Πιθανότατα από αύριο θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας - MELISSOCOSMOS

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

Πιθανότατα από αύριο θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας


Όπως διαδίδεται ο Πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ ώρα 18:00 θα ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους τους πολίτες.
Αυτη η ενέργεια γίνεται επιτακτική από την στιγμή που οι πολίτες δεν συμμορφώθηκαν με τις μέχρι τώρα υποδείξεις της πολιτείας.
Κάποιος που θέλει να βγει από το σπίτι του θα μπορεί να παει μονάχα είτε σε φαρμακείο είτε σε σούπερ μάρκετ είτε στην δουλειά, και όχι ελεύθερα.
Αυτό θα πρέπει να το δηλώσει από νωρίτερα και εξετάζονται ακόμα δυο τρόποι.

Ο ένας τρόπος θα είναι να συμπληρώσει κάποιος έντυπο που να αναγράφει αναλυτικά ότι βγαίνει από το σπίτι του για να παει στην τάδε διεύθυνση.Ο άλλος τρόπος που εξετάζεται είναι να στέλνει sms σε αριθμό της πολιτικής προστασίας ότι βγαίνω για να πάω στην τάδε διεύθυνση, φαρμακείου, σούπερ μάρκετ ή της δουλειάς μου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13030 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό βάσει του οποίου θα κινείται.

Και στην μια και στην άλλη περίπτωση πρέπει να έχει πάνω του είτε το έντυπο είτε το κινητό με το sms ώστε να τα υποδείξει στον έλεγχο της Αστυνομίας.

Οι μελισσοκόμοι θα έχουν το δικαίωμα φυσικά να πάνε στα μελίσσια τους αρκεί να το δηλώσουν.

Τα μέτρα αυτά θα είναι μόνο η αρχή.
Φημολογείται ότι σε δεύτερη φάση θα μπορούμε να πηγαίνουμε για ψώνια ή φάρμακα μόνο μια φορά την εβδομάδα ώστε να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η κίνηση.

Ασφαλώς η οικονομία της χώρας θα περάσει δύσκολες μέρες, και αναμένεται ότι το 800αρι στήριξης από την πολιτεία θα πρέπει σύντομα να δοθεί σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες.
Επίσης θα κλείσουν ακόμα περισσότερα καταστήματα από αυτά που λειτουργούν σήμερα.