Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες της καταστροφής μετά τη μεγάλη φωτιά - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019

Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες της καταστροφής μετά τη μεγάλη φωτιά


Κρανίου τόπος το άλλοτε καταπράσινο δάσος Natura στην Εύβοια. Τεράστια η οικολογική καταστροφή. Εκτιμήσεις πως κάηκαν 25.000 στρέμματα! Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής που αφήνει πίσω της η φωτιά που μαίνεται ακόμη. Άγνωστο ακόμα πόσα στρέμματα και ζώα κάηκαν. Μάχη σε δυο μέτωπα, σε Πλατάνα και Κοκκάλα, για να περιοριστεί η φωτιά. Ανησυχία για το αν θα ενισχυθούν οι άνεμοι.

Παντού μαύρο. Παντού καμένο. Το δάσος που κάποτε ήταν καταφύγιο άγριαςζωής, τώρα είναι κρανίου τόπος. Είναι ό,τι άφησε πίσω της η φωτιά στην Εύβοια, που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο αν και η εικόνα είναι καλύτερη σήμερα, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι πυκνοί καπνοί κάνουν δύσκολες τις ρίψεις νερού.
Στην κεντρική Εύβοια, η περιοχή ανάμεσα σε ΨαχνάΜακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, μια μοναδική πευκόφυτη περιοχή Natura, έχει γίνει στάχτη. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 25.000 στρέμματα δάσους, όπως είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.
«Μιλάμε για τεράστια οικολογική καταστροφή, μιλάμε για μια περιοχή Natura τον «πνεύμονα» της Εύβοιας» είπε ο κ. Μπακογιάννης.
Και είναι μια τρομακτική οικολογική καταστροφή. Η ανακούφιση για το γεγονός πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές είναι δεδομένη. Δεν μπορεί όμως κανείς να μην «πονά» όταν βλέπει το καρβουνιασμένο τοπίο. Έναν τόπο όπου μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν καταφύγιο για πολλά σπάνια είδη άγριων ζώων.
Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές…
ΠΗΓΗ
https://www.newsit.gr/

Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...