Έβρεξε σχεδόν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας: Τι σημαίνει αυτό για την μελισσοκομία - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Έβρεξε σχεδόν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας: Τι σημαίνει αυτό για την μελισσοκομία


Σύμφωνα με δορυφορική εικόνα αλλά και από ότι λένε οι μελισσοκόμοι στον Melissocosmo είχαμε βροχές τελικά σε μεγάλο μέρος της χώρας ακόμα και στα πεδινά.
Γνωρίζω ότι είχαμε και χαλάζι σε κάποια μέρη ακόμα και στον κάμπο του Αγρινίου, ενώ σε πολλές περιοχές ακόμα βρέχει.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πιθανότητα βροχής στα ορεινά υπάρχει και για αύριο 12/6/19.
Τώρα όλοι αναρωτιούνται τι να σημαίνει πλέον αυτή η βροχή για την μελισσοκομία και για τα φυτά.
Καλύτερα να μιλήσω με την ιδιότητα του αγρότη και να πω ότι όπου έβρεξε καλά και χωρίς χαλάζι τα δεδομένα άλλαξαν πλέον, τόσο για τον έλατο όσο και για τον κάμπο.

Η ποτιστική βροχή στα έλατα που όμως τονίζω ότι δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα θα βοηθήσει τα δένδρα να ανεβάσουν χυμούς και τα έντομα να αφήνουν περισσότερες μελιτώδες εκκρίσεις.
Αν βρέχει όμως πλέον κάθε απόγευμα καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα, το πολύ το κυριαλέησον το βαριέται και ο παππάς που λέει ο λαός...
Σε γενικές γραμμές μια βροχή κάθε δέκα ήξερες βοηθάει το έλατο.
Το μεγάλο ερώτημα ασφαλώς εδώ που φτάσαμε δεν είναι τι θα κάνει ο έλατος μα τι θα κάνει η βελανιδιά, την οποία είχαμε ως εναλλακτική λύση.
Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι μια και μόνη βροχή είναι ικανή είτε να καταστρέψει την βελανιδιά είτε να την δυναμώσει τόσο ώστε στην συνέχεια να κάνει θαύματα.
Δυστυχώς για την Αρια το πράγμα είναι πολύ δύσκολο πλέον αφού αυτή δεν αρέσκεται και πολύ στο νερό όταν δίνει μέλι.

Στις περιοχές με θυμάρι όπου ποτίστηκε καλά σίγουρα αυτό θα βοηθηθεί.
Το θυμάρι είναι μικρός θάμνος με επιφανειακές ρίζες που διψάει πολύ εύκολα, γι αυτό είναι καίριας σημασίας το καλό πότισμα όταν αυτό είναι στο μπουμπούκι.
Για την λυγαριά ούτε λόγος, είναι ένα δέντρο που λατρεύει το νερό κυριολεκτικά, όσο περισσότερο βρέχει τόσο μεγαλύτερα λεπίδια ανθών κάνει.

Όπως και να έχει σήμερα και αύριο δεν θα δουλέψουν τα μελίσσια, ενώ από μεθαύριο 13.6 οι περιοχές που έχουν όρεξη πρέπει θα ξεχωρίσουν αφού θα δώσουν ανόδους.
Και απόψε θα έχουμε ανόδους οι οποίες θα είναι πλασματικές όμως λόγω της βροχής.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του...