Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε μέλι - MELISSOCOSMOS

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε μέλι


Μπορούμε να καταλάβουμε αν το μέλι που θα αγοράσουμε είναι καλό ή αν είναι νοθευμένο; Οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να μπορέσουμε να προσανατολιζόμαστε καλύτερα σε ό,τι αφορά στην αγορά μελιού.

* Συστήνεται να αποφεύγεται η αγορά μελιού χωρίς επισήμανση και η αγορά από πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι συστήνονται ως μελισσοκόμοι αλλά δεν διαθέτουν άδεια πλανόδιου εμπορίου ούτε μελισσοκομικό βιβλιάριο.

* Το μέλι πρέπει να διατίθεται συσκευασμένο σε βάζα και όχι χύμα.

* Το συσκευασμένο μέλι πρέπει να φέρει ετικέτα με τη γεωγραφική προέλευση, τη βοτανική προέλευση, το βάρος, την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, τον αριθμό παρτίδας, τα στοιχεία του παραγωγού ή του τυποποιητή ή του διακινητή, καθώς και τον κωδικό αριθμό καταχώρησης του συσκευαστηρίου εφόσον δεν διατίθεται από τον ίδιο τον παραγωγό.

* Όσον αφορά στην κρυστάλλωση, είναι μία φυσική διαδικασία που παρατηρείται κυρίως σε ανθόμελα. Το μέλι δεν χάνει τις ευεργετικές ιδιότητές του εφόσον κρυσταλλώσει. Συντηρείται καλά κλειστό, σε μέρος σκιερό, δροσερό, χωρίς έντονες οσμές και υγρασία.

* Δεν συνιστάται η κατανάλωση μελιού σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους και σε άτομα που εμφανίζουν τροφική αλλεργία στο μέλι.

* Οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε μέλι μόνο μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.

https://www.pentapostagma.gr

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...