Μπορεί ο τίτλος να ακούγεται υπερβολικός, αλλά είναι η αλήθεια... μια αλήθεια που ποτέ δεν θα ακούσετε να προβάλλουν τα ΜΜΕ, ή οι εταιρείες που σαν κοράκια έχουν πέσει να αρπάξουν τις πολυπόθητες επιδοτήσεις γεμίζοντας την ελληνική φύση με «««πάρκα»»» που έχουν ημερομηνία λήξης, μετά το πέρας της οποίας φυσικά κανένας από αυτούς δεν θα ενδιαφερθεί να αποκαταστήσει την περιοχή που τόσο βάναυσα κακομεταχειρίστηκε, έχοντας τον τίτλο του επενδυτή και «σωτήρα».
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019
Δείτε πως κόβει την κηρήθρα
Melissocosmos
Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019
Πολλοί πελάτες μας ζητάνε συχνά κηρήθρα σε κουτάκι.
Ασφαλώς ο μελισσοκόμος πρέπει να έχει να καλύψει την ζήτηση ώστε να μην απευθυνθεί αλλού ο πελάτης.
Η κηρήθρα προς βρώση πρέπει να είναι φρεσκοχτισμένο κερί, και να μην έχει γεννήσει ποτέ η βασίλισσα γόνο ώστε να μην υπάρχουν κουκούλια.
Επίσης σε μεγάλο βαθμό πρέπει να είναι και σφραγισμένη.
Για να κοπεί η κηρήθρα πρέπει να αφαιρεθεί το σύρμα πρώτα από μέσα.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε έναν μελισσοκόμο του εξωτερικού να κόβει κηρήθρα από πλαίσιο κυψέλης Dadant.
O Melissocosmos έχει κάνει και δική του ανάρτηση με κόψιμο κηρήθρας στις δικές μας κυψέλες παλαιότερα.
Δείτε το βίντεο.
Σε κίνδυνο η γεωργική επικονίαση
Melissocosmos
Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019
![]() |
Μια σφήκα πάνω σε λουλούδι, στη Σριναγκάρ της Ινδίας. Μέλισσες και σφήκες κινδυνεύουν με εξαφάνιση. |
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δραματική μείωση έχει υποστεί ο πληθυσμός των μελισσών, των πεταλούδων και άλλων σημαντικών ειδών για τη γεωργική επικονίαση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει μεγάλο μέρος των σπαρτών σε παγκόσμια κλίμακα, όπως ανέφερε υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή. «Πολλές άγριες μέλισσες και πεταλούδες αντιμετωπίζουν μείωση στον αριθμό, στη συχνότητα της εμφάνισης τους και στην ποικιλομορφία τους σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα στη Βορειοδυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική», έγραφε η αξιολόγηση της πλατφόρμας διακυβερνητικής επιστήμης και πολιτικής για τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα (IPBES).
Η μείωση, που έχει παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία του κόσμου, πιθανότατα συνδέεται με την απώλεια βιοτόπων, τα εντομοκτόνα, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την εμφάνιση νέων ειδών στην περιοχή και με την κλιματική αλλαγή.
Επανάσταση στην μελισσοκομία και στην παραγωγή μελιού!!
Melissocosmos
Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019
Για αιώνες το μέλι έχει την θετική εικόνα ως μια φυσική γλυκαντική ουσία. Βιβλικές αναφορές υπάρχουν για την γλυκύτητα του. Σχολές μαγειρικής και σεφ το θεωρούν σαν εναλλακτικό της ζάχαρης. Παντοπωλεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής το τοποθετούν στα ράφια με τα «γλυκαντικά. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μέλι είναι απλώς μια γλυκαντική ουσία, σε μια αγορά που κατακλύζεται από γλυκαντικές ουσίες και υποκατάστατα ζάχαρης.
Φασκόμηλο το βότανο της αθανασίας!
Melissocosmos
Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019
Τα φυτά του είδους Salvia officinalis (ή Dalmatian sage) ανήκουν στο γένος Salvia (φασκόμηλο) και είναι πολυετείς αειθαλείς θάμνοι. Το S. fruticosa είναι γνωστό και ως Greek sage ή Σάλβια η φαρμακευτική ή αλλιώς φασκομηλιά ή αλιφασκιά. αναπτύσσεται στις μεσογειακές χώρες και είναι και αυτό πολυετές με λοβωτά φύλλα. Είναι φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά στις κορυφές. Τα φύλλα του είναι στενόμακρα μυτερά χνουδωτά και γκριζοπράσινα.