Καζάνι έτοιμο να κάνει μπαμ η ΟΜΣΕ - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Καζάνι έτοιμο να κάνει μπαμ η ΟΜΣΕ


Λίγα πράγματα θα πω σήμερα.
Καταρχήν φαίνεται ότι οι συμφωνίες μεταξύ ΟΜΣΕ και Συνδέσμου δείχνουν ότι τηρούνται.
Τα τελευταία νέα λένε μάλιστα ότι στην ΟΜΣΕ θα επιστρέψει ακόμα και ο Μ. Σύλλογος Θεσσαλονίκης και αρκετοί άλλοι.
Και εκεί που θα περίμενε κανείς τα πράγματα να ομαλοποιηθούν, όλα δείχνουν ότι έρχεται νέα τρικυμία στην πολύπαθη ΟΜΣΕ αλλά αυτή την φορά εσωτερική.
Αν κρίνω από όσα μου λένε πολλά μέλη του ΔΣ, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε αντάρτικο κατά του προέδρου, επειδή έδωσε περισσότερα από όσα άντεχαν τα μέλη να δώσουν.
Λίγο το ότι δεν ξεχνιούνται εύκολα οι παλιές έριδες με τον Σύνδεσμο, λίγο το ότι έρχονται πολλοί νέοι Σύλλογοι, λίγο η επικείμενη αλλαγή του καταστατικού, ακούω ότι θα τεθούν εκ των έσω κάποια ζητήματα στον πρόεδρο και πολύ γρήγορα μάλιστα.


Αυτά θα είναι...
  • Η ανάγκη χωρισμού, των επαγγελματιών από τους ερασιτέχνες μελισσοκόμους καθώς τα προβλήματα στους μεν με του δε είναι τελείως διαφορετικά.
  • Η τροποποίηση του καταστατικού της ΟΜΣΕ ώστε οι εκλέκτορες και οι πρόεδροι των Μελισσοκομικών Συλλόγων που υπάγονται στην ΟΜΣΕ να είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι.
Αυτά θα είναι σε ότι αφορά τις αλλαγές του καταστατικού.
Επίσης κάποια μέλη εμφανίζονται τελείως προβληματισμένα σχετικά με την συμφωνία με τον Σύνδεσμο, και νιώθουν όχι μόνο απογοητευμένοι ότι δεν ρωτήθηκαν αλλά και για το τι περιλαμβάνει αυτή κατά βάθος, μήπως υπάρχουν συμφωνίες που δεν γνωρίζουν κτλ.
Θεωρούν ότι παραγκωνίζονται αυτοί που έβαλαν πλάτη στην ΟΜΣΕ όταν την χτυπούσε ο Σύνδεσμος με λίγα λόγια.

Υπάρχουν και μέλη όμως που μου είπαν ότι έδωσαν στον πρόεδρο το ελεύθερο να χειριστεί την υπόθεση όπως αυτός νομίζει καλύτερα.

Σε ότι με αφορά...
Ούτε κρύο ούτε ζέστη.
Εγώ απλά με ΟΜΣΕ με ολίγο από Σύνδεσμο δεν ασχολούμαι.
Ασφαλώς αν γίνει καμιά στραβή όπως ο 852 που μας αφορά όλους την γνώμη μου θα την πω, ή αν κατορθώσουν οι ερευνητές και αλώσουν την Ομοσπονδία πάλι θα πω την γνώμη μου.
Στην παρούσα φάση είμαι αδιάφορος.
Πάντως ακούω με ενδιαφέρον όσους ανησυχούν με τις εξελίξεις και μιλάω μαζί τους.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...