Ανάπτυξη μελισσιών με γύρη στο μπουκάλι - MELISSOCOSMOS

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Ανάπτυξη μελισσιών με γύρη στο μπουκάλι


Επικοινωνία: www.melissokomiakozanis.com (6942568856)

Την κατασκευή του αναδευτήρα την έχουμε δείξει σε ένα προηγούμενο βίντεο. Tη γύρη στο μπουκάλι οι μέλισσες την παίρνουν πιο γρήγορα, χρειάζεται όμως προσοχή. Πρώτον πρέπει να είναι δική μας, να μην έχει κιμωλίαση, το μπουκάλι θα πρέπει να είναι καθαρό, και λίγες σταγόνες θυμόλη θα προστατέψουν το σιρόπι. Ο αναδευτήρας που είδαμε χωράει 50 κιλά, 25 κιλά καθαρό νερό και 25 κιλά ελληνική ζάχαρη. Το νερό εάν είναι και ζεστό τόσο το καλύτερο, η γύρη να είναι φρέσκια, αν την τοποθετήσουμε για 20 λεπτά σε ζεστό νερό θα λιώσει πολύ καλύτερα. Η αναλογία της Γύρης στο σιρόπι μπορεί να είναι 5 έως και 10% το ανώτερο. Χρησιμοποιήστε τη μικρή ποσότητα έως ότου εξοικειωθείτε.


Η γύρη χρειάζεται όταν τα μελίσσια πρέπει να εκτρέψουν γόνο και δεν βρίσκουν στη φύση γύρη. Εγώ τους έβαλα ένα μπουκάλι στην αρχή της χρονιάς, διαρκεί 8 έως 12 μέρες, είναι απαραίτητη ανάλογα με την ποσότητα του ανοιχτού γόνου. Μετά συνέχισα με σιρόπι δύο γεμίσματα στα μπουκάλια και τέλος, έτσι ξεπλύθηκε και το μπουκάλι. Στο τέλος αφαίρεσα και το καπάκι για τέσσερις μέρες, μπήκαν οι μέλισσες μέσα στο μπουκάλι και το καθάρισαν. Στο τέλος τα ξέπλυνα και τα στέγνωσα στον ήλιο. Η καθαριότητα του μπουκαλιού είναι βασική. Ο καταναλωτής που πιθανόν μας διαβάζει θα πρέπει να ξέρει ότι τα μελίσσια που γεννήθηκαν φέτος είναι μικρά και θα πρέπει τις χρονιές που δεν βρίσκουν τροφή να τα βοηθήσει ο μελισσοκόμος για να μπορέσουν να χτίσουν κηρήθρες, να γεννήσει η βασίλισσα για να έχουν πληθυσμό να ξεχειμωνιάσουν και την επόμενη χρονιά να δώσουν μέλι. Πρέπει να τονίσουμε ότι η υγρή τροφή κάνει διέγερση, ξεσηκώνει το μελίσσι για γέννα. Το ζαχαροζύμαρο θέλει δουλειά για να μετατραπεί σε υγρή τροφή, και πρέπει οι μέλισσες να βγουν να ψάξουν νερό για τη μετατροπή του. Υπόψη το μπουκάλι δεν δημιουργεί λεηλασία σε σχέση με το πιατάκι, οι μέλισσες παίρνουν όποτε θέλουν την σταγόνα που κρέμεται από κάτω και εκτρέφουν το γόνο τους, έτσι δημιουργείται πληθυσμός και όταν τα μελίσσια μεταφερθούν στις ανθοφορίες να έχουν πληθυσμό για να συλλέξουν μέλι. Μία τρύπα στο μπουκάλι τριών χιλιοστών τους δίνει 200 γραμμάρια περίπου ημερησίως, δηλαδή αρκετά περισσότερο από τη βανίλια. Αν τοποθετήσουμε δίπλα τους και βανίλια αυτές προτιμούν το σιρόπι, με κόστος σχεδόν στη μισή τιμή, και απαιτεί και λιγότερα μηχανήματα και κόπο.

Έτσι οι μικρομεσαίοι θα μεγαλώσουν και θα έχουν χρήματα για να πάρουν εργαλεία ή βασίλισσες από τους μεγάλους. Το οριζόντιο φελιζόλ που είδαμε το βρίσκουμε και με ένα ευρώ, είναι ότι καλύτερο έχω κάνει ποτέ μου, δεν συγκρατεί υγρασίες. Αν συνεργαστεί και με το μπουκάλι θερμομονώνει την τροφή δημιουργεί ανάπτυξη νωρίς, δίχως να κινδυνεύει να παγώσει το μελίσσι. Οι ανθοφορίες φέτος ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα, πώς θα τις προλάβουμε; Η σακούλα τροφοδοσίας είναι πιο δύσχρηστη δεν είναι για επαγγελματίες.

Καλή επιτυχία.Το μπουκάλι που χρησιμοποιούμε είναι PK Plastic Παναγόπουλος Κωνσταντίνος

Η εταιρία μας με πάνω από 12 χρόνια εμπειρία στην τεχνολογία υλικού και κατασκευή καλουπιών, προσφέρει στην αγορά το μελισσοκομικό μπουκάλι , ύστερα από αρκετή μελέτη και δεξιοτεχνία για την ανθεκτικότητα της χρήσης του και την ομαλή λειτουργικότητα του. Φτιαγμένο με πρωτογενείς υλικό κατάλληλο για τρόφιμα χωρίς φόβο δηλητηρίασης των μελισσών. Σχεδιασμένο ώστε να στραγγίζει όλο το σιρόπι με κατάλληλους οδηγούς όπου βοηθάνε και στη τοποθέτηση του μέσα στην κυψέλη. 100% Λειτουργικό με την μέθοδο της αποσυμπίεσης του αέρα.

https://pk-plastik.webnode.gr/