03/05/19 - MELISSOCOSMOS

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2019
ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ

Μετά από 200 χρόνια σχεδόν πορεία το βυθίσαμε το καράβι τα καταφέραμε. Ο αέρας μυρίζει σκουπίδια και άνθη αμυγδαλιάς. Η μπάντα παίζει το ίδιο μοιρολόι σε δύο διαφορετικές εκδόσεις..Η μία λέγεται «τούτο το μήνα, τον παραπάνω, τον αποπάνω θα ρθει η Επανάσταση», η άλλη λέγεται «σώπα που να ναι θα ρθουν οι προφητείες». Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι..Περίμενες κι ακόμα περιμένεις. Βυθιζόμαστε άρχοντά μου κι εσύ πίνεις τη «μορφίνη» σου σαν καρκινοπαθής τελικού σταδίου. Ίσως κάποιοι φροντίζουν να σβήσουμε με όμορφα όνειρα, στο νερό όμως θα πέσουμε και οι δύο. Πολλοί θα πέσουμε, εκτός από τα βύσματα που έχουν κλείσει economy και business class στις μεγάλες βάρκες από καιρό..

ΠΟΣΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ;

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2019
ΠΟΣΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ;

Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Φίλες και φίλοι μου ήρθε ένα εξαιρετικό άρθρο, που είχε φιλοξενηθεί στην ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ το 2010 Του Γιάννη Ζαχαρίου από το Καρλόβασι της Σάμου
.
Λέει τόσες αλήθειες μέσα σε λίγες μόνο γραμμές όσες δεν λένε δεκάδες άλλες επιφανειακές σελίδες, και απαντάει με τον καλύτερο τρόπο στους υπέρμαχους των συμβατικών κηρηθρών, και επίσης είναι διδακτικό για τους κατασκευαστές κηρηθρών...Του Γιάννη Ζαχαρίου 

 Μελισσοκομική Επιθεώρηση               12 Ιανουαρίου 2010

Με το άρθρο μου αυτό απευθύνομαι σε όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους και επικαλούμαι ταυτόχρονα και τις δικές τους μαρτυρίες και παρατηρήσεις-κυρίως, όμως, απευθύνομαι στους προμηθευτές μελισσοκομικών εφοδίων. 

Επιστροφή στην παραδοσιακή μελισσοκομία στην Ισπανία... Ένα πολύ όμορφο βίντεο

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2019
Επιστροφή στην παραδοσιακή μελισσοκομία στην Ισπανία... Ένα πολύ όμορφο βίντεο

Η  Σιέρα Νεβάδα είναι μια ορεινή περιοχή της Ισπανίας που σημαίνει χιονισμένη οροσειρά.
Φυσικά και εκεί η σύγχρονη μελισσοκομία πήρε την σκυτάλη από το χτες, και οι Ευρωπαϊκού τύπου κυψέλες, αντικατέστησαν τις παλαιές.

Η νοσταλγία του παρελθόντος όμως οδήγησε μερικούς ηλικιωμένους μελισσοκόμους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Γρανάδας στο να δημιουργήσουν ξανά τις παραδοσιακές κυψέλες που υπήρχαν παλαιότερα στην περιοχή και να αναδείξουν ξανά τις πρακτικές εκείνες που ακολούθησε η μελισσοκομία στην χώρα επί χιλιάδες χρόνια, και να μην ξεχαστούν.

Στο παρακάτω βίντεο αν και χωρίς υπότιτλους δυστυχώς, βλέπουμε αναλυτικά την κατασκευή παραδοσιακών κυψελών της Ισπανίας που γίνονται με ψιλό καλάμι, και ψαθί.
Όπως είπα το βίντεο δεν έχει υπότιτλους αλλά επειδή η γλώσσα της μελισσοκομίας είναι διεθνώς κοινή, μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε την διαδικασία.

Κατσίκες μια μεγάλη μου αδυναμία!!!

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2019
Κατσίκες μια μεγάλη μου αδυναμία!!!

Η δική μου ιστορία!!!


Νιώθω ότι οφείλω στον εαυτό μου αλλά και στα ζωντανά που είχα κάποτε να γράψω δυο λόγια και γι αυτά τιμής ένεκεν που λένε!!!
Από μικρός λάτρεψα τις κατσίκες, αφου ειχε ο παπους μου μερικές και πήγαινα μαζι του να χαζεύω τα κατσικάκια.

Πάντα φρόντιζα να εχω 1-2 λοιπον.
Το 2004 αγόρασα 2 κατσικάδες Αλπίνες και μια Μαλτέζα από την Ζαχάρω Ηλείας και τα μετέφερα στον στάβλο που είχα και μοσχάρια στο χωριό μου Σταμνά Μεσολογγιου.
Την επόμενη χρονιά γέννησαν και κράτησα άλλες 2 ενώ αγόρασα και 2 Μούρθια.
Σύντομα έγιναν συνολικά 10 συν ένας τράγος Μαλτέζος και συναγωνίζονταν σε παραγωγές η μια φυλή την άλλη.
Πρώτες έρχονταν οι Μούρθια, μετά οι Αλπίνες και τέλος οι Μαλτέζες.

Έζησα εκπληκτικές καταστάσεις, πήγαινα όταν γεννούσαν ακόμα και στις 3 την νύχτα να τις βοηθήσω όσο μπορούσα.

Επιθεώρηση μελισσιού 26 02 19 στο κέντρο της μιας και μοναδικής Μακεδονίας μας!

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2019
Επιθεώρηση μελισσιού 26 02 19 στο κέντρο της μιας και μοναδικής Μακεδονίας μας!

Στην αρχαία Μίεζα όπου έζησε 3 χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος.

Σχόλιο Melissocosmos
Πρέπει να πω για να ξέρει ο κόσμος ότι ιστολόγια που κάνουν αναρτήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας τα τρώει η μαρμάγκα.
Η Google τα καταποντίζει στην κατάταξη με αποτέλεσμα ο χρήστης να ψάχνει αυτό το ιστολόγιο με το όνομα του, και η Google να του βγάζει άλλο στην κορυφή της κατάταξης που είναι ταξικό και δεν κάνει τέτοιες αναρτήσεις.
Όλοι οι Blogers που ασχοληθήκαμε με το θέμα το ξέρουμε αυτό.
Οι τακτικές αυτές, η φίμωση με την βία δηλαδή λυπάμαι που το λέω αλλά είναι χειρότερες ακόμα και από αυτές που εφάρμοσε ο  Γκαίμπελς, και σίγουρα δεν θυμίζουν δημοκρατία ούτε τιμάνε την χώρα που την γέννησε.