Π. Χαριζάνης προς Melissocosmo: Τα κονδύλια της μελισσοκομίας αρκούν για όλους...Απάντηση Β. Ξεσφίγγη - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Π. Χαριζάνης προς Melissocosmo: Τα κονδύλια της μελισσοκομίας αρκούν για όλους...Απάντηση Β. Ξεσφίγγη


Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Δυστυχώς ο μελισσοκομικός συνδικαλισμός έχει παρεκτραπεί ανεπανόρθωτα για χάρι μικροσυμφερόντων. Οι μελισσοκόμοι μας έχουν πολλά προβλήματα και χρειάζονται την ανάγκη όλων μας. Τα κονδύλια για την μελισσοκομία είναι ικανά για να βοηθήσουν τους μελισσοκόμους και να χρηματοδοτήσουν την εύρευνα στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα πάλι για το καλό της μελισσοκομίας.
Βγάζουμε νέους επιστήμονες που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες
πάλι για το καλό της μελισσοκομίας. Ας δοθεί πιο μεγάλη προσοχή στην
μελισσοκομική έρευνα. Να μην πω περισσότερα γιατί δεν θα είναι αρεστά και
δεν συνηθίζω να γράφω στις μελισσοκομικές ιστοσελίδες.

Με εκτίμηση,
Π. Χαριζάνης

Κύριε καθηγητά με όλο τον σεβασμό, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για εσάς από αρκετούς και έχω γνωρίσει τον γιο σας τον Χρήστο, πολύ καλό παιδί.
Θα έλεγα ότι η εμπλοκή των επιστημόνων στα συνδικαλιστικά των μελισσοκόμων ούτε τιμάει τους επιστήμονες ούτε είναι ανεκτή από την μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων μελισσοκόμων.
Οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί, άλλωστε έχετε δικό σας συνδικαλιστικό όργανο και μπορείτε από εκεί να διεκδικήσετε τα δίκαια σας.
Ως μελισσοκόμος μιλάω, δεν μίλησα ποτέ ως ιστοσελίδα.
Ως μελισσοκόμο λοιπόν δεν μου έκανε καθόλου καλή εντύπωση η αντισυγκέντρωση τις ημέρες του φεστιβάλ και του συνεδρίου της ΟΜΣΕ στο ΓΠΑ, και πολύ περισσότερο το να βλέπω Μελισσοκομικούς Συλλόγους να πηγαίνουν στο Υπουργείο και να προωθούν αιτήματα ερευνητών όσο δίκαια και αν είναι αυτά.
Η θέση μου είναι σταθερή και αμετακίνητη.
Αν οι ερευνητές, επικεντρωθούν στα του οίκου τους στην ερεύνα και στην προσφορά, θα είμαστε αγαπημένοι και μαζί.
Αν συνεχίσουν την πολιτική των τελευταίων ετών να βάζουν πόδι στα του οίκου των μελισσοκόμων και στα συνδικαλιστικά τους τότε έχουμε πόλεμο διαρκείας και αδυσώπητο.
Δεν μπήκαμε εμείς στις υποθέσεις σας, αλλά εσείς έρχεστε στις δικές μας.
Δεν μπορώ να διανοηθώ, ως επαγγελματίας αγρότης-μελισσοκόμος που είμαι ότι θα γινόταν παρόμοιες ενέργειες στα αγροτικά συνδικαλιστικά από τους γεωπόνους.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι γεωπόνοι αν έκαναν κάτι τέτοιο δεν θα τους χωρούσε η Ελλάδα μετά.
Σε ότι αφορά τα κονδύλια, δεν θα είχα αντίρρηση αυτά να αυξηθούν υπέρ της έρευνας αν έβλεπα απτά αποτελέσματα ότι έχουμε έρευνα ή ότι κάνουμε κάτι που αποδίδει και χρίζει μεγαλύτερης στήριξης.
Τα κονδύλια δεν είναι ένα σακούλι χρημάτων που ο κάθε ένας απλώνει και παίρνει, αλλά διανέμονται με βάση τις ανάγκες και τις προόδους των δικαιούχων.
Δουλέψτε περισσότερο για να πάρετε και περισσότερα, ή δουλέψτε λιγότερο αλλά θα πάρετε και λιγότερα, το αυτό ισχύει και για τα κονδύλια των μελισσοκόμων εξάλλου, όσο μεγαλώνει κάποιος την επιχείρηση του τόσο περισσότερα εισπράττει.
Προς το παρόν για την προσφορά σας νομίζω φτάνουν όσα παίρνετε.
Τέλος μου προκαλεί λύπη το γεγονός να πληροφορούμαι κατ επανάληψη ότι Έλληνες ερευνητές συκοφαντούν, το Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι χαρακτηρίζοντας το ως το ποιο νοθευμένο.
Οι παγκόσμιες διακρίσεις και τα αμέτρητα βραβεία που αποσπούν συνέχεια τα Ελληνικά θυμαρίσια μέλια των νησιών μας ας γίνουν η απάντηση που αρμόζει σε όλους.

Με εκτίμηση Β. Ξεσφίγγης

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...