07/18/19 - MELISSOCOSMOS

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Στοιχεία για τις μέλισσες που θα σε αφήσουν κατάπληκτο

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Στοιχεία για τις μέλισσες που θα σε αφήσουν κατάπληκτο

Άρθρο που έγινε με πολύ κόπο, συλλέγοντας στοιχεία από βιβλία και ποιοτικές πηγές του διαδικτύου από ολόκληρο τον κόσμο!!!

- 100 γραμμάρια μέλι δίνουν στο ανθρώπινο σώμα 320 θερμίδες.
- Το μέλι περιέχει 10-21% νερό
- Για να συλλέξουν 1 κιλό μέλι, οι μέλισσες πρέπει να επισκεφθούν εκατοντάδες χιλιάδες λουλούδια.
- Κατά τη διάρκεια ενός έτους μια οικογένεια μελισσών καταναλώνει περίπου 31 κιλά νερό, 80-100 κιλά μέλι και 20-25 κιλά γύρη.
- Στις μέλισσες χρειάζονται 0,5 λίτρα νερό την ημέρα
- Για να φέρουν 1 λίτρο νερό, οι μέλισσες κάνουν τουλάχιστον 17.000 πτήσεις.
- Κατά τη ροή του μελιού μια μέλισσα ζει 35-45 ημέρες.
- 10.000 μέλισσες ζυγίζουν περίπου ένα κιλό.
- Μετά την αποχώρηση του πρώτου σμήνους, υπάρχουν 40-60% των μελισσών στη μητρική οικογένεια .

Πόσα κιλά μέλι μπορεί να μαζέψει ένα μελίσσι;

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Πόσα κιλά μέλι μπορεί να μαζέψει ένα μελίσσι;

Πόσα κιλά μέλι μπορεί να μαζέψει ένα μελίσσι...
Αυτή είναι συνήθως μια ερώτηση που την κάνουν επίμονα κυρίως οι νέοι και άπειροι μελισσοκόμοι.
Αν και το ερώτημα αυτό είναι αρκετά θεωρητικό μπορούμε να έχουμε μια προσέγγιση βασισμένοι πάντα στην λογική αλλά και στην μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρουν πια οι μελισσοκομικές ζυγαριές.

Καταρχήν όπως θα έχετε διαβάσει πολλές φορές εδώ στο Blog των μελισσοκόμων, τα περισσότερα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.
Η δυνατότητα της νεκταροέκρισης και της μελιτοέκκρισης δηλαδή εξαρτάται από την θερμοκρασία και την υγρασία της ατμόσφαιρας καθαρά.
Τις χρονιές πάντως που θα είναι έντονη η νεκταροέκκριση θα δείτε ότι είναι έντονη και η ανθοφορία των φυτών.

Πωλούνται μελίσσια στην Θήβα

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Πωλούνται μελίσσια στην Θήβα

Ευερέθιστο έντερο. Φροντίστε τον πεπτικό σας εγκέφαλο.

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Ευερέθιστο έντερο. Φροντίστε τον πεπτικό σας εγκέφαλο.


Ευερέθιστο έντερο

Προσβάλει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.Σαν συνοδό εκδήλωση ανιχνεύτηκαν αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης στα έντερα κάτι σαν ψυχασθένεια του εντέρου.
Άμεση σύνδεση λοιπόν με τον εγκέφαλο. Συχνές δυσλειτουργίες χωρίς δομικές αλλαγές στα έντερα είναι το ποιο διαδεδομένο πρόβλημα που βλέπουν οι γαστρεντερολόγοι. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει διαταραχή της εντερικής χλωρίδας με ή χωρίς εμφανείς εκδηλώσεις. Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου παρουσιάζεται συνήθως στις γυναίκες.

Τρία είδη ευερέθιστου εντέρου:
Η σπαστική κολίτιδα με πόνο και δυσκοιλιότητα περίπου 34%. Θυμός = σπασμός. Χρόνια σύνδρομα διάρροιας με βλέννα γύρω στο 27%.
Διάρροια = άγχος. Διαταραγμένες κενώσεις, πόνος στη κοιλιά που εναλλάσσεται με διάρροια και δυσκοιλιότητα περίπου 39%. Το έντερο επηρεάζει άμεσα τον εγκέφαλο: αργή πέψη = αργή σκέψη. Χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης εμπλέκονται με την εμφάνιση κατάθλιψης. Τα φάρμακα που αναστέλλουν την επαναπρόσληψη της σεροτονίνης αυξάνουν τα επίπεδα της ελεύθερης σεροτονίνης, «θεραπεύοντας» έτσι την κατάθλιψη. Σημαντικές ποσότητες σεροτονίνης βρίσκονται στον εγκέφαλο. Φάρμακα που επηρεάζουν τα επίπεδα σεροτονίνης είναι το LSD το οποίο προκαλεί παραισθήσεις, τα SSRIS [αντικαταθλιπτικά] και το Ecstacy που καταστρέφει τις λεπτές απολήξεις της σεροτονίνης.

Το έντερο με μήκος εννέα μέτρα περίπου με εκατό εκατομμύρια νευρώνες επηρεάζει άμεσα την ψυχική και νοητική ισορροπία.
Κατάθλιψη = δυσκοιλιότητα. Το 95% της σεροτονίνης [ψυχιατρικές αγωγές] παράγεται στο έντερο Κάθε σημείο του εντέρου αντιστοιχεί σε ένα όργανο Ο ερευνητικός κλάδος της Νευρογαστρεντερολογίας κατέληξε ότι το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος . Απαρτίζεται από περίπου εκατό εκατομμύρια νευρικά κύτταρα, περισσότερα από τον νωτιαίο μυελό. Δικαίως το ονομάζουμε «πεπτικό εγκέφαλο», εφόσον έχει νευροδιαβιβαστές που λειτουργούν παρόμοια με αυτούς του εγκεφάλου. Φάρμακα που δρουν στο πεπτικό σύστημα, όπως τα αντιεμετικά, έχουν επίδραση στη διάθεση, μειώνουν την κατάθλιψη, καθώς μέσω του εντέρου δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα κατασταλτικά.

Το έντερο έχει στενή επικοινωνία με τον εγκέφαλο και την ψυχή. Τα νευροδιαβιβαστικά σήματα που στέλνει στον εγκέφαλο είναι περισσότερα από αυτά που λαμβάνει. Με τις δραστικές του ουσίες, τους νευροδιαβιβαστές και τους υποδοχείς, το έντερο έχει αυτόνομη νευρική λειτουργία που το κάνει, να σκέφτεται, να αντιδρά, να μνημονεύει, να ασθενεί και να αφυπνεί τη ψυχή όταν αισθάνεται ότι οι εσωτερικές ισορροπίες του οργανισμού έχουν διαταραχθεί, είτε σωματικές, είτε ψυχικές.

Το έντερο φροντίζει την πέψη. Φροντίζει για τον μεταβολισμό και τη διαχείριση των συναισθημάτων μας. Παράγει ψυχοενεργές ουσίες: ντοπαμίνη, σεροτονίνη, βενζοδιαζεπίνες που συνδέονται με την ψυχική μας διάθεση και που χρησιμοποιούνται στη φαρμακολογία για την παραγωγή ψυχοτρόπων σκευασμάτων, αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών και υπναγωγών. Η σεροτονίνη, της οποίας τα υψηλά επίπεδα στον οργανισμό ευθύνονται για την αίσθηση ευφορίας, παράγεται στο έντερο και από εκεί δρα προς τον εγκέφαλο αλλάζοντας τη ψυχική μας διάθεση. Aurum, Hypericum, Kali-phos, Phos-ac Phos, Nat-sulph, Ωμέγα-3, Φιλικό οξύ 5-HTP υδροξυ-τρυπτοφάνη Δίαιτα άσκηση-Διαλογισμός Β-6, Μαγνήσιο, Bacopa-m

Γιάννης Ψύλλος Καθηγητής Ομοιοπαθητικής
Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like πατήστε το πλήκτρο (ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ)...

Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε θραύση

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2019
Ο πηχτός χυμός που μοιραζόταν δωρεάν στο δημοτικό και έκανε θραύση

H απόσταση μεταξύ των γενεών είναι, πολλές φορές, το μέσο της μετατροπής ενός συνηθισμένου φαινομένου σε κάτι τελείως ακατανόητο.

Τα παιδιά τα οποία μεγάλωσαν την δεκαετία του ’80 για παράδειγμα είχαν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους συνήθειες που οι millennials θα δυσκολευόντουσαν να αντιληφθούν ως νορμάλ διότι ο χρόνος θα τις είχε κάνει ακατανόητες στο μεταξύ.