Φήμες θέλουν και την Εύβοια και την Χαλκιδική να ξεκινάνε 24/7/19 - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Φήμες θέλουν και την Εύβοια και την Χαλκιδική να ξεκινάνε 24/7/19


Με επιφύλαξη σας τα μεταφέρω αυτά καθώς όπως βλέπετε δεν μιλάει κανένας άλλος ώστε να μοιράσουμε ευθύνη και πληροφορίες.
Διάφοροι καλοί και έμπειροι φίλοι και από την Εύβοια και από την Χαλκιδική με ενημέρωσαν να βρίσκομαι σε ετοιμότητα μεταφοράς καθώς φαίνεται ότι το πρώτο βάρεμα είναι προ των πυλών.
Η Θάσος είναι ήδη γνωστό νομίζω ότι ξεκίνησε.
Μπορώ να πω ότι είμαι και λίγο απροετοίμαστος καθώς δεν έχω ολοκληρώσει τους τρύγους μου, αλλά τα μελίσσια είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, και να ερμηνευτεί λανθασμένα ότι καλώ τον κόσμο να μπει στα πεύκα.
Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και όσοι έχετε σκοπό να μπείτε στο πεύκο να έχετε τα μάτια σας και τα αυτιά σας ανοιχτά τις επόμενες ημέρες.
Σύντομα, με το που τελειώσω με τους τρύγους θα ξεκινήσω μεταφορά ζυγαριών στα πευκοδάση, και φυσικά θα δημοσιεύσω και ζυγαριές φίλων που βρίσκονται ήδη στα πεύκα.
Δεν θέλω να δώσω συγκεκριμένα νούμερα για να μην υπάρχει αναστάτωση και παρερμηνείες, απλά ξαναλέω ότι φαίνονται καλά δείγματα και με βάση αυτά μάλλον είναι θέμα ημερών να μιλήσουμε για αρχή της μελιτοέκκρισης.
Για το πως θα εξελιχθεί αυτή όμως εξαρτάται από τον καιρό, τις θερμοκρασίες και κυρίως τους ανέμους.
Βόρειος άνεμος πχ να ξέρετε ότι είναι ικανός να τελειώσει την Χαλκιδική αλλά όχι την Θάσο και την Εύβοια καθώς αυτά είναι νησιά και ναι μεν τα επηρεάζει αρνητικά αλλά επειδή περνάει την θάλασσα ο άνεμος είναι λίγο ποιο υγρός και δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά.
Αντίθετα ο λεγόμενος Βαρδάρης που επηρεάζει την Χαλκιδική μπορεί να καταστρέψει τελείως την μελιτοέκκριση.
Ως εκ τούτου μπορούμε να ξέρουμε ή να υπολογίσουμε πότε ξεκινάει το πεύκο, αλλά κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι άνεμοι θα επικρατήσουν τις επόμενες 20-25 ημέρες ώστε να μιλήσουμε για μέλι κτλ.

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...