Εφιάλτης: Αυξάνει η εξάπλωση της Ασιατικής σφήκας στην Ευρώπη - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Εφιάλτης: Αυξάνει η εξάπλωση της Ασιατικής σφήκας στην Ευρώπη

Στον χάρτη φαίνεται η εξάπλωση της Ασιατικής σφήκας στην Ευρώπη μέχρι αυτή την στιγμή, ενώ στους κύκλους φαίνονται οι πιθανές περιοχές επέκτασης της στο άμεσο μέλλον.

Ενημερώνομαι ότι Γαλλία και Ιταλία βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να καταπολεμήσουν πρώιμα τις βασίλισσες των σφηκών προκειμένου να μην κάνουν μεγάλη έξαρση αργότερα, για να είναι οι ζημιές στην μελισσοκομία όσο το δυνατόν λιγότερες.
Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι ξύνονται...

Οι Έλληνες μελισσοκόμοι δεν ενημερώθηκαν ΠΟΤΕ ούτε για το πως είναι αυτές οι σφήκες μήπως προλάβουμε το κακό όταν έρθει.

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα ούτως ή άλλως και μεγάλο μάλιστα και με τις κοινές σφήκες και τα σερσέγκια, στην περιοχή μου έως τον Δεκέμβριο μήνα του 2017 η κατάσταση ήταν δραματική.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα έρθει αυτό το πράγμα στην χώρα μας.
Δεδομένου ότι οι σφήκες θριαμβεύουν στις άνυδρες περιοχές, και αφού σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία προκαλεί ήδη καταστροφές, εδώ η κατάσταση θα είναι απερίγραπτη.
Και αν στην Ευρώπη, με μελισσοκομικούς συλλόγους που λειτουργούν, με ομοσπονδίες που θέλουν το καλό των μελισσοκόμων, με σοβαρούς ερευνητές, και με κράτος που στηρίζει δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την Ασιατική σφήκα, εδώ τι θα γίνει;

Τα γράφω, 9 χρόνια τώρα, και δεν θα χαριστώ σε κανέναν πούστη αν έρθει η σφήκα και μας βρει απροετοίμαστους.
Και προειδοποιώ πως αν διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας τώρα στο άκουσμα του Melissocosmou, εν καιρώ πολέμου θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει.

Ενημερώστε τον κόσμο ΤΩΡΑ.
Δείξτε του πως θα ξεχωρίσει την Ασιατική σφήκα.
Δείξτε του τις συνήθειες που έχει και τις φωλιές που κάνει, διοργανώνοντας μελισσοκομικά σεμινάρια.
Μην περιμένετε τελευταία στιγμή, καθώς η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...