11/06/19 - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Βασίλισσα απο σκουλήκι 4 ημερών video

Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019
Βασίλισσα απο σκουλήκι 4 ημερών video

Έχω ξαναπεί νομίζω αρκετές φορές σε διάφορα άρθρα μου, ότι το 2016 για δοκιμή έφτιαξα 3 βασίλισσες από σκουλήκι 4 ημερών και όταν τα βασιλοκελιά σφραγίστηκαν τα έβαλα σε ορφανές παραφυάδες.
Αυτό έγινε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ήταν Ιούλιος μήνας.
Αν και γνωρίζω την θεωρία που λέει οι το πολύ έως 3 ημερών σκουλήκι πρέπει να χρησιμοποιείται για να βγεί καλή η βασίλισσα εγώ ήθελα να δω τι γίνεται όταν η βασίλισσα ήταν από σκουλήκι 4 ημερών.
Όπως θα δείτε και στο βίντεο η βασίλισσα δείχνει μια χαρά.
Κατόπιν αυτού και εφόσον οι βασίλισσες αυτές μακροημερεύσουν με επιτυχία, θεωρώ ότι μάλλον μεγαλύτερο ρόλο για την ποιότητα της βασίλισσας παίζει η καλή γονιμοποίηση παρά η ηλικία του σκουληκιού.

Κάντε Μερικές Τρύπες Σε Ένα Κομμάτι Ξύλου & Κρεμάστε Το Στον Κήπο Σας Για Να Αυξήσετε Την Παραγωγή Των Καλλιεργειών Σας – Μάθετε Γιατί!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019
Κάντε Μερικές Τρύπες Σε Ένα Κομμάτι Ξύλου & Κρεμάστε Το Στον Κήπο Σας Για Να Αυξήσετε Την Παραγωγή Των Καλλιεργειών Σας – Μάθετε Γιατί!

Λίγο πριν την άνοιξη η ησυχία του κήπου διακόπτεται από τις τελευταίες χειμωνιάτικες βροχές, καθώς η θερμοκρασία σιγά-σιγά ανεβαίνει.
Οι καλλιεργητές προμηθεύονται τους σπόρους τους και προγραμματίζουν κάθε βήμα που θα ακολουθήσει, από την σπορά μέχρι και την τελευταία συγκομιδή.
Η άνοιξη είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα και ο κατάλληλος χρόνος για την εφαρμογή καινοτόμων βιολογικών πειραματισμών που θα μας βοηθήσουν ώστε η φετινή παραγωγή μας να είναι καλύτερη από την περσινή.
Πως, λοιπόν, θα το πετύχουμε αυτό; Φυσικά με τη βοήθεια των ακούραστων και πολύβουων μελισσών.

Apis Melipona η μέλισσα που δεν έχει κεντρί... video

Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019
Apis Melipona η μέλισσα που δεν έχει κεντρί... video

Στο κέντρο του γόνου βλέπουμε την βασίλισσα του μελισσιού, σαφώς μεγαλύτερη από τις εργάτριες αλλά πιο κακοφτιαγμένη σε σχέση με τις δικές μας μέλισσες.

Φίλες και φίλοι ειλικρινά δεν γνώριζα ότι υπάρχουν μέλισσες εργάτριες που δεν έχουν κεντρί.
Πρόσφατα το ανακάλυψα σε αναζητήσεις που κάνω διαρκώς για νέα μελισσοκομικά θέματα σε σελίδες του Εξωτερικού.
Η έκπληξη μου αυτή έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα ότι όχι μόνο υπάρχουν τέτοιες μέλισσες αλλά έχουν αρχίσει να μπαίνουν ήδη στην συστηματική μελισσοκομία για παραγωγή μελιού, φυσικά δειλά δειλά ακόμα.
Αυτές οι μέλισσες συγγενεύουν πιο πολύ με τους μπάμπουρες - βομβίνους και τις ξυλομέλισσες.
Ζουν σε μικρότερες αποικίες από τις δικές μας και αρέσκονται να φωλιάζουν σε κουφάλες δέντρων.
Έχουν όλα τα κοινά χαρακτηριστικά με τις δικές μας μέλισσες δηλαδή βασίλισσα, εργάτριες και κηφήνες.
Εξαιτίας της απουσίας κεντριού φυσικά κερδίζουν το ενδιαφέρον μελισσοκόμων που δεν μπορούν να αντέξουν το κέντρισμα για διάφορους λόγους.

Μέλι και τώρα πως το συσκευάζω για εξαγωγή;

Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019
Μέλι και τώρα πως το συσκευάζω για εξαγωγή;

Ωραία τελείωσε και εφέτος η μελισσοκομική περίοδος και ο τρύγος μας πήγε καλά και η ποιότητα ήταν αυτή που θέλαμε (όλα δηλαδή ιδανικά)…

Αλλά για να αποκτήσει το μέλι μου μια προσθετική αξία στο αρχικό προϊόν πρέπει να βρω και την κατάλληλη συσκευασία, αλλά αφού έχω σκοπό να το εξάγω στο εξωτερικόδεν γνωρίζω πια θα ήταν η κατάλληλη για την χώρα που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ!

Φυσικά έχω κάνει ότι πρέπει από πριν για την πιστοποίηση του προϊόντος μου (μέλι

Ας δούμε μερικά σχετικά παραδείγματα:

ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019
ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Α. Μελίσσι από σμηνουργία
Βρίσκουμε τον αφεσμό (το σμήνος που έφυγε με την βασίλισσα από την μητρική κυψέλη και κρέμεται σε δέντρο ή άλλο αντικείμενο εκτός κυψέλης) και τον τοποθετούμε σε μία κυψέλη Προσθέτουμε κηρήθρες Τόσο το μητρικό όσο και το νέο μελίσσι αναπτύσσονται κανονικά

Β. Διαίρεση μονού μελισσιού στα δύο
Βάζουμε μία κενή κυψέλη («νέα») δίπλα ακριβώς σε αυτή που θέλουμε να διαιρέσουμε («παλιά»). Καλό θα ήταν οι κυψέλες να είναι ίδιου χρώματος. Από την «παλιά» επιλέγουμε τα μισά πλαίσια (που όμως να έχουν 2-3 πλαίσια ανοιχτό και σφραγισμένο γόνο) και τα μεταφέρουμε στην «νέα», με διάταξη Μέλι-Γύρη-Γόνος (από έξω προς τα μέσα).