Λεμόνι στα μελίσσια - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Λεμόνι στα μελίσσια


Αγαπητέ Βασίλη, σου στέλνω φωτογραφία από λεμόνι που έβαλα μέσα στα μελίσσια. Ένας φίλος παλιός μελισσοκόμος-περίπου 30 χρόνια-, όταν του είπα ότι τώρα το καλοκαίρι κάνω ενστάλαξη με σύριγγα, χυμό λεμόνι με σιρόπι 1:1, ( το σιρόπι είναι 1:1), μου είπε:'' Δώστα σκέτο μισό λεμόνι. Εγώ έτσι κάνω. Μπανάνα ταΐζεις...Απάντησα ναι. Σκόρδο δίνεις. Απάντησα "μαζί με άχνη πασπαλίζω τα μελίσσια".Να ρίχνεις σκόρδο σκόνη στο σιρόπι.
Δοκίμασα το σκέτο λεμόνι.

Το έφαγαν μέχρι την φλούδα. Όταν άνοιξα να δω τι έγινε, 40 μέλισσες ήταν πάνω στο ξερό πλέον λεμόνι. Κιτρικό οξύ έχει το λεμόνι. Κάτι ξέρει ο φίλος μου ο Κώστας.


ΣΟΦΙΑ και ΔΑΝΗΣ

Φίλοι μου σωστά το είπατε ότι το λεμόνι έχει κιτρικό οξύ που ως γνωστόν δρα κατά της βαρρόα.
Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι μισό λεμόνι μαζί με την φλούδα δρα και ενάντια στην ασκοσφαίρωση.
Τελευταία πολλοί μελισσοκόμοι μπολιάζονται από ανίδεους εσκεμμένα ή όχι, από αυτού του είδους τις αναρτήσεις και κατηγορούν το Blog επειδή προτρέπει τον κόσμο να πειραματίζεται και να χρησιμοποιεί και φυσικούς τρόπους ενάντια στις ασθένειες.
Κάνουν λάθος όμως.
Η φύση έχει ένα σωρό όπλα που άπλα περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.
Το λεμόνι έχει κιτρικό οξύ και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις, το πράσινο σπανάκι που κάποιοι κοροϊδεύουν έχει σε μεγάλες ποσότητες οξαλικό οξύ, και γνωρίζω τουλάχιστον 50 βότανα της Ελληνικής φύσης με χρήσιμα συστατικά που δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν την μέλισσα.
Όσοι θέλουν, ψάχνουν και πειραματίζονται, ενώ όσοι δεν θέλουν μπορούν να κάτσουν και να ξύνουν την μύτη τους, δεν υπάρχει πρόβλημα.