Εικόνες που σοκάρουν: Καίνε μελίσσια και μετά θάβουν τις στάχτες τους στην Ιταλία λόγω του σκαθαριού... - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Εικόνες που σοκάρουν: Καίνε μελίσσια και μετά θάβουν τις στάχτες τους στην Ιταλία λόγω του σκαθαριού...


Η Υπηρεσία Υγείας των Ζώων της Syracuse Asp, με επικεφαλής τον Giovanna Fulgonio, ολοκλήρωσε την καταστροφή μέσω φωτιάς στο έδαφος, 91 κυψελών, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη συμμόρφωση με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, μετά την ανακάλυψη, όπως είναι ήδη γνωστό δύο δειγμάτων μολυσμένων κυψελών από το σκαθάρι Aethina Tumida από το Κέντρο Αναφοράς των Βενετικών Περιφερειών.Για άλλη μια φορά η επαρχία των Συρακουσών εμπλέκεται, στην τρομερή δίνη των ασθενειών που υπόκεινται σε υποχρεωτική αναφορά από την Ευρωπαϊκή Ένωση - εξηγεί η Giovanna Fulgonio.
Σχολιο Melissocosmos
Να θυμίσω για πολλοστή φορά ότι ο Melissocosmos από δεκαετίας έχει κάνει πληθώρα αναρτήσεων για τον κίνδυνο του σκαθαριού τονίζοντας ότι πρέπει να ενημερωθούν οι Έλληνες μελισσοκόμοι.
Τότε Έλληνες ερευνητές έλεγαν ότι κινδυνολογώ.
Ακόμα και όταν εμφανίστηκε στην γειτονική Ιταλία το σκαθάρι, ερευνητής δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς ακόμα και αν έρθει στην Ελλάδα υπάρχουν ειδικές παγίδες που κρατούν υπό έλεγχο το σκαθάρι.
Επί 5 χρόνια πάντως αυτές οι παγίδες δεν δόθηκαν στους Ιταλούς μελισσοκόμους αλλά εφαρμόζεται η μέθοδος της πυράς.
Ο Melissocosmos εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και καταδικάζει την πλημμελή ενημέρωση και την βραδυπορεία των Ελλήνων ερευνητών για το θέμα.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...