Ανακοινώθηκε ψηφιακό εθνικό μελισσοκομικό μητρώο - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοινώθηκε ψηφιακό εθνικό μελισσοκομικό μητρώο


Σχόλιο Melissocosmos
Η εξαγγελία αυτή είναι η υλοποίηση της υπόσχεσης του ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη προς την ΟΜΣΕ, προκειμένου η χώρα να σταματήσει να χάνει κονδύλια λόγω των ετήσιων δηλώσεων διαχείμασης που θέσπισε ο προηγούμενος υπουργός.
Θυμίζω ότι εξαιτίας αυτών των δηλώσεων διαχείμασης που δεν είχαν καμία λογική η χώρα και οι Έλληνες μελισσοκόμοι χάνουν για την τριετία 2021-2023 εκατομμύρια ευρώ.
Χρόνια ολόκληρα η ΟΜΣΕ φώναζε και ζητούσε από τον πρώην ΥΠΑΑΤ την δημιουργία ψηφιακού μελισσοκομικού μητρώου χωρίς να εισακούεται.
Ο νέος Υπουργός εξαρχής το υποσχέθηκε και φαίνεται ότι το υλοποιεί τάχιστα.
Τα όποια οφέλη όμως θα προκύψουν μετά το 2023 καθώς η ζημιά έχει γίνει και τα κονδύλια μέχρι τότε έχουν ήδη βγει πολύ μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη τριετία 2018-2020.


Τη δημιουργία εθνικού ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου προβλέπει Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου. Περιλαμβάνεται στα νομοσχέδια άμεσης προτεραιότητας, που παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης παρουσίασε το νομοσχέδιο που προβλέπει: -Τη δημιουργία εθνικού ηλεκτρονικού μελισσοκομικού μητρώου. -Τη ρύθμιση θεμάτων αλιείας και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος αλιευτικών σκαφών. -Τη ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. -Τη ρύθμιση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. -Ρυθμίσεις που αφορούν στο πολλαπλασιαστικό υλικό ορισμένων ποικιλιών κάνναβης -Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής...

ΠΗΓΗ
Fonografos.net