Τι σημαίνει για την μελισσοκομία η αλλαγή κυβέρνησης - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Τι σημαίνει για την μελισσοκομία η αλλαγή κυβέρνησης


Φίλες και φίλοι οι εκλογές πέρασαν και καλά που πέρασαν γιατί όλος αυτός ο κομματικός πόλεμος επί δυο μήνες τουλάχιστον με είχε κουράσει.
Μπορεί η αφισορύπανση να αποτελεί παρελθόν από την πολιτική σκηνή, όμως αυτός ο πόλεμος που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον είναι χειρότερος αφού πλέον σε στοχεύουν προσωπικά για να σε βομβαρδίσουν με πολιτικά μηνύματα είτε στο Facebook είτε στις μηχανές αναζήτησης.
Πέραν της διαχρονικής απόφασης το Blog να στηρίζει υποψηφίους μελισσοκόμους σε οποιοδήποτε κόμμα κι αν ανήκουν προσπάθησα να το κρατήσω έξω από την μάχη αυτή, επειδή δεν άξιζε κανένα κόμμα της στήριξη από τον Melissocosmo.
Δεν υποστήριξα κανέναν λοιπόν, και τα γραπτά είναι εδώ για να μένουν, ο κάθε ένας μπορεί να το διαπιστώσει.Το γεγονός είναι ότι υπάρχει αλλαγή κυβέρνησης από σήμερα.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς θα μου πείτε, μπορεί...
Ίσως οι περισσότεροι μελισσοκόμοι πιστεύουν ότι η αλλαγή της κυβέρνησης δεν θα τους επηρεάσει, όμως κάνουν λάθος.
Ασφαλώς δεν μιλάω για την φορολογική πολιτική της νέας κυβέρνησης.
Αναμένεται να υποστηρίξει ότι βρήκε άδεια ταμεία, καμμένη γη και άλλα πολλά γνωστά η νέα κυβέρνηση.
Βασικά όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου καμία κυβέρνηση δεν υποστήριξε ποτέ ότι βρήκε γεμάτα τα ταμεία οπότε αυτό είναι αναμενόμενο.
Ο δημόσιος λόγος είναι πολύ δύσκολη υπόθεση να ξέρετε, παίζεις το κεφάλι σου αν πεις κάτι που δεν πρέπει.
Γι αυτό θα προσπαθήσω να περιγράψω μόνο, ώστε να μην παίξω το κεφάλι μου, μιας που ακόμα το χρειάζομαι στην θέση του...

Με την νέα κυβέρνηση θα αλλάξουν πολλά και οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τον μικρότερο μελισσοκόμο.
Δεν εννοώ την φορολογική πολιτική όπως είπα, εννοώ τον χώρο του εμπορίου.
Κάθε κυβέρνηση έχει τους εκλεκτούς της, η προηγούμενη είχε άλλους και η νέα έχει άλλους.
Η αγορά του μελιού έχει πολλές προσδοκίες με την παρούσα συγκυρία.
Έμποροι θα χρηματοδοτηθούν και θα μπουν ξανά στο παιχνίδι, και εικάζω ότι θα προσπαθήσουν να εξοστρακίσουν άλλους που βασίλεψαν επί 4.5 χρόνια.
Επί των ημερών της νέας κυβέρνησης και πολύ γρήγορα θα δούμε να αυξάνει η ζήτηση μελιού από δυνατούς εμπόρους, να επανέρχονται οι τιμές στα επίπεδα προ του 2015 αλλά και οι πολύμηνες επιταγές για την αγορά μελιού.
Δυστυχώς περισσότερα δεν μπορώ να πω, ελπίζω να καταλαβαίνετε.

Όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα επανέλθουν οι 9μήνες επιταγές για την αγορά μελιού, αλλά με σαφώς καλύτερη τιμή από την τιμή μετρητής, δεν διαφώνησα με αυτό το ενδεχόμενο, απλά είπα ότι η γνώμη μου είναι θετική αρκεί να μην υπάρχει ο κίνδυνος οι μελισσοκόμοι να χάσουν τα χρήματα τους.
Το είπα αυτό γιατί γνωρίζω την αγορά και σε άλλα αγροτικά προϊόντα όπου υπάρχει η επιλογή να πουλάς μετρητής με χαμηλή τιμή, ή με επιταγή και υψηλότερη τιμή.
Αν αυτή η επιταγή λοιπόν είναι απολύτως φερέγγυα και δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε τα χρήματα μας είναι δεκτή, είναι μέσα στα πλαίσια της υγιούς οικονομίας και του ελεύθερου εμπορίου.
Αν όμως μιλάμε για επιταγή φούσκα, που υπάρχει περίπτωση να χάσει τα χρήματα του ο παραγωγός τότε να μας λείπει το βύσσινο, αυτό είπα.

Θεωρώ ότι πάρα πολύ γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό.
Θυμηθείτε τι σας λέω κρατήστε το γραπτό, ο στόχος είναι η μικρή άνοδος των τιμών του μελιού, αλλά με επιταγή αρκετών μηνών.
Μένει να δούμε αν θα γίνει αυτό, και αν θα επικρατήσει αυτό το εμπόριο έναντι του άλλου που πληρώνει μετρητά αλλά με κατώτερη τιμή.

Ένας πόλεμος χαρακωμάτων είναι το εμπόριο, που καμιά φορά από τον πόλεμο αυτό ευνοούνται οι παραγωγοί.
Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές όσοι πουλάμε ελιές καλαμών όπου υπάρχει πολύ εμπόριο και σκοτώνονται για το ποιος θα εξασφαλίσει τις παραγγελίες του.
Στα του μελιού δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός καθώς οι παίκτες είναι λίγοι.
Αν και λίγοι σας βεβαιώνω ότι ακονίζουν μαχαίρια για την επικράτηση τους, και αν είμαστε τυχεροί μπορεί να μας βγει και σε καλό αυτό για εμάς τους παραγωγούς.
Αυτή θα είναι η άμεση αλλαγή που θα έρθει με την νέα κυβέρνηση.
Ο ορισμός του νέου ΥΠΑΑΤ που την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό δεν έχει κλειδώσει ώστε να ξέρουμε πως θα πάει η προσπάθεια αυτή είναι ένα θέμα.
Πιστεύω όμως με βάση όσα ξέρω ότι τα πάντα είναι καθορισμένα από καιρό και θα γίνουν όπως τα λέω.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...