Αυξημένα κατά 30% τα κονδύλια για την μελισσοκομία για την τριετία 2019-2021 - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Αυξημένα κατά 30% τα κονδύλια για την μελισσοκομία για την τριετία 2019-2021


Κλείδωσαν τα ποσά που θα πάρει η μελισσοκομία για την τριετία 2019-2021.
Για την Ελλάδα τελικά τα ποσά θα είναι αυξημένα κατά 30%, ωστόσο είναι η μεγάλη χαμένη από αυτή την υπόθεση.
Αυτό γιατί η Ε.Ε αποφάσισε να αυξήσει τα ποσά στις χώρες μέλη κατά 70%, πράγμα που έγινε στις υπόλοιπες χώρες.
Η Ελλάδα όμως με το μέτρο των δηλώσεων διαχείμασης παρουσίασε πολύ μεγάλη πτώση στον αριθμό μελισσιών που διαθέτει, και έτσι απώλεσε το 40% των κονδυλίων που σχεδίαζε να δώσει η Ε.Ε με αποτέλεσμα η αύξηση να είναι μεν σεβαστή, αλλά να μας μένει η πίκρα της απώλειας.

Είναι ακατανόητη η ενέργεια του ΥΠΑΑΤ να ζητάει δηλώσεις διαχείμασης για να προκύπτει ο αριθμός κυψελών που διαθέτει η χώρα και να μην λαμβάνει υπόψιν του τον αριθμό των μελισσιών που υπάρχουν στα μελισσοκομικά βιβλιάρια.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ισχύει ότι γράφουν τα μελισσοκομικά βιβλιάρια και έτσι για την επόμενη τριετία οι μελισσοκόμοι θα βλέπουν τις τσέπες τους να φουσκώνουν με χρήματα.
Πιθανότατα τα χαριαντίσματα του Συνδέσμου στο Υπουργείο τα προηγούμενα χρόνια με τα αστοιχείωτα αιτήματα να προκάλεσαν αυτό το μπάχαλο, λένε έγκυρες πηγές του Melissocosmou.
Τέλος δεν γνωρίσουμε πόσα θα είναι τα χρήματα που θα λάβουν οι μελισσοκόμοι τελικά καθώς όλα αυτά τα χρόνια στο Υπουργείο ο Σύνδεσμος πάλευε ώστε να πάνε μεγαλύτερα ποσά στην έρευνα.
Αν πέτυχε να πάει εκεί μεγαλύτερο μερίδιο, τότε ίσως οι μελισσοκόμοι να μην δουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, αλλά αυτές να τις πάρουν οι ερευνητές.
Αυτά συμβαίνουν όμως όταν τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

Ας ελπίσουμε τώρα να βάλουν μυαλό και να συνταχτούν με την γραμμή της ΟΜΣΕ εγκαταλείποντας τους έρωτες με τους ερευνητές οι οποίοι έχουν δικό τους συνδικαλιστικό όργανο για να διεκδικούν για λογαριασμό τους.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...