Πρόπολη: Το αντιβιοτικό της φύσης - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Πρόπολη: Το αντιβιοτικό της φύσης


Η λέξη πρόπολη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “προ” και “πόλις”, που σημαίνει μια ουσία που τοποθετείται προ της εισόδου της πόλης (κυψέλης) για την άμυνα του μελισσιού.
Την πρόπολη τη μαζεύουν εξειδικευμένες εργάτριες, τις πιο ζεστές μέρες της ημέρας επισκεπτόμενες φυτά πλούσια σε ρητινώδεις, γομώδεις και βαλσαμικές ουσίες. Χρησιμοποιώντας τις σιαγόνες τους την αποκολλούν σε μικρά κομμάτια από τους οφθαλμούς των φυτών. Αφού επεξεργαστούν τις ουσίες αυτές με τη χρήση διαφόρων εκκριμάτων των αδένων τους, την τοποθετούν στα καλαθάκια γύρης στα πίσω πόδια τους. Τη μεταφέρουν στην κυψέλη και τη χρησιμοποιούν απ’ ευθείας σε διάφορες εργασίες μέσα στην κυψέλη.Εξαιτίας των αντιβακτηριδιακών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της ενδείκνυται για

Αναπνευστικό σύστημα, γρίπη, βρογχικό άσθμα, ιγμορίτιδα, υπέρταση, αρθρίτιδα, αιμορροΐδες, κακοήθεις όγκοι, ηπατίτιδα Β, προστατίτιδα, τερηδόνα, μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο θρόμβωσης, προλαμβάνει την καρδιαγγειακή νόσο, τον καρκίνο και μειώνει την κακή χοληστερόλη αλλά και ουλίτιδα, γαστρικές διαταραχές. Το εκχύλισμα της πρόπολης, καταπολεμά δραστικά τα έλκη είτε είναι γαστρικά ή του δωδεκαδακτύλου, όχι μόνο ανακουφίζοντας από τον πόνο αλλά και ευνοώντας τη διαδικασία της επούλωσης.
Σε εξωτερική εφαρμογή θεραπεύει τις βαθιές πυοδερμίτιδες, τις δερματικές μυκητιάσεις, τις δοθιηνώσεις, καθώς και τις εσχάρες, που αναπτύσσονται στα άτομα που παραμένουν κλινήρη για μεγάλα διαστήματα.
Επίσης με τοπική εφαρμογή, ευνοεί μια σύντομη επούλωση των πληγών.

Η πρόπολη δρα βακτηριοκτόνα στο σύνολο των παθογόνων σταφυλόκοκκων, ακόμα και σ’ αυτά που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Βάμμα πρόπολης ιδιοτητες:

- Βακτηριοστατικό,
- Βακτηριοκτόνο,
- Αντιμυκητισιακό,
- Αντιφλεγμονώδες,
- Αναλγητικό,
- Αντιϊκό,
- Αντιοξειδωτικό,
- Αναισθητικό,

ΧΡΗΣΕΙΣ: Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους : από το στόμα ή για εξωτερική χρήση.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ: Για την από στόματος θεραπεία συνιστάται να ξεκινήσει με μικρές δόσεις (σταγόνες) διαλυμένο σε υγρά, αναμειγνύεται με νερό ή χυμό φρούτων.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ (σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού ή όπως παρακάτω):

Παιδιά:
-2 σταγόνες επί τρεις φορές την 1η ημέρα, πριν από κάθε γεύμα.
-4 σταγόνες επί τρεις φορές τη 2η μέρα.
-5 σταγόνες επί τρεις φορές την ημέρα την 3η ημέρα.

Ενήλικες:
-5 σταγόνες επί τρεις φορές από την 1η ημέρα,
-10 σταγόνες επί τρεις φορές τη 2η ημέρα,
-20 σταγόνες επί τρεις φορές την 3η ημέρα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ: Βάμμα Πρόπολη για τοπική χρήση θα πρέπει να εφαρμόζεται άμεσα πάνω στο δέρμα, δύο έως τρεις φορές την ημέρα.

Τα μπουκάλια βάμματος πρόπολης πρέπει να διατηρούνται κλειστά, σε δροσερό μέρος και μακριά από φως, ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι το ανώτερο τέσσερα χρόνια από την προετοιμασία.

Πωλείτε σε μορφή Βάμματος σε βαζάκια των 20 ML με σταγονόμετρο στην τιμή των 6 ευρώ.
Παράδοση σε όλες τις πόλεις.

Πηγή
Διάφορες ιστοσελίδες

Μελισσόκηπος Εμπορική

ΤΗΛ 70007031

ΚΥΠΡΟΣ