Melinda μια δυναμική εταιρεία που αξίζει να την στηρίξουμε!!! - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Melinda μια δυναμική εταιρεία που αξίζει να την στηρίξουμε!!!


Συνάδελφοι έχω ξαναπεί ότι ο MELISSOCOSMOS ως μεγάλο Blog που αναδείχτηκε χάριν της αγάπης σας γνωρίζει αρκετά πράγματα στον χώρο της μελισσοκομίας...
Από αυτά το μόνο που μπορώ ελεύθερα να πω είναι ότι δυστυχώς αυτή έγινε ένας χώρος που ταλανίζεται από ίντριγκες και ανταγωνισμούς! 

Τα περισσότερα <μυστικά> γύρω από την μελισσοκομία δεν είναι καν ανακοινώσιμα καλώς ή κακώς.

Κάποια όμως είναι ανακοινώσιμα και χαίρομαι ιδιαιτέρως να σας μιλάω όταν υπάρχουν καλά νέα!
Πάντα κοιτάζοντας σας στα μάτια σας μιλώ την γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, και προσπαθώ όσο μπορώ να μένω έξω από κόντρες και μηχανισμούς που κρατούν στάσιμη την μελισσοκομία δεκαετίες τώρα.


Η Μελισσοκομία λοιπόν από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν συνώνυμο της γλυκιάς γεύσης του μελιού.
Ο Μελισσοτρόφος κοπιάζοντας κούρευε τα μελίσσια του για να γλυκάνει την γεύση των ανθρώπων παρέχοντας τους την εξωτική τροφή των Θεών.

Αν και τα χρόνια πέρασαν και οι εποχές άλλαξαν, και ο Μελισσοκόμος μπορεί πλέον να παράγει και αρκετά ακόμα προϊόντα της μέλισσας, ουδείς νομίζω ότι διαφωνεί πως το μέλι εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στις επιλογές του.

Στην Μελισσοκομική Ελλάδα των δεκαετιών που πέρασαν ήρθαν και παρήλθαν αρκετές εταιρείας και συνεταιρισμοί που αγόραζαν το μελάκι των μελισσοκόμων για να το διαθέσουν στον Έλληνα καταναλωτή και όχι μόνο.

Δυστυχώς οι περισσότερες εξ αυτών κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι και ελάχιστοι κατόρθωσαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να επιβιώσουν και να γιγαντωθούν.

Λέω δυστυχώς γιατί πιστεύω στο πολύ εμπόριο και στον ελεύθερο ανταγωνισμό προς όφελος τόσο του παραγωγού όσο και του καταναλωτή.

Και ενώ τα πάντα έδειχναν να ηρεμούν και το τοπίο να κατασταλάζει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για την αγορά μελιού, εδώ και μια δεκαετία εμφανίστηκε πολύ δυναμικά στον χώρο μας μια εταιρία που ακούει στο όνομα Melinda και τείνει να εξελιχτεί σε έναν πολύ δυνατό παίκτη στην σκακιέρα της αγοράς μελιού στην Ελλάδα.

Παρέχοντας στον Έλληνα μελισσοκόμο σημαντικά καλύτερες τιμές στην αγορά μελιού και φέρνοντας την επανάσταση πληρώνοντας πάντα σε εύλογο μικρο χρονικό διάστημα τους παραγωγούς, έχει κάνει πολλούς να διαισθάνονται ότι κάτι πάει να αλλάξει επιτέλους στον τομέα αυτό, και φυσικά οι γνωρίζοντες καλά τις καταστάσεις διαβλέπουν ότι αν η εταιρεία στηριχτεί όπως πρέπει από τον Έλληνα μελισσοκόμο είναι σε θέση να αντιστρέψει την ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την χώρα μας και στον τομέα της Μελισσοκομίας για τα επόμενα χρόνια.

Γνωρίζω πολύ καλά φίλες και φίλοι ότι φέτος δεν βγήκαν πολλά μελάκια.
Αλλά αν σε κάποιον περισσεύει και θέλει να το διαθέσει στο εμπόριο έχω να του προτείνω, απολύτως συναδελφικά να μιλήσει και με την Melinta όταν αποφασίσει να το πουλήσει.

Ξεκαθαρίζω ότι με την εταιρεία δεν έχω ούτε μια σχέση, αλλά έχω την δυνατότητα να μαθαίνω μέσω του Blog για τις εξελίξεις όπως σας είπα και για το πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δυνάμεων του χώρου.

Και αν είμαι βέβαιος μια φορά, πως αν επιβίωναν κάποιες εταιρείες στον χώρο ακόμα από αυτές που δεν τα κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια ότι οι καιροί θα ήταν πολύ καλύτεροι για την Μελισσοκομία, είμαι δέκα φορές ποιο βέβαιος τώρα ότι η εταιρεία αυτή που έχει αποδειχτεί πολύτιμη και αξιόπιστη επί πολλά έτη, πρέπει να στηριχτεί από εμάς τους μελισσοκόμους πάση θυσία, ώστε να μπορούμε στο μέλλον να έχουμε δυο και τρεις δυνατές επιλογές για την διάθεση των προϊόντων μας που φυσικά αυτό θα μεταφράζεται και σε καλύτερες τιμές!!!
Διεύθυνσή : 

ΛEKKA 21
ΒΙ. ΠΑ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 57013
ΤΗΛ. : 2310 680512
FAX : 2310 680515