Σιβηρικό ψύχος και χιόνια από την Δευτέρα (βίντεο) - MELISSOCOSMOS

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Σιβηρικό ψύχος και χιόνια από την Δευτέρα (βίντεο)


Οι δυνατοί άνεμοι και οι τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού (Τετάρτη) καιρού. Η ένταση των ανέμων θα φτάσει ακόμη και τα 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κατά τόπους μικρή άνοδο.

Ετσι, μπορεί σήμερα να περιμένουμε αίθριο καιρό σε ολόκληρη την χώρα παρόλα αυτά προς το μεσημέρι με το απόγευμα θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα νεφώσεων από τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας προς τα νοτιοδυτικά και δεν αποκλείεται από την Πίνδο και ανατολικότερα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Το σκηνικό αυτό της σχετικής καλοκαιρίας θα διατηρηθεί μέχρι και το Σάββατο, όμως από την Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει η δημιουργία ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο θα συνδυαστεί με την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από την Σιβηρία και θα έχει ως αποτέλεσμα από τη Δευτέρα τη σημαντική πτώση θερμοκρασίας και την επανεμφάνιση χιονοπτώσεων ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.
Δείτε βίντεο με την πρόβλεψη του καιρού μέχρι και το Σάββατο από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου:https://www.pronews.gr/