Δοκιμάστε το μέλι πεύκου της Τουρκίας... - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Δοκιμάστε το μέλι πεύκου της Τουρκίας...


Try our Turkey Pine Honey

1 glas of turkey pine honey
net weight: 425 g, 8,40 €
base price: 19,76 € / 1 kg

Σήμερα θα σας ντοπάρω λιγάκι.
Θα σας πω κάποια πράγματα για το μέλι πεύκου.
Πευκόμελο βγάζουν μόνο 2-3 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Ελλάδα, η Τουρκία και λίγο η Ιταλία.

Ο εργάτης του πεύκου επιστημονικά ονομάζεται Μαρχαλίνα η Ελληνική, marchalina hellenica.
Η Τουρκία πολυδιαφημίζει το μέλι πεύκου που παράγει και καλά κάνει.
Είναι δεύτερη δύναμη στον κόσμο σε παραγωγή μελιού πίσω από την Κίνα.
Στο εξωτερικό γνωρίζουν το μέλι πεύκου Τουρκίας, γιατί αυτό εξάγεται σε δεκάδες χώρες, μα δεν γνωρίζουν το Ελληνικό πευκόμελο καθώς η Ελλάδα εξάγει μόλις 180 τόννους μελιού όλο κι όλο κυρίως θυμαρίσιο.
Στην Τουρκία επιμελώς δεν χρησιμοποιείται ο όρος marchalina hellenica για τον εργάτη του πεύκου ώστε να μην φαίνεται η Ελληνική καταγωγή αυτού.
Στα πρότζεκτ τους αναφέρουν ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του κόσμου που παράγει μέλι πεύκου και το μοσχοπουλάνε στην Γερμανία κοντά 20 ευρώ το κιλό.
Για την Ελλάδα λένε ότι παράγει μικρές ποσότητες πεύκου κυρίως στα σύνορα με την Τουρκία και ότι οι Ελληνικές μέλισσες στην Σάμο και αλλού μπαίνουν σε Τουρκικό έδαφος και συλλέγουν οπότε βγάζουμε λίγο πευκόμελο και εμείς.
Δεν κατηγορώ τους Τούρκους.
Κατηγορώ τους Έλληνες που δεν φροντίζουν να βάλουν την σφραγίδα τους στα Ελληνικά μέλια.
Πιστεύω ότι εσκεμμένα δεν γίνεται ΠΟΠ το Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι επειδή κάποιοι θέλουν να του μειώσουν το ποσοστό γυρεόκοκκων στο 2%.
Πιστεύω ότι εσκεμμένα δεν γίνεται ΠΟΠ το Ελληνικό πευκόμελο για να μην ανέβει η τιμή του, και για να μπορούν κάποιοι να εισάγουν Τουρκικό και να το πωλούν για Ελληνικό.
Πιστεύω ότι εσκεμμένα δεν γίνεται ΠΟΠ το Ελληνικό κόκκινο έλατο για να μην κυκλοφορεί στα ράφια και μονοπωλεί τις πωλήσεις...Σε ράφια Σούπερ μάρκετ δεν έχω δει ποτέ κόκκινο μέλι Ελάτου και ας παράγεται αυτό σε μεγάλες ποσότητες από τους Έλληνες μελισσοκόμους.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως...
Όταν μιλούσα στο τηλέφωνο με γνωστό Έλληνα ερευνητή και του είπα ότι πρέπει να κάνουμε ΠΟΠ το Θυμάρι, το Πεύκο και το Έλατο μου απάντησε...
- Είσαι τρελός; Αν ένα μέλι αξίζει να γίνει ΠΟΠ στην Ελλάδα αυτό είναι το Βαμβάκι.

Είμαστε λοιπόν άξιοι της μοίρας μας.
Και όσο δεν αποφασίζουμε να αλλάξουμε την μοίρα μας, όσο δεν πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τα μιάσματα, θα μας απομυζούν και δεν θα μας αφήνουν να προκόψουμε..

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...