Η τρομακτική αλήθεια για το Roundup - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Η τρομακτική αλήθεια για το Roundup


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Πριν λίγες ημέρες μιλάγαμε για τα φυτοφάρμακα.
Λέγαμε ότι πλέον κάποια από αυτά δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και αναγράφουν στην ετικέτα τους ότι καλό θα ήταν ο ψεκασμός να γίνεται και κατά την διάρκεια της ανθοφορίας,
Θα θυμάστε ότι η δραστική ουσία εκείνου του σκευάσματος ήταν η glyphosate.
Η ίδια ουσία δηλαδή που έχει το Roundup της Monsanto.
Ο συνάδελφος μας Παναγιώτης ο Ιχνηλάτης επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία τον διαβεβαίωσε ότι η ουσία glyphosate δεν είναι τοξική για τις μέλισσες.
Είναι όμως έτσι; 
Ποιος μπορεί να το αποδείξει αυτό, και ποιος μπορεί και να το διαψεύσει;
Ίσως μονάχα η ίδια η ζωή.

Χτες τυχαία βρήκα ένα άρθρο που αποκαλύπτει τι είδους προβλήματα μπορεί να προκληθούν από αυτή την ουσία.
Κάντε τον κόπο και διαβάστε το άρθρο.
Γιατί μετά ίσως να μην χρειάζεστε και απάντηση στο αν είναι ή δεν είναι τοξική ουσία για τις μέλισσες η glyphosate

Δύο βασικά προβλήματα που προκαλούνται από το glyphosate στη διατροφή είναι οι διατροφικές ανεπάρκειες, κυρίως μέταλλα, καθώς και τοξικότητα του οργανισμού
Το glyphosate είναι ενδεχομένως «ο πιο σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη πολλών χρόνιων ασθενειών και καταστάσεων που έχουν επικρατήσει στην δυτικές κοινωνίες», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Όσο περισσότερο ακούμε για την Monsanto τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι είναι βασικά μια κρατικοδίαιτη φονική μηχανή.
Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι πραγματικά εννοούν με τον όρο “Roundup”, ακούγεται ακριβώς σαν αυτό που κάνουν, εξοντώνουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Είναι σίγουρο ότι το κάνουν με κάθε δυνατό τρόπο.
Και αν η γενετική μηχανική δεν φτάνει για να κάνει αρκετό κακό, για δεκαετίες φορτώνουν τα φυτά με αυτό το τρομερό ζιζανιοκτόνο (και τώρα και με άλλα αφού τα φυτά αναπτύσσουν αντίσταση σε αυτό) επιδεινώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες για το ανθρώπινο σώμα.
Τώρα προσθέστε την αδιάκριτη οικιστική και μαζική εμπορική χρήση του Roundup – από τη δεκαετία του 1970! και αρχίζουμε να βλέπουμε την κλίμακα του τρόμου που αυτοί οι κακοί, άπληστοι μπάσταρδοι έχουν επιβάλλει στην ανθρωπότητα.
Και όλα αυτά καθησυχάζοντας τους πάντες ότι ήταν ασφαλές. Φυσικά. –

Το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη του αυτισμού και άλλες χρόνιες ασθένειες.

του Δρ Mercola Mercola.com
Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε μάθει μερικές πολύ ενοχλητικές αλήθειες για το glyphosate, την δραστική ουσία του ευρέος φάσματος ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto, το οποίο ψεκάζεται αφειδώς στις γενετικά τροποποιημένες (ΓΤ) καλλιέργειες Roundup Ready.
Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες συνήθως είναι πολύ πιο μολυσμένες με glyphosate από τις συμβατικές καλλιέργειες, εξ αιτίας του γεγονότος ότι είναι σχεδιασμένες να αντέχουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα Roundup χωρίς να θανατώνονται μαζί με το ζιζάνιο.
Μια νέα (αναθεωρημένη από ομότιμους εμπειρογνώμονες) έκθεση που έχει συγγράψει ο Anthony Samsel, επιστημονικός σύμβουλος και για μεγάλο διάστημα συνεργάτης στο Vital Votes Forum στο Mercola.com, και η Δρ Στέφανι Seneff, μια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), αποκαλύπτει τον τρόπο που το glyphosate καταστρέφει την ανθρώπινη υγεία.
Στη συνέντευξη της, η Δρ Seneff συνοψίζει τα δύο βασικά προβλήματα που προκαλούνται από το glyphosate στη διατροφή:
• Διατροφικές ανεπάρκειες
• Τοξικότητα του οργανισμού.
Τα ευρήματά τους καθιστούν την ανάγκη για σήμανση ακόμη πιο επιτακτική, και την συμβουλή για την αγορά πιστοποιημένων βιολογικών όλο και πιο καίρια.
Monsanto’s Roundup Herbicide—Featuring the Darth Vader Chemic Η τρομακτική αλήθεια για το Roundup
Το 2009, ένα γαλλικό δικαστήριο έκρινε ένοχη την Monsanto για ψεύδη.
Διαφήμιζε ψευδώς το ζιζανιοκτόνο της Roundup ως «βιοδιασπώμενο»,«φιλικό προς το περιβάλλον» και υποστήριζε ότι «άφηνε το έδαφος καθαρό».
Πολλαπλές αποδείξεις μας λένε τώρα πόσο ψεύτικες είναι τέτοιες δηλώσεις.
Δεν πιστεύω ότι η Monsanto είναι μια από τις πιο κακές εταιρείες στον πλανήτη για το τίποτα.
Η εταιρεία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βελτιώσει την παγκόσμια επιρροή της στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον.
Στο παραπάνω βίντεο, ο Jeffrey Smith, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ ”Σπόροι της Απάτης”, λέει ότι η Monsanto, σε κάποια στιγμή περισυλλογής, πρέπει να ρώτησε «Τι θα έκανε ο Darth Vader;»
Γιατί σε αυτό που έχει καταλήξει είναι ένας τρόπος να προσποιείται, ότι είναι επωφελής και στη συνέχεια, να παρεισφρύει στη βιομηχανία τροφίμων και στη γεωργία, και τώρα αποδεικνύεται ότι αυτό που έχει κάνει είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο.
Πράγματι, σύμφωνα με την Δρ Seneff, το glyphosate είναι ενδεχομένως «ο πιο σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη πολλών χρόνιων ασθενειών και καταστάσεων που έχουν επικρατήσει στην δυτικές κοινωνίες,» που περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε:
αυτισμός
αλλεργίες
καρκίνο
καρδιαγγειακή νόσο
παχυσαρκία
κατάθλιψη
στειρότητα
νόσο του Parkinson
νόσο του Alzheimer
αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση
σκλήρυνση κατά πλάκας
γαστρεντερικές παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, χρόνια διάρροια, κολίτιδα και νόσος του Crohn και πολλά άλλα.

Πώς το Glyphosate επιδεινώνει τις σύγχρονες ασθένειες
Ενώ η Monsanto επιμένει ότι το Roundup είναι ασφαλές για τον άνθρωπο όπως η ασπιρίνη, η έρευνα των Seneff και Samsel λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα. (Να δείτε που θα το βγάλουν και ωφέλιμο στο τέλος!!!)
Η έκθεσή τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Entropy(1), υποστηρίζει ότι τα υπολείμματα glyphosate, που βρίσκονται στα πιο συχνά καταναλωνόμενα τρόφιμα στη δυτική διατροφή μέσω της (ΓΤ) ζάχαρης, του καλαμποκιού, της σόγιας και του σταριού, «ενισχύουν τις βλαβερές συνέπειες των άλλων τροφικών χημικών καταλοίπων και των τοξινών στο περιβάλλον, με το να διαταράσουν τις κανονικές λειτουργίες του σώματος και να προκαλούν ασθένειες.»


Είναι ενδιαφέρον ότι τα βακτήρια στο έντερό μας είναι ένα βασικό συστατικό του μηχανισμού που το glyphosate προξενεί βλάβη.
Η Monsanto σταθερά ισχυρίζεται ότι το Roundup είναι αβλαβές για ζώα και ανθρώπους, επειδή ο μηχανισμός δράσης που χρησιμοποιεί (ο οποίος του επιτρέπει να σκοτώνει τα ζιζάνια) και ο οποίος ονομάζεται σικιμική οδός (shikimate pathway)*, απουσιάζει σε όλα τα ζώα.
Ωστόσο, η σικιμική οδός υπάρχει στα βακτήρια, και αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση, του πως προκαλεί τόσο ευρεία βλάβη στον οργανισμό τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα.
Τα βακτήρια στο σώμα ξεπερνούν τα κύτταρα σε αναλογία 10 προς 1.
Για κάθε κύτταρο στο σώμα σας, έχετε 10 μικρόβια διαφόρων ειδών, και όλα τους ακολουθούν την σικιμική οδό, έτσι όλα ανταποκρίνονται στην παρουσία του glyphosate!
Το glyphosate προκαλεί ακραία διακοπή της λειτουργίας και του κύκλου ζωής του μικροβίου.
Ακόμη χειρότερα, το glyphosate κατά προτίμηση επιδρά στα ευεργετικά βακτήρια, επιτρέποντας στα παθογόνα να αυξηθούν υπερβολικά και να υπερισχύσουν.
Σ’ αυτό το σημείο, το σώμα σας πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τις τοξίνες που παράγονται από τα παθογόνα.Μόλις η χρόνια φλεγμονή ξεκινήσει, μπαίνετε σε μια πορεία προς την χρόνια και δυνητικά εκφυλιστική ασθένεια.
Στη συνέντευξη παραπάνω, η Δρ Seneff εξετάζει μια ποικιλία χρόνιων παθήσεων, εξηγώντας πως το glyphosate προκαλεί την κάθε κατάσταση. Για να μάθετε λοιπόν περισσότερα, σας προτείνω να την ακούσετε ολόκληρη.
Είναι άκρως διαφωτιστική.

Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις

* Η σικιμική οδός είναι μια μεταβολική οδός επτά βήματων που χρησιμοποιείται από βακτήρια, μύκητες, άλγη, παράσιτα και φυτά για τη βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων (φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, και τρυπτοφάνη).
Αυτή η οδός δεν βρίσκεται σε ζώα και ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτής της οδού, αντιπροσωπεύουν τα απαραίτητα αμινοξέα που πρέπει να λαμβάνονται από τη διατροφή του ζώου.

Ευαγγέλου Μαριάννα βιοχημικός Μsc

πηγή: fytro.wordpress.com

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...