Δείτε τι απάντησε το δασαρχείο σε αίτηση μελισσοκόμου να βάλει μελίσσια σε πευκοδάσος και να τα περιφράξει με δίχτυ... - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε τι απάντησε το δασαρχείο σε αίτηση μελισσοκόμου να βάλει μελίσσια σε πευκοδάσος και να τα περιφράξει με δίχτυ...


Δεν παει πολύς καιρός που μιλάγαμε για την περίπτωση ενός συναδέλφου μελισσοκόμου που θέλησε άδεια από το δασαρχείο ώστε να βάλει τα μελίσσια του στα πεύκα.
Θυμίζω ότι επειδή δεν μπορούσε να βρει τόπο που να απέχει 25 μέτρα μακριά από δρόμο πρότεινε στο δασαρχείο να του επιτρέψει να τα βάλει ποιο κοντά και να τα περιφράξει με δίχτυ.

Δείτε την γραπτή απάντηση του δασαρχείου.
Έσβησα τα στοιχεία του συναδέλφου για ευνοήτους λόγους.

Όπως βλέπετε το δασαρχείο απάντησε αρνητικά στην γραπτή αίτηση του συναδέλφου, θεωρώντας ότι σε δημόσιο χώρο δεν έχεις δικαίωμα να επέμβεις με δίχτυα και φράχτες.
Πρόκειται ασφαλώς για αρνητική τροπή, καθώς με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μελισσοκόμοι της χώρας που μέχρι τώρα θεωρούσαν ότι είναι νόμιμοι όταν τοποθετούν τα μελίσσια τους κάπου και βάζουν δίχτυ.
Πλέον βλέπουμε ότι δεν είναι έτσι και ότι ο μελισσοκόμος είναι παράνομος.
Δεν εκδίδεται άδεια ούτε να βάλεις δίχτυ, πόσο δε μάλλον να καθαρίσεις ή να διαμορφώσεις έναν χώρο σε δημόσια έκταση ώστε να τοποθετήσεις τα μελίσσια σου.

Είναι πλέον μονόδρομος αν θέλουμε να λεγόμαστε οργανωμένος κλάδος, να απαιτήσουμε από την πολιτεία να μας κάνει χώρους στις δημόσιες εκτάσεις οι οποίοι θα μας παραχωρούνται νόμιμα μετά από αίτηση μας για να τοποθετούμε τα μελίσσια μας, πληρώνοντας έστω ένα αντίτιμο ενοικίασης του χώρου αυτού.
Αυτό γίνεται σε άλλα κράτη, και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει και εδώ προκείμενου να έχουμε νόμιμο δικαίωμα στην παραγωγή μελιού.
Διαφορετικά το έργο μας θα γίνεται όλο και ποιο δύσκολο και τα πρόστιμα θα πέφτουν βροχή.


Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...