στα γεροντάκια δηλ. στον πατέρα τους, την εξουσία που τους δίνει δικαίωμα ο κάθε αφελληνιστικός νόμος!
Είναι οι ίδιοι που δώσανε εντολή να δείρουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και οι ίδιοι που ασκούν τρομοκράτηση των πολιτών, σε κάθε ειρηνική και λογική αντίδρασή τους απέναντι στην παράνοια μιας συμμορίας ανόητων αλητών που κυβερνούν - ευχόμαστε για πολύ λίγο ακόμη - την χώρα.
Εντελώς διαισθητικά όμως, ψυχανεμιζόμαστε ότι η πορεία φθοράς της ελληνικής επαρχίας που ταυτίζεται με την γιγάντωση του τέρατος των Αθηνών και της συμμορίας που με αυτό το τέρας καταδυναστεύουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ευρύτερα, πλησιάζει στο τέλος και θα ταυτιστεί με το τέλος αυτής της συμμορίας.

ΠΗΓΗ
https://topothoumeno.blogspot.com/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...