Έλεγχος και θεραπεία με Nozevit - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Έλεγχος και θεραπεία με Nozevit


Ένα ακόμα βίντεο.
Προσπαθούμε σεμνά να δείξουμε ορισμένα πράγματα σε αυτούς που θέλουν να μάθουν.
Δεν θεωρούμε ότι έχουμε το αλάθητο, δεν είμαστε απόλυτοι.
10 Μαρτίου σήμερα, έχω ξαναπεί σε προηγούμενο βιντεο μου, ότι εμείς τώρα δεν μετράμε τα μελίσσια, δεν επιτρέπω άλλες απώλειες αλλά έχουμε περάσει στην άλλη όχθη, στην αύξηση των μελισσιών.
Και επειδή μιλάμε για ταλαιπωρημένα μελίσσια, για την Δυτική Ελλάδα που το φθινόπωρο του 2017 η πρώτη βροχή ήρθε Οκτώβρη μήνα, τα μελίσσια όχι μόνο δεν ανανέωσαν πληθυσμούς μα μπήκαν και στο πεύκο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, και ξεγόνιασαν από τις 20 Οκτωβρίου.
Τα μελίσσια λοιπόν ταλαιπωρήθηκαν μα τελικά τα κατάφεραν.
Τα βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε, το ζυμάρι δεν τους έλειψε από μέσα, ενώ τους χορηγήσαμε Nozevit plus μαζί με βιταμίνη, όπως συνιστά η εταιρεία παραγωγής το φθινόπωρο, και ξεκινήσαμε και τώρα την άνοιξη ξανά θεραπεία.
Προσπαθούμε να μένουμε στα νόμιμα ή στα βιολογικά, όσα όπλα μας έχουν απομείνει για τις ασθένειες.

Και πιστέψτε με ότι δουλεύουν, και το διαπίστωσα το φθινόπωρο, με ένα κοπαδάκι μελισσιών που το είχα στον πολύκομπο στο Κιλκίς, και δεν ήταν εύκολο το φθινόπωρο να πάω να τους κάνω θεραπεία, και όλο το κοπαδάκι πλην 2-3 μελισσιών δεν έβγαλαν τον χειμώνα.
Αρα δουλεύει το Nozevit.
Επίσης μέχρι τα Χριστούγεννα είχαμε φοβερό πρόβλημα από σφήκες που μας έκοψαν πολλές βασίλισσες.
Ενημερώσαμε φίλους και γνωστούς και όσες βασίλισσες τους περίσσευαν από τα αποθέματα τους τρέχαμε και τις αγοράζαμε να καλύψουμε τις απώλειες.
Ακόμα και αρχές Μαρτίου ένας φίλος μελισσοκόμος μας έδωσε μερικές και χωρίσαμε παραφυάδες από μελίσσια που είχαν δεκαρίσει στις αρχές Μαρτίου.
Τέλος να πω ότι οι κακές καιρικές συνθήκες του Φεβρουαρίου έκλεισαν μέσα πολλές ημέρες τα μελίσσια.
Αυτό σημαίνει έλλειψη γύρης και αύξηση υγρασίας.
Έτσι κρίνουμε την ενίσχυση με βιταμίνη των μελισσιών επιτακτική.
Η τακτική μας αυτή θα δείτε σε λίγο καιρό τι αποτέλεσμα θα δώσει.
Και φυσικά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις μέλισσες, για το ποια τροφή τρώνε γρηγορότερα γιατί ειδικά τώρα την άνοιξη θέλουμε καλή διέγερση ώστε να αυξάνει η γέννα και ο γόνος.
Και πάντα με Ελληνικές μέλισσες, στο μελισσοκομείο μας έχουμε Κεκρόπιες, Μακεδονικές και λίγες Κάρνικα.
Κάρνικα μέλισσες στην Ελλάδα έχουν τα νησιά του Ιονίου, και κάποια νησιά των Δωδεκανήσων, και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις μέλισσες μας, είναι και πολύ εργατικές, και πολύ ήρεμες, δουλεύεις χωρίς να σου επιτίθονται καθόλου.
Δείτε το βίντεο.