Μελισσοκομικό μουσείο Ρόδου photos - MELISSOCOSMOS

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019

Μελισσοκομικό μουσείο Ρόδου photos


ΕΛΛΑΣ η χώρα του Φωτός.
Η χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον κόσμο.
Η χώρα που πρώτη με τον Αρισταίο δίδαξε μελισσοκομία στον κόσμο.

Βασικά τα παραπάνω που διαβάσατε είναι ιστορία ή μυθολογία οπότε ξεφουσκώστε όσοι πήρατε το ύφος του παγωνιού.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Νεοελλάς είναι ένα τριτοκοσμικό κράτος που παρακαλάει για δανεικά, και δεν προσφέρει τίποτα στην τωρινή πραγματικότητα.
Μας αρέσει περισσότερο να προσπαθούμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας παρα να συμβάλουμε για το κοινό συμφέρον, ή πολύ δε περισσότερο να νοιαστούμε για να αφήσουμε κάτι πίσω.


Ευτυχώς υπάρχουν κάποια μεμονωμένα άτομα ακόμα που σώζουν κάπως την κατάσταση.
Λέω μεμονωμένα καθώς ούτε το κράτος, ούτε τα Συλλογικά μας όργανα φρόντισαν ώστε να υπάρξει ένα μελισσοκομικό μουσείο στην χώρα.
Ευτυχώς λοιπόν στην Ρόδο φρόντισε για αυτό η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.
Μιλάμε για προσωπική πρωτοβουλία και είναι καλύτερο από ότι θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί.
Έχει 30 χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και το θέλει.
Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ για τους ενήλικες 1.50 ευρώ για ηλικίες από 13 έως 18, για φοιτητές και για ηλικίες άνω των 65, ενώ είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά.

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων Μέλισσας στα Δωδεκάνησα, καθώς και η μοναδική εταιρεία που παράγει το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου το μελεκούνι. Ιδρύθηκε το 1999 από τους Μελισσουργό Νικόλαο και Ρέτσα Νικόλαο, άνθρωποι με ιδιαίτερη αγάπη στη μέλισσα, το περιβάλλον και την υγιεινή διατροφή. Με την εταιρεία συνεργάζονται περισσότεροι από 70 μελισσοκόμοι από τα νησιά της περιοχής.

Αν η μέλισσα εξαφανιστεί απο το πρόσωπο της γης η ανθρωπότητα θα έχει τέσσερα χρόνια ζωής. Όχι πια μέλισσες, όχι πια γονιμοποίηση, όχι πια φυτά, όχι πια ζώα, οχι πια άνθρωπος

- ALBERT EINSTEIN

Ανοιχτά: Δευτέρα-Σάββατο 08.30-17.00 Κυριακή: 09.00-13.00
Στεγάζεται σε καινούργιους, σύγχρονους, ιδιόκτητους χώρους 3000 τ.μ. εντός ειδυλλιακής έκτασης 8.500 τ.μ. με μελισσοκομικό πάρκο 1000 τ.μ. πάνω στην Εθνική οδό ΤΣAIΡΙ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ στην Παστίδα της Ρόδου. Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι η παραγωγή, η συγκέντρωση, η τυποποίηση του μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης καθώς και η παραγωγή Μελεκουνιού, ενός παραδοσιακού γλυκού της Ρόδου που συνηθίζεται να προσφέρεται στους γάμους και τις βαφτίσεις.

‘Aλλες δραστηριότητες είναι η παραγωγή γλυκισμάτων με βάση το μέλι όπως τα HONEY BARS Μελεκούνια με υπερτροφές, τα λουκούμια , οι καραμέλες, τα μαντολάτα, τα παστέλια, η παραγωγή καλλυντικών με βάση τα προϊόντα κυψέλης (κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν κ.ά), όπως επίσης και η υποστήριξη των μελισσοκόμων σε τεχνογνωσία και εξοπλισμό.
Επίσης η Μελισσοκομική Δωδεκανήσου έχει ιδρύσει και λειτουργεί στους χώρους της το μοναδικό στην Ελλάδα , και ένα από τα καλύτερα στο κόσμο , Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής ιστορίας της Μέλισσας με πάνω από 30000 επισκέψεις το χρόνο.

Καντε κλικ στον συνδεσμο ποιο κατω για να μπειτε στο site του μουσειου.

https://beemuseum.gr/