Παραδοσιακός τρόπος κατασκευής κηρηθρών!!! video - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Παραδοσιακός τρόπος κατασκευής κηρηθρών!!! video

Συνάδελφοι όλοι ξέρουμε ότι η Μελισσσοκομία για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και την ξέρουμε πέρασε από διάφορες φάσεις μέσα στους 23 αιώνες της ιστορίας της.
Ο άνθρωπος προσπάθησε με διαφόρους τρόπους να παράγει μέλι και προϊόντα μέλισσας.
Οι τρόποι που επιλέχτηκαν παρέμειναν ίδιοι και απαράλλαχτοι για χιλιάδες χρόνια σχεδόν, ενώ μόλις πριν 100 με 150 χρόνια άρχισαν να αλλάζουν οι τεχνικές και συνέχεια εξελίσσονται από τότε.
Και επειδή οι αλλαγές είναι ραγδαίες νιώθουμε όλο και πιο έντονα ότι αναπολούμε παλιούς τρόπους, μεθόδους και γενικά ότι έχει να κάνει με την μελισσοκομία περασμένων εποχών, είτε αυτό είναι εργαλεία, είτε παραγωγή μελιού είτε ακόμα και οι φυλές των μελισσών.


O MELISSOCOSMOS όντας μέσο με σεβασμό στην παράδοση και την μελισσοκομική ιστορία, εχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να φέρει στο φως την μελισσοκομία περασμένων ετών με τους τρόπους και τις τεχνικές του παρελθόντος ώστε αυτές να μην χαθούν.

Τώρα δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά σύντομα θα καταλάβετε τι εννοώ.

Σήμερα δείτε στο βίντεο πιο κάτω έναν παραδοσιακό τρόπο κατασκευής κηρηθρών που μας έρχεται από το Ιράν!

Αν και το βίντεο δεν έχει υπότιτλους νομίζω ότι είναι απολύτως κατανοητό και δεν χρειάζεται να περιγράψω καθόλου την διαδικασία!

Δείτε το video
MELISSOCOSMOS ελατε να γνωρισουμε τον μαγικο κοσμο των μελισσων