Στην Ρουμανία η ΟΜΣΕ από χτες συζητάει για την επικείμενη ένταξη της Μελισσοκομίας στην νέα ΚΑΠ - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Στην Ρουμανία η ΟΜΣΕ από χτες συζητάει για την επικείμενη ένταξη της Μελισσοκομίας στην νέα ΚΑΠ


Στην Ρουμανία σύμφωνα με πληροφορίες του Melissocosmos βρίσκονται από χτες ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ Βασίλης Ντούρας και η Κτηνίατρος της ΟΜΣΕ Κατερίνα Καρατάσου προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση Μελισσοκομικών Ομοσπονδιών με θέμα την επικείμενη ένταξη της Ευρωπαϊκής μελισσοκομίας και ως εκ τούτου και της Ελληνικής στην νέα ΚΑΠ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ θα εισηγηθεί ότι τα μελισσοκομικά προγράμματα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται και να τρέχουν και μετά την εισαγωγή της Μελισσοκομίας στην νέα ΚΑΠ.Εδώ νιώθω την ανάγκη να πω ορισμένα πράγματα.
Πέρυσι σε ένα άρθρο μου είχα γράψει, ότι άντε και πει ότι φεύγει ο Βασίλης Ντούρας από το τιμόνι της ΟΜΣΕ ποιος θα μπει στην θέση του;
Ποιος ξέρει από πολιτική και συνδικαλισμό όπως αυτός;
Δεν αρκεί φίλοι μου, να βρούμε απλά έναν έντιμο άνθρωπο να τον βάλουμε κεφαλή στον κλάδο μας.
Πρέπει αυτός να ξέρει από συνδικαλισμό, πρέπει να ξέρει που πονάνε οι πολιτικοί και να τους μιλάει στην γλώσσα τους, και πρέπει να γνωρίζει άριστα και που πονάει η Ελληνική μελισσοκομία και τι παίζεται πραγματικά γύρω από αυτήν.
Πόσα τέτοια άτομα έχει η μελισσοκομία στην χώρα μας όμως;
Ελάχιστα σας πληροφορώ.
Και από αυτά τα ελάχιστα, πόσα νομίζετε ότι θέλουν να μπουν μπροστά να παλέψουν και να έχουν και τον κάθε Ξεσφίγγη να τους βρίζουν ότι δεν τα κάνουν σωστά;
Για να είμαι ειλικρινής εκτός του Ντούρα δεν ξέρω κανέναν άλλον.
Κανέναν με τις ικανότητες του που να θέλει να μπει μπροστά εννοώ.
Λαμόγια που θέλουν να μπουν μπροστά φυσικά υπάρχουν, μα αυτούς δεν μπορούμε να τους βάλουμε μπροστάρηδες.
Ικανοί έστω και λίγοι ασφαλώς υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά δεν ενδιαφέρονται για τον συνδικαλισμό.
Συνεπώς ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο άνθρωπος.

Αυτά που έγραψα δεν άρεσαν σε μια μερίδα του τότε Συνδέσμου και με είχαν πάρει τηλ και μου είπαν κάτσε βρε Βασίλη τώρα αυτό γιατί το είπες δηλαδή;
Μα γιατί είναι η πραγματικότητα βρε παιδιά.
Ορίστε τώρα είναι στην Ρουμανία ο άνθρωπος, προχτές ήταν στο Υπουργείο, πριν λίγες ημέρες αλλού.
Ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ πρέπει να βρίσκει χρόνο να τα προλαβαίνει όλα, και να τα γνωρίζει και όλα.
Πόσους τέτοιους έχουμε;
Και αν ακόμα έχετε αντιρήσεις θα σας πω και το τελευταίο.
Για το περιοδικό της ΟΜΣΕ ο Ντούρας από την τσέπη του πληρώνει τις ζημιές.
Για όλα τον έχουμε κατηγορήσει αυτόν τον άνθρωπο αλλά για την τιμιότητα του κανένας ΠΟΤΕ δεν τον κατηγόρησε, και κανείς δεν άφησε να εννοηθεί επίσης ποτέ ότι ευνοήθηκε οικονομικά από την ΟΜΣΕ.
Συνεπώς κατηγορούμε έναν έντιμο άνθρωπο επειδή δεν συμφωνούμε με τους χειρισμούς που κάνει στην ΟΜΣΕ αλλά οι περισσότεροι από εμάς ούτε πρόθυμοι είμαστε να ασχοληθούμε με τον συνδικαλισμό ούτε το χέρι στην δική μας τσέπη βάλαμε ποτέ για να εκδόσουμε το περιοδικό της Ομοσπονδίας.
Το περιοδικό της Ομοσπονδίας ναι που τρεις στους τέσσερις μελισσοκόμους το παίρνουν τζάμπα χωρίς να φροντίζουν να πληρώνουν την συνδρομή τους και από πάνω βρίζουν τον Ντούρα ότι δεν τα κάνει καλά.
Όμως αυτοί είμαστε οι Νεοέλληνες είναι γεγονός.

Θα πω και κάτι άλλο.
Κάθε φορά που γίνονται Ευρωπαϊκά συνέδρια, που συζητούν οι Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, οι σύνεδροι δεν το κουνάνε από την θέση τους αν δεν μιλήσουν ο Έλληνας και ο Ούγγρος πρόεδρος.
Ο Ντούρας είναι σε μεγάλη εκτίμηση στο εξωτερικό και ο λόγος του μετράει, και παει να διεκδικήσει για την Ελλάδα στην Ρουμανία, αλλά πίσω οι Έλληνες τον βρίζουν.
Αδικία φίλοι μου.
Το έχω ξαναπεί.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ντούρα είναι το επικοινωνιακό κομμάτι.
Ότι οι Έλληνες μελισσοκόμοι δεν γνωρίζουν καν για τους αγώνες που κάνει, ούτε για τις θέσεις που παίρνει.
Φυσικά κάνει και λάθη, ποιος δεν κάνει λάθη όμως; Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.
Χτες μιλούσα με έναν φίλο στο τηλέφωνο, που δεν είναι υπέρ του Ντούρα.
Αααα μου λέει παει στην Ρουμανία, και εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, ούτε τι παει να συζητήσει, ούτε τι παει να προτείνει, κανονικά θα έπρεπε να έχουμε συμφωνήσει τι θέσεις πρέπει να υπερασπιστεί...
Κάνεις λάθος του λέω.
Εγώ πως ξέρω τι παει να συζητήσει και τι παει να υπερασπιστεί;
Το ότι τα ξέρω σημαίνει ότι με κάποιους μιλάει, και συζητάει αλλιώς δεν θα τα ήξερα.
Μιλάει με τους σημαντικούς όμως, με τους επαγγελματίες, με αυτούς που εμπιστεύεται και με αυτούς που ξέρει ότι θα του πουν και μια σωστή κουβέντα.
Για να γίνω ποιο κατανοητός.
Η Αρχαία Αθήνα η γενέτειρα της Δημοκρατίας μπορεί να νόμιζε πως είχε δημοκρατία αλλά ο Περικλής με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφερνε να επανεκλέγεται επί 32 ολόκληρα χρόνια μέχρι που πέθανε από Λοιμό, αλλιώς ακόμα θα επανεκλέγονταν...
Επίσης με διάφορους τρόπους κατάφερνε να περνάει το δικό του ακόμα και αν οι Αθηναίοι δεν το ήθελαν, π.χ την Ακρόπολη αυτός την ήθελε και την έκανε, οι Αθηναίοι ήταν σαφώς κατά αυτού του έργου.
Πόσο δημοκρατικά ήταν όλα αυτά λοιπόν;
Καθόλου δημοκρατικά δεν ήταν, αλλά ο Περικλής έκανε το σωστό αυτό που άξιζε και αυτό είναι που μετράει.
Συνεπώς στην περίπτωση μας ο Ντούρας μπορεί να παει στην Ρουμανία ή στο Υπουργείο χωρίς εμείς να ξέρουμε τι συζητάει αλλά το ζητούμενο είναι αυτό που συζητάει και αυτό που διεκδικεί να είναι το σωστό.
Και είναι το σωστό.
Στην Ρουμανία ο πρόεδρος θα ζητήσει η μελισσοκομία να μπει στην νέα ΚΑΠ αφού οι Βρυξέλλες το έχουν αποφασίσει αλλά το χρήμα για τα μελισσοκομικά προγράμματα να συνεχίσει να ρέει.
Αυτό είναι το σωστό, αυτό πρέπει να πει και αυτό θα πει.
Από δημοκρατικής πλευράς είπαμε, ουσιαστικά δημοκρατία δεν είχε ούτε η γενέτειρα της η Αθήνα.

Και για τον νόμο 852/2004 πάλι ο Ντούρας πήγε στο Υπουργείο, τσακώθηκε με τον Υπουργό και του είπε το σωστό, ότι αυτός χρειάζεται βελτιώσεις γιατί έτσι όπως είναι καταστρέφει το μέλλον της Ελληνικής μελισσοκομίας.
Ο Ντούρας λοιπόν κάνει ότι πρέπει και λέει ότι πρέπει.
Το ζητούμενο είναι αν πετυχαίνει και τους στόχους του όμως.
Είπαμε ότι Περικλής ήθελε την Ακρόπολη και την έκανε, αλλά είχε και τα συμμαχικά ταμεία της Δήλου γεμάτα χρήμα και μπόρεσε και πέτυχε τους στόχους του.
Το ταμείο της ΟΜΣΕ είναι άδειο όμως, πως θα κινηθεί νομικά ο Ντούρας για να ανατρέψει τον 852;
Πως βρίζουμε τον Ντούρα αφού οι Σύλλογοι δεν πληρώνουν τις συνδρομές τους στην ΟΜΣΕ, αφού οι μελισσοκόμοι δεν πληρώνουν την συνδρομή τους στο περιοδικό, με τι χρήματα θα κινηθούν οι διαδικασίες;

Επειδή είμαι κάτω από Θεό λοιπόν πρέπει να λέω και το δίκαιο, να λέω και τα ανάποδα αλλά και τα καλά.
Πρέπει γενικότερα η Ελληνική Μελισσοκομία να αλλάξει νοοτροπία, να βλέπουμε μπροστά, να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας για να μπορέσει να δουλέψει η μηχανή και να διεκδικούμε, να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και όχι εσωστρέφεια, να αφήσουμε πίσω μας τα λάθη που μας βύθισαν στο τέλμα που ζήσαμε γενικότερα ως έθνος και να αναγενηθούμε.
Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερα, δεν είμαστε καταδικασμένοι, αλλά πρέπει να προσέξουμε και να είμαστε δίκαιοι.
Για το καλό και το μέλλον της Ελληνικής Μελισσοκομίας.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...